Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Sonic DiamondClean 9000 / HX9911/88

Elegant og høylytt tannbørsting

Rolls Royce-modellen DiamondClean 9000 er nydelig, men låter som en skjærebrenner inne i munnen. Kanskje er lyden verdt det, for Philips lover hvitere tenner på bare tre dager.

Skrevet av / 26.04.24 - 10:10
Philips Sonic DiamondClean 9000 / HX9911/88
Natasja Broström

Philips er et kjent merke når vi snakker om tannbørster. Du får (som regel) design, kvalitet og et synlig og merkbart resultat. Spesielt det siste er til glede for deg og pengepungen din, og til ergrelse for tannlegen din hvis vedkommende elsker å skrive ut regninger.

Philips har et større utvalg av modeller å velge mellom. Fra enkle typer av tannbørster til avanserte med app og interaktiv front med mer. Philips Sonic DiamondClean 9000 hører klart til i siste kategori. Vi har til og med fått en Special Edition.

Philips er derfor heller ikke redd for å skryte av hva modellen leverer og presterer. På fronten av esken med DiamondClean 9000 blir du kort og godt lovet ”Whiter teeth in just 3 days”. Det er en påstand med modifikasjoner.

DiamondClean har en lekker og enkel design. Dessverre gjør det også tannbørsten glatt å holde på, og den får lett synlige flekker. (Foto: Philips)

Manualen som følger med, er eksemplarisk enkel. En liten folder på to sider med tegninger i stedet for lange forklaringer med ord. Du henter appen ”Philips Sonicare” i App Store eller i Google Play. Deretter synkroniserer du med tannbørsten via Bluetooth, og da er du ellers klar for å få bleket tennene.

Design og rengjøring

Da jeg pakket DiamondClean 9000 opp av esken ble jeg positivt overrasket. Tannkosten har en viss tyngde i hånden, men på en solid, lekker måte. DiamondClean er ikke ubehagelig tung å holde på når den er i bruk.

Smaken er personlig, ja, men jeg synes at tannbørstens blåsorte farge med diskré opplyste menypunkter er pen å se på. Nærmest som om den har vært innom en designavdeling. Tannbørsten finnes også i en hvit-rosa utgave. Fargene med glidende overganger er spesielt for denne utgaven av DiamondClean.

Dersom vannet er hardt, vil selv små drypp kunne etterlate en lett opptegnet kalkflekk. Det samme skjer med drypp fra tannpasta.

Les også La et lys gå opp for tennene dine Be Lucent Prism byr på enkle smarte funksjoner som ikke krever mobil, men gjør tannpussen din bedre.

Philips’ løsning på de ødeleggende flekkene er vist i manualen. Ifølge tegningene skal du ta av børstehodet, rense skaftet i vann og tørke av med en klut. Ikke akkurat en enkel metode.

Min første tanke var at skaftets mørke farge er årsaken til at DiamondClean lett samler på synlige flekker. Ingen av gruppetestens to andre deltakere, Oral-B og Oclean, fikk flekker på skaftet. De har skaft i henholdsvis rosa og lysegrønn farge.

Jeg sjekket modellene fra Oral-B og Oclean nærmere, men fant ingen flekker eller klatter på skaftene. Altså må det være overflaten på DiamondClean som lett samler flekker. At Philips i sin manual direkte råder til at du tørker av skaftet, kan tyde på det.

Et annet irritasjonsmoment er at Sonicare DiamondClean 9000 leveres med et børstehode som slett ikke passer til modellens utseende. Mens skaftet er pent og diskré, virker hodet nærmest billig på en plastaktig måte.

Jeg kunne heller ikke få børstehodet til å komme helt på plass i skaftet. En liten åpning oppsto rundt halsen. Det betyr ikke noe for tannbørstens ytelse, men det ser bare litt uferdig ut. I tillegg samler det også vann (og flekker).

App og innstillinger

Når tannbørsten er innen rekkevidde til mobilen din, blir børste-historikken synkronisert via Bluetooth i appen Sonicare. Klikk på ”View dashboard” eller ikonet av tre søyler i appens bunn for å få en oversikt på uke- eller månedsbasis.

Appen Philips Sonicare er basalt designet. Du får tips, triks og mulighet for å synkronisere med kalenderen så du ikke misser en tid hos tannlegen. (Screenshot: iOS)

Oversikten avslører også om du har tilstrekkelig med trykk. Det blir nemlig også registrert via børstehodets sensor. Appen har en rekke tips og forslag til pussing, for eksempel hvilken vinkel du bør bruke.

C3-børstehodet som følger med i esken er av typen Premium Plaque Control. Ifølge Philips er det designet for dybderensing med myke, fleksible sider og børstehår. I kombinasjon med de fire innstillingene på skaftets front skulle du være godt ivaretatt.

De fire innstillingene er: Clean, White+, Gum health og Deep clean+. Du skifter ved å trykke på den innebygde knappen plassert under skaftets på-av-knapp. Velger jeg White+ skulle magien være: hvitere tenner på bare tre dager.

Effekt og funksjoner

Når nå Philips lover det, må det selvfølgelig testes om tannradene ble hvitere. Jeg drikker både kaffe, te og rødvin. Ikke det beste hvis tennene skal forbli hvite, men nok til et godt utgangspunkt for en test.

I motsetning til et W3 Premium-børstehode fra Philips vil et C3-børstehode ikke automatisk synkronisere med skaftets innstilling White+. Det gjør jeg så selv. Når jeg slår på, gir C3 soniske vibrasjoner med 62 000 bevegelser i minuttet. Det kan både merkes og høres.

Les også Hva er det som veier? Vekten er i virkeligheten bare et tall. Det interessante er hva som egentlig veier i kroppene våre.

Vibrasjonene skal bekjempe plakk mellom tennene og langs tannkjøttkanten. Børstehodet er livlig ved bevegelse rundt inne i munnen, og sender lett sprut av tannpasta ut på speilet. Spesielt på grunn av den avlange utformingen med forhøyede hår i begge ender av børstehodet.

Jeg lærte meg å holde munnen lukket rundt børstehodets hals for å unngå sprutene. Lyden derimot var litt mer utfordrende. C3-børstehodet høres nemlig ut som en skjærebrenner inne i munnhulen.

Konklusjon

Sonicare DiamondClean 9000 er en av de peneste tannbørstene jeg har hatt stående. Den er fin å bruke, har en viss tyngde, og gjør jobben sin med å rense tennene.

De fire grunninnstillingene er diskré gjemt i skaftet sammen med en måler i tre trinn for intensiteten. Et trykk på skaftets innebygde knapp vekker innstillingene til live slik at de lyser opp og du kan velge mellom dem.

Det medfølgende reiseetuiet er en stygg plastsak uten features. Laderens øverste, gjennomsiktige del kan tas av. Trolig så den er lettere å rengjøre. (Foto: Philips)

Appen er fin, men gir ikke mye annet enn tips og triks, historikk og oppmuntringer i stil med en app til mosjon. Børstehodet virker unødig ”billig” i forhold til det ellers så elegante inntrykket. DiamondClean 9000 leverer en god innsats. Tennene føles glatte mot tungen, noe som definitivt ikke er utilfredsstillende. Det er bare ikke det samme som hvitere tenner på tre dager.

I tillegg bråker DiamondClean temmelig mye. Lydnivået til tross blir tennene rene, og det er vel det primære formålet med en tannbørste. At den også er pen å se på, løfter DiamondClean 9000 til et høyere nivå.

Karakter
Philips Sonic DiamondClean 9000 / HX9911/88
Premium

Home mener

Fire innstillinger for pussing som er lett tilgjengelige på fronten. Er sikret så børsten kan brukes i badekaret. Rask å sette opp i appen. Blir glatt og får synlige flekker av vann og tannpasta. Plastaktig børstehode som bryter med den ellers pene designen.

Også i denne testen:

3 elektriske tannbørster

Oclean X Ultra S

Tannpleie med innebygd tale

Ocleans X Ultra S polerer tennene glatte. Innebygd stemme, app og display gir inntrykk av en avansert tannbørste, men det meste gir egentlig ingen forskjell i praksis.

Godt håndgrep takket være en litt ru overflate og lettere kantet skaft. Klart og enkelt display. Gir følelsen av rene tenner.
Usikker oppdatering som lager kaos i displayet. Gir ikke følelsen av et bedre resultat enn andre mindre smarte testdeltakere, for eksempel Oral-B iO3.
Les hele testen

Oral-B iO 3S

Renere tenner på en uke

Oral-B-familiens nye lillebror er et upersonlig, men effektivt bekjentskap. Oral-B iO 3S overholder det som står på esken.

Enkel tannbørste med tre trykk-innstillinger. Mikrovibrasjonene gir raskt resultat i form av tenner som med tungen føles renere og glattere enn før.
Ingen app eller mulighet for avansert personlig innstilling eller historikk. Blir lett glatt å holde på.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Scroll to Top