åtte smartmobiler

Sommerens smarteste mobiler

Alle skal ha smartmobiler. Her finner du de beste av de åtte nyeste smartmobilene.
forfatter

Som så ofte ellers er det store spørsmålet: hva skal jeg velge? Det er liten tvil om at utvalget er enormt og det kan være vanskelig å orientere seg i denne mobile jungelen. I denne testen har vi testet de åtte nyeste smartmobilene med pekeskjerm, slik at det skal bli enklere for deg å velge den som passer deg best.

Smart som fy
Det gjøres en hel rekke undersøkelser i løpet av året. Det sjekkes om hvordan vi bruker mobiltelefonen og ikke minst hva vi kjøper. Konklusjonen på det siste er at vi kjøper stadig flere og stadig smartere telefoner. Norge er blant de landene i verden som kjøper flest smarte telefoner. Det er faktisk nesten det eneste vi kjøper.

Folk flest skal ha stor berøringsfølsom skjerm. Den skal håndtere alle de viktige sosiale mediene som Facebook, Twitter osv. I tillegg skal den selvfølgelig fikse e-post. Ikke bare det, den skal håndtere så mange e-post-kontoer du måtte ha. Andre viktige ting som må være på plass er evnen til å kunne lese alle de vanlige dokumentstandardene som PDF, DOC, XLS og presentasjonsfilene fra PowerPoint.

Visuelt
Dette er også et viktig element. En mobiltelefon uten kamera er en umulig tanke. Telefonen din skal fungere som et kompaktkamera, enkelt å bruke, men bildekvaliteten skal være meget godt. I tillegg skal det gjerne være kamera på fremsiden også, for de av oss som bruker videosamtaler. La oss for all del ikke glemme GPS-en, slik at du finner frem under hele sommerferien uansett om du er i Førde eller i Paris.
De tekniske kravene til en smartmobil blir stadig større. Og mobiler er blitt en viktig plattform for spill. Dette stiller enorme krav til grafikkytelsen i en mobil. Det er ikke nok at bilder ser flotte ut og har et pent brukergrensesnitt. Det skal gå raskt. Særlig fordi spill presser denne mobilens ytelser til det ytterste.

Det er ikke bare grafikken som har fått en viktig oppgradering i løpet av det siste året. Prosessoren som sitter i telefonen blir stadig kraftigere, nettopp fordi funksjonene vi bruker til daglig stadig krever mer. En smart mobiltelefon er egentlig ikke en telefon. Det er en liten datamaskin som man tilfeldigvis også kan ringe med.

Annonse

Her er de åtte viktigste telefonene – i tillegg til iPhone 4 – som du bør kikke på. Glem for all del ikke å prøve mobilen før du kjøper. Det er din opplevelse av smartmobilen som er viktigst. Liker du brukervennligheten, liker du designet, og ikke minst kan den gjøre det du trenger den til? Da spiller det ingen rolle hva andre sier. Det er telefonen for deg.

Produkter i testen

Samsung Galaxy S II

Tronarvingen

Oppfølgeren til Samsung hyllede Galaxy S er her, og den oppfyller alle forventinger.

Superkjapp Utmerket skjerm
Litt plastaktig Savner lovet NFC

HTC Incredible S

Ikke så utrolig

HTC kommer med et modig design, men mislykkes med å leve opp til det utrolige navnet.

Utmerket grensesnitt Bra skjerm Bra kamera
Batteriet Merkelig design

LG Optimus 2X

LG imponerer

Dette er mobilen som fremfor noen, viser at smartmobiler i stadig større grad er å regne som små datamaskiner.

Lynrask Godt kamera både still og HD video
Gammel Android Litt dårlig batteri

Sony Ericsson Play

Leken spillmobil

Har du tidligere sett håndkontrolleren til Sonys Playstation eller en PSP kjenner du deg igjen umiddelbart.

God spillfunksjonalitet Meget god skjerm Meget god som smart-telefon
Mangler integrasjon mot Sony Playstation Dyr

Sony Ericsson Xperia Neo

Blant de aller beste

Sony Ericsson Xperia Neo er bekreftelsen på at Sony Ericsson har forstått hvordan en smarttelefon skal lages.

Billig Godt kamera HDMI
Ingen søke-knapp

Nokia E7

Et siste stunt

Nokia har innsett at Symbian-plattformen ikke holder mål for selskapet smarttelefoner. Mens vi venter på Nokia-mobiler med Windows Phone 7 slippes E7 på den gamle plattformen.

Tastatur Gratis navigasjon E-post
Nettleser Treg Dyr

Sony Ericsson Xperia Arc

En meget smart telefon

Sony Ericsson har laget sin beste mobiltelefon til dags dato med Xperia Arc. Den er blant det aller beste på markedet.

Meget godt kamera God skjerm Tynn og pen
Forbehold om hyppighet av oppdateringer fra SE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Gisle Orlund


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.