TESTTre mobiler i budsjettklassen

Mobiler for en tynn lommebok

De billigste mobilene på markedet får ikke stor oppmerksomhet, selv om de er veldig populære. Vi har sett på tre av disse - og har funnet en vinner, som er overraskende god!
forfatter

Skal barnet ditt ha sin første mobil, eller har du bare generelt ikke lyst til å bruke flere penger enn høyst nødvendig på en mobiltelefon, så er det faktisk mulig å kjøpe et hederlig produkt for omkring 1500 til 2000 kroner.

Man må sette en stor fet strek under “hederlig”. For bedre blir det selvfølgelig ikke til denne prisen. Hverken skjerm, kamera eller andre funksjoner i den absolutte budsjettklassen er noe å skrive hjem om, men i det minste er alle ting til stede, slik at man faktisk får en ekte smartmobil-opplevelse, inklusiv muligheten for å ta bilder, spille spill, se video, chatte og selvfølgelig telefonere, for veldig få penger.

Imidlertid viser vår test, at det er ganske stor forskjell på hva man får for pengene i budsjettklassen. Hvis man kjøper den riktige mobilen, kan man med andre ord saktens få noe brukbart, men der finnes også mobiler i den nederste prisklassen som er så skrapet, at de reelt sett er ubrukelige.

Og det er da også slik at selv om de fleste produsentene har mobiler til de helt små budsjettene, er mange av dem ikke begeistret for å utsette dem for en test.

Vi skrev til alle de kjente mobilprodusentene på markedet i forberedelsesfasen til denne testen, men det endte med at bare tre produsenter ønsket å delta med produkter fra den nederste hyllen: Nokia, Motorola og Xiaomi. Takk til dere for å stille opp!

Les mer her for å finne ut av hvilken produsent som har vært best til å kutte en gedigen mobil, til en som er å betale med et lett grep i lommen.

Slik testet vi

Vi ba produsentene om å sende oss sine beste bud på en mobil til mellom 1500 og til 2000 kroner. Vi har sett på en rekke forskjellige parametere i vår bedømmelse av mobilene, inkludert skjerm, kamera, design, byggekvalitet, lydkvalitet, ytelse og brukeropplevelse.

Testvinneren er den mobilen som etter vår samlede vurdering er det beste og mest helstøpte produktet.

Produkter i testen

Motorola Moto G30

Motorola når de er best

Motorola Moto G30 er et stort vidunder til veldig få penger.

Kommer med firedobbelt kamera, stort batteri med lang levetid, skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens, og ytelsen er testens beste.
Frontkameraet må gjerne skru ned for AI-fargeladingen. Mangler stereolyd.

Xiaomi Redmi 9

Ikke den dårligste

Xiaomi Redmi 9 kom på markedet for et år siden, men den er fortsatt pengene verdt, hvis du kan leve uten 5G og ikke bruker kameraet til noe viktig.

Testens største og mest høyoppløste skjerm. Dessuten en hederlig ytelse og god lyd.
Holder ikke på strømmen så lenge som de andre mobilene. Mangler Android 11 og 5G, og kameraet tar overeksponerte bilder.

Nokia 3.4

Hold deg langt vekk

Nokia 3.4 er bare skikkelig dårlig. Selv til prisen.

Frontkameraet tar gode selfies, og batteriet holder strømmen så godt, at det er til å leve med at mobilen ikke støtter hurtiglading.
Alt annet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.