TESTXiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukjente mesteren

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan godt bli en mobil som vil være på alles lepper.
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Karakter
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Lyd & Bilde mener
Pen skjerm kombinert med god lyd, ultralett design og høy kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens udiskutabelt høyeste ytelse.
Kameraets kunstige intelligens har andre skjønnhetsidealer enn de fleste vestlige brukere. Batteriet kunne godt ha holdt på strømmen litt lenger.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 11
  • Skjerm: 6,55″ AMOLED 90 Hz, FHD+ (2400 x 1080), 402 ppi
  • Prosessor: Snapdragon 780G
  • Minne: 6 GB RAM / 128 GB lager (+ microSD op til 1 TB)
  • Kameraer: 64 Mp f/1.8 vidvinkel + 8 Mp f/2.2 ultravidvinkel + 5 Mp f/2.4 makro (primært) / 16 Mp f/2.5 (front)
  • Trådløst: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
  • Mål og vekt: 160,5 x 75,7 x 6,8 mm / 157 g
  • Batteri: 4250 mAh, 33 W hurtiglading
  • Web: mi-home.no
Benchmark

Veil. pris 4 490 Produktside
forfatter

Ved første øyekast ligner Xiaomi Mi 11 Lite 5G sin dobbelt så dyre storebror i Mi 11-serien. Spesielt sett bakfra ser Mi 11 Lite 5G ut nøyaktig som Xiaomi Mi 11, inklusiv den lekre avrundede kameramodulen og den matte baksiden, som sin mørke farge til tross ikke riktig vet hva fingeravtrykk er for noe.

Sett forfra og fra siden blir forskjellen dog markant. Mi 11 Lite 5G har knapt noen avrunding langs skjermkantene, og mobilen er 40 gram lettere enn sin dyrere forgjenger. Med en tykkelse på kun 6,8 mm er den også uten sammenligning den slankeste av de fire mobilene i testen.

Men den slanke og lette designen til tross, virker Xiaomi Mi 11 Lite 5G både robust og velbygd, og enhver mulig frykt for at den ennå ganske ukjente kinesiske produsenten ikke har kontroll på kvaliteten, blir gjort grundig til skamme.

Og da skjermen er produsert av Samsung – og dermed er av typen AMOLED – er den stort sett på nivå med skjermen på Samsung Galaxy A52 5G (inkludert FHD+-oppløsning, og minst like lyssterk og fargedynamisk), selv om Xiaomi Mi 11 Lite 5G dog må nøye seg med en skjermoppdateringsfrekvens på 90 Hz i stedet for 120 Hz. Det skal imidlertid veldig skarpe øyne til for å kunne se forskjellen.

De innebygde stereohøyttalerne er testens beste med litt mer tyngde og bunn i lyden enn konkurrentene kan by på.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Akkurat som storebror Mi 11 kommer Xiaomi Mi 11 Lite 5G med en lekker avrundet kameramodul og en matt bakside. (Foto: Xiaomi)

Mobilens klart største fortrinn er likevel ytelsen, som er virkelig heftig ut fra prisen. Selv om Xiaomi Mi 11 Lite 5G koster noen hundre kroner mindre enn Samsung Galaxy A52 5G, er den kinesiske mobilen likevel blitt utstyrt med den nyere og markant bedre Snapdragon 780G-prosessoren, som både i praksis og i Benchmark-tester klarer seg betydelig bedre enn Snapdragon 750G og Galaxy A52.

Bare når det gjelder batteritiden, klarer Samsung-mobilen seg bedre enn Mi 11 Lite, men til gjengjeld lader den kinesiske mobilen med sine 33 watt litt raskere enn den sørkoreanske, som kun støtter 25 watt lading.

Med tanke på kameraet har vi allerede anført at Samsung Galaxy A52 5G har testens beste mobilkamera.

Dermed ikke sagt at Xiaomi Mi 11 Lite 5G tar dårlige bilder. For eksempel blir både bilder tatt med vanlig vidvinkel og med ultravidvinkel skarpe og har god fargegjengivelse, men i forbindelse med portrettbilder (med frontkameraet) bør Xiaomi nok skru litt ned på all den kunstige intelligensen, som virkelig gjerne vil glatte ut rynker og få den portretterte personen til å se 30 år yngre ut. Det virker ikke helt.

XiaomiMi11_lite5g_vidvinkel XiaomiMi11_lite5g_makro XiaomiMi11_lite5g_selfie
<
>
Det ville vært imponerende (eller resultatet av dyr plastisk kirurgi) å ha så glatt hud i ansiktet i en alder av 47, men det er dessverre bare kameraets kunstige intelligens som har gått litt amok. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Alt i alt er det ingen tvil om at Xiaomi Mi 11 Lite 5G er testens klare vinner. Den kommer med en fremragende skjerm, en ultralett og slank design samt gode innebygde høyttalere. Og så er den mer fremtidssikker enn konkurrentene med sin splitter nye Snapdragon 780G-prosessor, som gir mobilen målbart flere krefter enn den nærmeste konkurrenten.

Kameraet er også godkjent, selv om det kan være vanskelig å venne seg til de retusjerte selfie-ene.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Motorola Moto G50

Nærmest elendig

Der er et par gode grunner til å kjøpe Motorola Moto G50. Okay, kanskje tre. Men heller ikke mer.

Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack og dedikert spillmodus.
Elendig skjerm med lav oppløsning og svak lysstyrke. Ingen stereohøyttalere, tynt lydbilde, middelmådig ytelse, og både det primære kameraet og frontkameraet tar dårlige bilder.

Samsung Galaxy A52 5G

Beste kamera i mellomklassen

Samsung Galaxy A52 5G er nesten et rent blinkskudd fra den sørkoreanske produsenten, som stort sett har hatt hell med å finne den riktige balansen mellom pris og funksjonalitet.

Fremragende kamera som er testens beste. I tillegg flott skjerm med fin fargegjengivelse og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz.
Mangler dedikert spillmodus og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avanserte prosessorteknologi.

OnePlus Nord N10 5G

Den kan du godt kjøpe

OnePlus Nord N10 5G er absolutt godkjent til prisen. Men man må være typen som skrur ned skjermens lysstyrke og ikke bruker kameraet veldig mye.

God skjermoppløsning, fremragende batteritid og støtte for 30 watt hurtiglading. Spill kjører flytende takket være dedikert spillmodus.
Skjermens lysstyrke er ikke den beste, og den blanke baksiden samler på fingeravtrykk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilder blir spesielt gode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.