Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Oral-B iO 3S

Renere tenner på en uke

Oral-B-familiens nye lillebror er et upersonlig, men effektivt bekjentskap. Oral-B iO 3S overholder det som står på esken.

Skrevet av / 26.04.24 - 10:10
Oral-B iO 3S
Natasja Broström

Noen produsenter bruker virkelig flotte ord når de vil selge oss noe. ”Unik og avansert”, ”AI-teknologi med hyper-sensor” og ”12-aksegyroskop”. Så er vi nok dekket inn.

Andre skriver bare hva dingsen kan. På esken med Oral-Bs nye medlem av iO-familien, nemlig iO 3S, står det bare ”100 % cleaner teeth in 1 week”.

Esken i seg selv er ikke verdt å skrive om. Den inneholder lader, en ikon-fylt manual og et Ultimate Clean-børstehode. Er dere to om å dele tannbørsten og har (som sannsynligvis de fleste) et problem med å dele børstehode, må dere investere i ytterligere et. Forhandlernes pris begynner fra 200 kroner.

Oral-B settes i laderen og er klar til bruk når et innebygd lys like under fatningen til børstehodet lyser grønt. Tilsvarende lyser det rødt når tannbørsten må lades igjen.

Du får hverken med app eller andre finesser. Eneste smart-funksjon hos iO 3S er en knapp på skaftet med tre innstillinger: daglig rengjøring, sensitiv for gummene og til bleking av tennene.

Les også Lag mat som på restaurant Fra kokkenes hemmelige teknikk til noe vi alle kan gjøre hjemme for et perfekt resultat. Sous vide har blitt hverdagsmat.

Jeg satte av syv dager til å teste Oral-Bs påstand. Ifølge løftet på esken gir den enkle modellen i iO-familien 100 prosent renere tenner på en uke. Og det uten AI, app og flerakset gyrosensor.

Mikrovibrerende børstehår

3S er lillebror i Oral-B iO-familien av tannbørster. Med ”lillebror” mener jeg at 3S hverken har intelligent styring, app eller annet smart som for eksempel iO4 og iO5. Vil du ha hele paletten av smarte features, må du gå etter toppmodellen Oral-B iO10. En supertannbørste, som vi for øvrig kåret til årets beste 2023–2024.

Til gjengjeld er 3S utstyrt med samme iO-teknologi som resten av familien. Ifølge Oral-B ligger teknologien i et ”tannlege-inspirert” børstehode. I praksis er det bare et rundt hode med mikrovibrerende børstehår.

Du får ingen lekre designdetaljer med Oral-B iO Series 3S. Modellen fås i tre farger med samme type standardlader og features i form av en trykksensor. (Foto: Oral-B)

Børstehodet har en innebygd sensor. Tannkosten lyser rødt rundt fatningen mellom børstehodet og skaftet hvis du presser børstehodet for hardt mot tennene. Samme lys skifter til grønt når du letter på presset.

Du kan skifte det medfølgende børstehodet med andre iO-typer. For eksempel Gentle Care, Radiant Hvit og Specialiced Clean. Sistnevnte har spesielle skrå hår, og er designet til folk med bøyle, skjeve tenner eller implantat.

Jeg valgte å beholde Ultimate Clean-børstehodet på. Hvem vil ikke få 100 prosent renere tenner på en uke?

Renere tenner med enkle trykk

Du skifter mellom de tre modusene med et trykk på knappen, og holder den inne i to sekunder. Det fremgår ikke på tannbørsten hvilken innstilling som er valgt. I stedet vil det fremgå av trykket som tannbørsten jobber med.

Jeg valgte litt frem og tilbake mellom innstillingene for sensitive gummer og hvitere tenner. Børstehodets rotasjon ble vekselvis svakere og sterkere. Jeg fikk imidlertid ingen merkbare eller synlige resultater i form av mindre irriterte gummer eller synlig hvitere tenner. I rettferdighetens navn skal det nevnes at jeg ikke sliter med sensitive eller blødende gummer.

Les også Gjør plass i kjøkkenskapet Multimaskinen fra de profesjonelle restaurantkjøkkenene tigger om en plass i hjemmet ditt.

Vi er (også) forskjellige når det gjelder måten vi pusser på. Noen vil ha et større trykk. Andre børster i kortere eller lengre perioder enn manualens anbefalte to minutter. Jeg endte med å holde fast på innstillingen ”daglig rengjøring” og børste omkring to minutter daglig.

Bruken av Oral-B 3S ga rask gevinst. Allerede før uken var over, merket jeg forskjellen. Tennene mine var markant glattere å føle på med tungen.

Glatt overflate er en god indikator på rene tenner. Når vi har ”ru” tenner skyldes det ofte plakk, tannstein og annet bakteriebelegg. Vi kjenner på det fra en dag (eller kveld) uten tannpuss. Da føles tannraden langt fra glatt og fin å føle på med tungen.

Konklusjon

Glem alt om finjusteringer, apper og grafisk brukshistorikk. Vil du ha en tannbørste med personlige muligheter, må du få tak i mer avanserte (og dyrere) modeller.

Oral-B 3S har få innstillinger og ingen ”gaver” i esken i form av et reiseetui, bare en børstehodeholder i gummi. Trykknappen med de tre sensor-valgene på skaftet er det smarteste Oral-B iO Series 3S byr på.

Det er nøyaktig like kjedelig som det ser ut. Oral-B iO Series 3S har et lite stativ med i esken til i alt tre børstehoder. (Foto: Natasja Broström)

Målt opp mot pris og ytelse får du mest for pengene med Oral-B iOs Series 3. Tannkosten oppfyller (nesten ordrett) hva esken lover: renere og glattere tenner på en uke. I mitt tilfelle til og med mindre enn en uke. Om tennene da er blitt 100 prosent renere i forhold til tidligere, må jeg heller ta en prat med tannlegen min om.

Karakter
Oral-B iO 3S
Basic

Home mener

Enkel tannbørste med tre trykk-innstillinger. Mikrovibrasjonene gir raskt resultat i form av tenner som med tungen føles renere og glattere enn før. Ingen app eller mulighet for avansert personlig innstilling eller historikk. Blir lett glatt å holde på.

Også i denne testen:

3 elektriske tannbørster

Oclean X Ultra S

Tannpleie med innebygd tale

Ocleans X Ultra S polerer tennene glatte. Innebygd stemme, app og display gir inntrykk av en avansert tannbørste, men det meste gir egentlig ingen forskjell i praksis.

Godt håndgrep takket være en litt ru overflate og lettere kantet skaft. Klart og enkelt display. Gir følelsen av rene tenner.
Usikker oppdatering som lager kaos i displayet. Gir ikke følelsen av et bedre resultat enn andre mindre smarte testdeltakere, for eksempel Oral-B iO3.
Les hele testen

Philips Sonic DiamondClean 9000 / HX9911/88

Elegant og høylytt tannbørsting

Rolls Royce-modellen DiamondClean 9000 er nydelig, men låter som en skjærebrenner inne i munnen. Kanskje er lyden verdt det, for Philips lover hvitere tenner på bare tre dager.

Fire innstillinger for pussing som er lett tilgjengelige på fronten. Er sikret så børsten kan brukes i badekaret. Rask å sette opp i appen.
Blir glatt og får synlige flekker av vann og tannpasta. Plastaktig børstehode som bryter med den ellers pene designen.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Strømstasjonen du ikke visste du trenger

Nye Nespresso er en dyr fornøyelse

Scroll to Top