Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Motorola Moto G30

Motorola når de er best

Motorola Moto G30 er et stort vidunder til veldig få penger.

Skrevet av / 12.07.21 - 11:00
Motorola Moto G30
Peter Gotschalk

Motorola har i løpt av de siste årene satset kraftig på å dominere markedet for mobiler i mellomklassen, og selv om det er noen bomskudd inn i mellom – som den ganske så elendige Motorola Moto G50 – så pleier den kinesiskeide produsenten å være treffsikker, når det handler om å finne den rette balansen mellom pris og kvalitet. For eksempel er det vanskelig å finne noen bedre mobil til cirka 5000 kroner end Motorola Moto G100.

Motorola Moto G30 koster imidlertid mindre enn det halve, nemlig cirka 2000 kroner, og derfor er det mildt sagt imponerende at mobilen leverer på et nivå man aldri tenker nærmere over hvor lite den egentlig koster.

Det starter med skjermen, som nok har en forholdsvis lav HD+ oppløsning, men ikke desto mindre er testens skarpeste og mest lyssterke. Og så har den som eneste skjerm i gruppetesten en oppdateringsfrekvens på 90 Hz, noe som blant annet gjør navigasjon i menyer og på hjemmeskjermen raskere og nærmest fløyelsmyk. I samme ånd er Moto G30 også testens beste mobil rent lydmessig. Nei, den har ingen innebygde stereohøyttalere, men likevel er lydbildet fyldig og til å holde ut å lytte til. Godt gjort.

Motorola Moto G30
Motorola Moto G30 kommer med 6,5″ IPS LCD-skjerm, og som testens eneste har en oppdateringsfrekvens på 90 Hz. (Foto: Motorola)

Og til de audiofile har den også en 3,5 mm minijack innebygd så man kan koble til kablede hodetelefoner. Også deilig.

Hvis vi ser på resultatene av våre Benchmarktester ligger Motorola Moto G30 lunt i midten, men i daglig bruk opplever vi at den kjører raskere og mer gnidningsfritt enn de to andre mobilene i testen. Det gjelder både når vi kjører store spill som Asphalt 9, og i alminnelighet når man ser video, surfer på nettet eller navigerer rundt i menyene.

Og på et annet viktig punkt er Motorola Moto G30 også de andre mobilene fra henholdsvis Nokia og Xiaomi overlegen: Med sitt 5000 mAh batteri holder den nemlig strøm lenger enn noen av konkurrentene, over 10 timer i vår stresstest, og støtter samtidig 20 W hurtiglading. Det er kjempebra til den prisen.

Det gjelder kameraet også. Nåvel, frontkameraet smører litt for mye AI-magi utover bildene etter vår smak, men med det primære kameraet (som både kommer med ultravidvinkel, makrolinse og dedikert dybdesensor) tar man bilder, som er markant bedre enn noe konkurrentene kan prestere. Det gjelder både i forhold til fargegjengivelse, kontrast og dybdeskarphet.

motog30_vidvinkel motog30_selfie
<
>
Kameraet tar bilder, som er markant bedre enn noe konkurrentene kan prestere. Det gjelder både i forhold til fargegjengivelse, kontrast og dybdeskarphet. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Kort og godt er Motorola Moto G30 den beste mobilen vi noensinne har testet i denne prisklassen. Den er langt fra perfekt, for det er ingen mobil til under 2000 kroner. Men for pengene får man fortsatt en mobil med firedobbelt kamera, hurtiglading, laaaang batteritid, en skarp og behagelig skjerm, hederlig lyd og en god ytelse, som i praksis leverer mer enn Benchmark-resultatene ga oss håp om.

Karakter
Motorola Moto G30
Basic

Home mener

Kommer med firedobbelt kamera, stort batteri med lang levetid, skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens, og ytelsen er testens beste. Frontkameraet må gjerne skru ned for AI-fargeladingen. Mangler stereolyd.

Også i denne testen:

Tre mobiler i budsjettklassen

Xiaomi Redmi 9

Ikke den dårligste

Xiaomi Redmi 9 kom på markedet for et år siden, men den er fortsatt pengene verdt, hvis du kan leve uten 5G og ikke bruker kameraet til noe viktig.

Testens største og mest høyoppløste skjerm. Dessuten en hederlig ytelse og god lyd.
Holder ikke på strømmen så lenge som de andre mobilene. Mangler Android 11 og 5G, og kameraet tar overeksponerte bilder.
Les hele testen

Nokia 3.4

Hold deg langt vekk

Nokia 3.4 er bare skikkelig dårlig. Selv til prisen.

Frontkameraet tar gode selfies, og batteriet holder strømmen så godt, at det er til å leve med at mobilen ikke støtter hurtiglading.
Alt annet.
Les hele testen

6 hendelser på “Motorola Moto G30”

 1. Terje Trysnes

  Merkelig hvordan tek.no nærmest «slakter» denne mobilen,mens dere skryter veldig. Hvordan kan man oppleve samme mobil så forskjellig? Jeg handler kun rimelige mobiler å har i snart 2 år vært veldig fornøyd med min billige Moto G Play til 1299 🙂 Men den ble knust å jeg må da ha ny.G 30 er jo prismessig et godt alternativ,men med 2 så ulike oppfatninger så er det ikke lett å bli klok….
  https://www.tek.no/test/i/weMKe1/motorola-moto-g30

  1. Tel er omtrent det eneste som slakter denne da. De fleste andre lar seg imponere

 2. Tja.
  Syntes moto de siste årene i stor grad leverer kopier av tidligere produkter. M30 ser ut som en lettere modifisert versjon av moto g8 power, som igjen var ekstremt lik moto g5s plus.

  Problemet med flere av moto serien er dessverre dårlige Bluetooth og wifi chips som lager problemer.

 3. Jeg også er fornøyd med min motor G30. Men den har virkelig ikke 5g som testen sier.

  1. Peter Gotschalk

   Det er korrekt. Den fejl har vi også opdaget og rettet nu.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Scroll to Top