Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TEST Xiaomi Redmi 9

Ikke den dårligste

Xiaomi Redmi 9 kom på markedet for et år siden, men den er fortsatt pengene verdt, hvis du kan leve uten 5G og ikke bruker kameraet til noe viktig.
Xiaomi Redmi 9
Karakter
Xiaomi Redmi 9
Lyd & Bilde mener
Testens største og mest høyoppløste skjerm. Dessuten en hederlig ytelse og god lyd.
Holder ikke på strømmen så lenge som de andre mobilene. Mangler Android 11 og 5G, og kameraet tar overeksponerte bilder.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 10 + MIUI 12
  • Skjerm: 6,53″ IPS LCD, FHD+ (2340 x 1080), 395 ppi
  • Prosessor: Mediatek Helio G80
  • Minne: 4 GB RAM / 64 GB lager (+ microSD opptil 512 GB)
  • Kameraer: 13 Mp f/2.2 vidvinkel + 8 Mp f/2.2 118° ultravidvinkel + 5 Mp f/2.4 makro + 2 Mp f/2.4 dybde (primært) / 8 Mp f/2.0 (front)
  • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0, FM Radio, NFC, GPS, GLONASS
  • Mål og vekt: 163,32 x 77 x 9,1 mm / 198 g
  • Batteri: 5020 mAh, 18 W hurtiglading
  • Web: mi-home.no
Benchmark

Veil. pris 1 590 Produktside

Testens nest billigste mobil er absolutt ikke den dårligste. Men da Xiaomi Redmi 9 har nesten et år på baken og derfor hverken har Android 11 eller 5G, har den likevel ikke mange sjanser mot Motorola Moto G30.

Når det så er sagt, er det likevel et par grunner til å velge Redmi 9 fremfor de andre mobilene i testen. For eksempel kommer den med testens mest høyoppløste skjerm (FHD+ mot HD+ for Motorola og Nokia), som også er ganske lyssterk. Lydbildet er ikke fullt så fyldig som på Motorola Moto G30, og selvfølgelig har mobilen ingen stereohøyttalere, men lyden er akseptabel, og som de andre mobilene i testen kommer Redmi 9 også med 3,5 mm minijack, så man kan bruke kablede hodetelefoner hvis det kniper.

Xiaomi Redmi 9

Xiaomi Redmi 9 kommer med testens mest høyoppløste skjerm. Den er på 2340 x 1080 piksler, noe som tilsvarer FHD+ oppløsning. (Foto: Xiaomi)

I Benchmarktestene klarer Xiaomi Redmi 9 seg på noen punkter bedre enn de to konkurrentene, men på et viktig punkt mister den pusten. Den holder nemlig ikke på strømmen like lenge som mobilene fra Motorola og Nokia, noe som i grunnen er merkelig, når den faktisk kommer med det største batteriet. Heldigvis støtter den hurtiglading, så noen stor katastrofe er det ikke.

Det er til gjengjeld kameraet, som virkelig ikke kan finne ut av det med lys, skygger og kontrast. Både med det primære kameraet og med frontkameraet blir resultatene overeksponert, og akkurat som Motorola Moto G30 blir dine selfier malt inn i AI-“optimering”, som nok fjerner alle rynker, men også får deg til å ligne en mangafigur.

Annonse

Det er litt skuffende, for på papiret burde Xiaomi Redmi 9 ha et minst likeså godt kamera som Motorola Moto G30, og vi har også gode erfaringer med kameraet på andre Xiaomi-modeller, inkludert mellomklasse-modellen Mi 11 Lite 5G, som akkurat har vunnet vår gruppetest av mellomklasse mobiler.

redmi9_selfie redmi9_vidvinkel
<
>
Jeg ligner en kineser på dette bildet, og vi vet alle sammen hvordan vampyrer har det med kraftig lys. Det har Redmi 9 nemlig slett ikke kontroll over her på bildet. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Nåvel, man kan ikke vinne hver gang, og likevel kan Xiaomi godt være stolte av Redmi 9, som om ikke annet leverer til prisen. Ytelsen er nemlig i orden, og det er også imponerende at Xiaomi kan finne plass til en skjerm med FHD+ oppløsning, når vi nå befinner oss i den absolutte budsjettklassen.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Motorola Moto G30

Motorola når de er best

Motorola Moto G30 er et stort vidunder til veldig få penger.

Kommer med firedobbelt kamera, stort batteri med lang levetid, skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens, og ytelsen er testens beste.
Frontkameraet må gjerne skru ned for AI-fargeladingen. Mangler stereolyd.

Nokia 3.4

Hold deg langt vekk

Nokia 3.4 er bare skikkelig dårlig. Selv til prisen.

Frontkameraet tar gode selfies, og batteriet holder strømmen så godt, at det er til å leve med at mobilen ikke støtter hurtiglading.
Alt annet.
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.