TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Xiaomi Redmi 9

Ikke den dårligste

Xiaomi Redmi 9 kom på markedet for et år siden, men den er fortsatt pengene verdt, hvis du kan leve uten 5G og ikke bruker kameraet til noe viktig.

forfatter
Publisert 12.07.21 - 11:00
Karakter
Xiaomi Redmi 9
L&B mener
Testens største og mest høyoppløste skjerm. Dessuten en hederlig ytelse og god lyd.
Holder ikke på strømmen så lenge som de andre mobilene. Mangler Android 11 og 5G, og kameraet tar overeksponerte bilder.
 • Operativsystem: Android 10 + MIUI 12
 • Skjerm: 6,53″ IPS LCD, FHD+ (2340 x 1080), 395 ppi
 • Prosessor: Mediatek Helio G80
 • Minne: 4 GB RAM / 64 GB lager (+ microSD opptil 512 GB)
 • Kameraer: 13 Mp f/2.2 vidvinkel + 8 Mp f/2.2 118° ultravidvinkel + 5 Mp f/2.4 makro + 2 Mp f/2.4 dybde (primært) / 8 Mp f/2.0 (front)
 • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0, FM Radio, NFC, GPS, GLONASS
 • Mål og vekt: 163,32 x 77 x 9,1 mm / 198 g
 • Batteri: 5020 mAh, 18 W hurtiglading
 • Web: mi-home.no
 • Geekbench 5: 361 (single-core) / 1337 (multi-core)
 • 3DMark WildLife: 686
 • PCMark Work 3.0: 8637
 • Basemark Web 3.0: 214,67
 • Batteritest: 7:51 timer
Veil. pris 1.590Pr. 12.07.21 Produktside

Testens nest billigste mobil er absolutt ikke den dårligste. Men da Xiaomi Redmi 9 har nesten et år på baken og derfor hverken har Android 11 eller 5G, har den likevel ikke mange sjanser mot Motorola Moto G30.

Når det så er sagt, er det likevel et par grunner til å velge Redmi 9 fremfor de andre mobilene i testen. For eksempel kommer den med testens mest høyoppløste skjerm (FHD+ mot HD+ for Motorola og Nokia), som også er ganske lyssterk. Lydbildet er ikke fullt så fyldig som på Motorola Moto G30, og selvfølgelig har mobilen ingen stereohøyttalere, men lyden er akseptabel, og som de andre mobilene i testen kommer Redmi 9 også med 3,5 mm minijack, så man kan bruke kablede hodetelefoner hvis det kniper.

Xiaomi Redmi 9
Xiaomi Redmi 9 kommer med testens mest høyoppløste skjerm. Den er på 2340 x 1080 piksler, noe som tilsvarer FHD+ oppløsning. (Foto: Xiaomi)

I Benchmarktestene klarer Xiaomi Redmi 9 seg på noen punkter bedre enn de to konkurrentene, men på et viktig punkt mister den pusten. Den holder nemlig ikke på strømmen like lenge som mobilene fra Motorola og Nokia, noe som i grunnen er merkelig, når den faktisk kommer med det største batteriet. Heldigvis støtter den hurtiglading, så noen stor katastrofe er det ikke.

Det er til gjengjeld kameraet, som virkelig ikke kan finne ut av det med lys, skygger og kontrast. Både med det primære kameraet og med frontkameraet blir resultatene overeksponert, og akkurat som Motorola Moto G30 blir dine selfier malt inn i AI-“optimering”, som nok fjerner alle rynker, men også får deg til å ligne en mangafigur.

Det er litt skuffende, for på papiret burde Xiaomi Redmi 9 ha et minst likeså godt kamera som Motorola Moto G30, og vi har også gode erfaringer med kameraet på andre Xiaomi-modeller, inkludert mellomklasse-modellen Mi 11 Lite 5G, som akkurat har vunnet vår gruppetest av mellomklasse mobiler.

redmi9_selfie redmi9_vidvinkel
<
>
Jeg ligner en kineser på dette bildet, og vi vet alle sammen hvordan vampyrer har det med kraftig lys. Det har Redmi 9 nemlig slett ikke kontroll over her på bildet. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Nåvel, man kan ikke vinne hver gang, og likevel kan Xiaomi godt være stolte av Redmi 9, som om ikke annet leverer til prisen. Ytelsen er nemlig i orden, og det er også imponerende at Xiaomi kan finne plass til en skjerm med FHD+ oppløsning, når vi nå befinner oss i den absolutte budsjettklassen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Motorola Moto G30

Motorola når de er best

Motorola Moto G30 er et stort vidunder til veldig få penger.

Kommer med firedobbelt kamera, stort batteri med lang levetid, skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens, og ytelsen er testens beste.
Frontkameraet må gjerne skru ned for AI-fargeladingen. Mangler stereolyd.

Nokia 3.4

Hold deg langt vekk

Nokia 3.4 er bare skikkelig dårlig. Selv til prisen.

Frontkameraet tar gode selfies, og batteriet holder strømmen så godt, at det er til å leve med at mobilen ikke støtter hurtiglading.
Alt annet.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Det er på tide å oppgradere din iPhone Det nyeste operativsystemet til iPhone kommer med massevis av nye funksjoner
Følg Lyd & Bilde