Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Oclean X Ultra S

Tannpleie med innebygd tale

Ocleans X Ultra S polerer tennene glatte. Innebygd stemme, app og display gir inntrykk av en avansert tannbørste, men det meste gir egentlig ingen forskjell i praksis.

Skrevet av / 26.04.24 - 10:10
Oclean X Ultra S
Natasja Broström

Kanskje er det en refleks inne i hjernen, men jeg har litt problemer med å stikke noe som snakker til meg, i munnen.

Ocleans nyeste toppmodell X Ultra S både snakker, blinker, og kan vise i en app hvor jeg slurver med å børste tennene. Modellen finnes i sort og matt grønn. Den medfølgende ladeholderen og et oppladbart reiseetui (via en USB-C-port) er i matchende fargenyanser.

Holderen er for øvrig prisverdig liten og med tynn ledning, noe som sparer plass ved vasken, eller hvor du nå lader tannbørsten din. Vil du helt slippe å ha Oclean X Ultra S stående, følger det med en (også farget) veggholder i pakken.

Oclean X Ultra S kan fås i to farver. Rejseetuiet (her i sort version) med indbygget USB-C-port til opladning, matcher tandbørstens farve. (Foto: Oclean)

Generelt sett gjør Oclean mye ut av å fremstille modellen som eksklusiv. X Ultra S leveres i en solid eske. På innsiden er det små esker med tegninger av innholdet på lokket.

Totalt får du med X Ultra S en app, tre typer børstehoder som jobber med opptil 84 000 bevegelser i minuttet og et display med opplysninger og en serie ikoner. Nå ja, og så en liten pike som snakker inni munnen min.

Tre måter å børste på

Når Oclean X Ultra S er pakket ut, skal tannbørsten kobles til Wifi. Appen hjelper med å koble til enheten og sette den opp. Skann QR-koden i manualen for å hente appen Oclean Care+. Når enheten er på, lyser vaffel-symbolet på fronten av tannbørsten.

Les også Hvordan smaker kaffe til 30 000 kroner? Hvis penger ikke skal stå i veien for kaffeopplevelsen, har vi testet noen av de dyreste og villeste espressomaskinene på markedet.

Som nevnt følger det med tre typer børstehoder: Ultra Gum Care, Ultra Clean og Ultra White. Hodene har forskjellige børster, men for å ikke blande dem sammen har de hver sin forkortelse skrevet på halsen.

Uansett hvilken type du bruker, anbefaler Oclean at børstehodene skiftes etter tre-fire måneder. Et nytt sett av de tre typene koster 231 kroner.

På displayet skifter du mellom de tre typene. Displayet viser resyme av innsatsen i form av en ”Brushing Activity Clover”. De tre områdene i det viste ”kløver”-ikonet står for tid, score og frekvens. Det vil si hvor lenge du bruker børsten, om du når målet ditt, og hvor ofte du gir tennene en tur.

Ocleans display er lille og buet og ikke altid nemt at aflæse. Især ikke, hvis det har vand på sig. De tre farvede felter viser tid, score og frekvens. (Foto: Oclean)

Du får også en visuell oversikt over tannradene. Gul er en gjennomsnittlig innsats, mens røde markeringer tilsvarer en reprimande fra tannlegen. Målingene blir registrert via tannbørstens seks-akse gyroskopsensor.

Målingen forsvinner når tannbørsten tas i bruk igjen. Vil jeg ha flere detaljer, åpner jeg appen. Her kan jeg følge med på hvor lenge jeg børstet og hvor jeg eventuelt slurvet. Som på displayet får jeg et resyme vist i form av kløver-ikonet.

Et klikk på ”Detailed report” viser historikk. Altså hvordan børstingen har gått i forhold til det ønskede målet. Et mål kan være at du gjerne vil pusse minimum tre minutter av gangen.

Tre børstehoveder medfølger i pakken med Oclean X Ultra S. De har forskellige funktioner, som yderligere kan indstilles i app’en. (Foto: Oclean)

Appen gir også påminnelser. For eksempel hvis jeg børster for hardt eller for raskt. Skulle jeg være i tvil, har jeg alltid den lille pikestemmen til å minne meg på det.

Oclean X Ultra S har nemlig omvendt stemmestyring. Det er ikke jeg som ber enheten om å gjøre noe, men en (for øvrig behagelig) pikestemme som påpeker hva jeg skal gjøre. Hennes påminnelse om ”Switch area” ble etterhvert et fast mantra når jeg pusset med Oclean X Ultra S.

Ytterligere innstillinger i appen

I appen fintuner du innstillingene. Skjermens bunnmeny har tre ikoner: Health, Device og Me. Under første ikon ligger historikken. Under det ande ikonet forteller du tannkosten hvilket hode du benytter, og du velger så ditt eget program.

Under Exlusive mode finnes programmer som Sensitive Cleaning, Super Whitening og Gentle Teeth Spa. Appen har til og med et spesielt program for røykere eller folk med bøyle. Jeg valgte Strong Whitening med undertittelen: suitable for wine lovers.

Les også Tvilsom vannrengjøring En utmerket støvsuger som kompletteres med unødvendig moppetilbehør.

I løpet av en uke testet jeg også appens forslag under ”smart recommendation”. Vurderingen skjer blant annet ut fra alder, kjønn, tennenes type (for eksempel bøyle), og om du er kaffedrikker. Du bestemmer også tennenes generelle farge ut fra en vist fargepalett.

I app’en Oclean Care+ kan du indstille tandbørsten efter blandt andet dine tænders tilstand og for hvad, du gerne vil opnå. For eksempel hvidere tænder. (Screenshot: iOS)

Jeg endte med ”newbie whitening”, et skånsomt program for dem som akkurat skal til å begynne med rutinen. Den lille jenta deltok veldig gjerne med verbale forslag.

Det siste punktet i appen, Me, er inngang til innstillinger og informasjon om enheten. Ja, du kan gi Oclean-tannbørsten din et annet navn.

Det er også her du kobler til Apple Health. Du må imidlertid via Apples egen app for å få opplysningene under ”Andre data”. Reelt sett er det bare snakk om samme historikk som Ocleans egen app viser – enda mer detaljert.

Konklusjon

Oclean X Ultra S er for dem som elsker å pille og justere innstillinger. Appen og dens muligheter er morsomme å leke med og finpusse, men det kom egentlig ikke noe konkret eller synlig resultat ut av det.

Jeg testet alle tre børstehodene og forskjellige programmer, men fikk hverken hvitere tenner, mer pleide gummer eller en merkbart bedre følelse av renere tenner. I hvert fall ikke i forhold til testens andre deltakere.

Det medfølgende etui kan bruges til opladning på farten. Det matcher farven på tandbørsten. (Foto: Oclean)

Omvendt er Oclean X Ultra S fin at bruge i det daglige. Tandbørstens let kantede skaft giver et godt greb, også når den bliver våd eller fedtet af tandpasta.

Oclean X Ultra S vil gerne give sin bruger så mange indstillinger som muligt. På bundlinjen leverer tandbørsten det, den skal. Også uden alle de mange muligheder i app’en. Set i det lys betaler vi nok for en del ekstra features, der ikke har nogen praktisk betydning.

Karakter
Oclean X Ultra S
Basic

Home mener

Godt håndgrep takket være en litt ru overflate og lettere kantet skaft. Klart og enkelt display. Gir følelsen av rene tenner. Usikker oppdatering som lager kaos i displayet. Gir ikke følelsen av et bedre resultat enn andre mindre smarte testdeltakere, for eksempel Oral-B iO3.

Også i denne testen:

3 elektriske tannbørster

Philips Sonic DiamondClean 9000 / HX9911/88

Elegant og høylytt tannbørsting

Rolls Royce-modellen DiamondClean 9000 er nydelig, men låter som en skjærebrenner inne i munnen. Kanskje er lyden verdt det, for Philips lover hvitere tenner på bare tre dager.

Fire innstillinger for pussing som er lett tilgjengelige på fronten. Er sikret så børsten kan brukes i badekaret. Rask å sette opp i appen.
Blir glatt og får synlige flekker av vann og tannpasta. Plastaktig børstehode som bryter med den ellers pene designen.
Les hele testen

Oral-B iO 3S

Renere tenner på en uke

Oral-B-familiens nye lillebror er et upersonlig, men effektivt bekjentskap. Oral-B iO 3S overholder det som står på esken.

Enkel tannbørste med tre trykk-innstillinger. Mikrovibrasjonene gir raskt resultat i form av tenner som med tungen føles renere og glattere enn før.
Ingen app eller mulighet for avansert personlig innstilling eller historikk. Blir lett glatt å holde på.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Scroll to Top