TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

Sony Ericsson Xperia Arc

En meget smart telefon

Sony Ericsson har laget sin beste mobiltelefon til dags dato med Xperia Arc. Den er blant det aller beste på markedet.

forfatter
Publisert 24.03.11 - 10:13
L&B mener
Meget godt kamera God skjerm Tynn og pen
Forbehold om hyppighet av oppdateringer fra SE
Spesifikasjoner
 • 854 x 480 piksler, 4,2 tommers berøringsskjerm
 • Android 2.3 operativsystem
 • GSM 850/900/1800/1900 og 3G 900/2100 nett
 • Wi-Fi 802.11b/g/n trådløs støtte
 • Bluetooth 2.1 EDR
 • GPS
 • MicroSD 8GB minnekort
 • USB 2.0
 • HDMI-utgang
 • FM-radio
 • 8 megapiksler stillbildekamera
 • 720p videoopptak
 • Taletid 7 timer, stand by 430 timer
 • Mål og vekt: 125 x 63 x 8,7 mm, 117 g

 

Veil. pris 4500Pr. 24.03.11 Produktside

Sony Ericsson har hatt suksess med sin Xperia-serie. Spesielt gjelder dette fjordårets Xperia-mini-serie. Nå kommer det en rekke nye modeller i serien og først ut er Xperia Arc. På samlebånd kommer så Xperia Play og Xperia Neo. I tillegg kommer det også en Xperia Pro senere på våren.

Her skal vi se nærmere på det nye flaggskipet Xperia Arc.

Design
Arc er en ganske stor telefon. Grunnen er enkel. Skjermen er på 4,2 tommer, altså noe større enn iPhone 4s 3,5 tommer. Det som virkelig skiller den ut er at den er ekstremt tynn, faktisk ikke mer enn 8,7 mm på det tynneste. I tillegg er den svakt buet på baksiden, noe navnet gir et klart hint om.

Rent designmessig er dette en lekker telefon. Den er pen å se på og ikke minst er den ganske effektiv og rasjonell å bruke. Det er selvfølgelig en trykkfølsom telefon og den er basert på Android. Den blir levert med Androidversjon 2.3.2. En ting som Sony Ericsson understreker er at telefonen nå vil være langt enklere å oppdatere enn tidligere modeller. Oppdateringene vil også være hyppigere og mer i takt med utviklingen av Android. Dette er en positiv utvikling fra Sony Ericssons side.

Tidligere modeller har hatt en langt dypere sammenblanding mellom Android og programvare fra Sony Ericsson. Dette har ført til at oppdateringer har tatt uforholdsmessig lang tid. Dette skal det nå være slutt på, heldigvis.

Det er kun tre faste manøvreringsknapper som sitter i telefonenes nedre de. Dette er en tilbake-tast, en hjem-tast og en meny-tast. I tillegg ligger det noen knapper for volumjustering og utløserknapp for foto i den ene sidevangen samt en på/av-knapp i den øvre kanten. Meget rent og funksjonelt med andre ord. I tillegg finner du tilkobling for hodetelefoner via minijack. Det følger med et sett med ørepropper som har innebygget mikrofon og disse er etter vår mening rimelig gode. De går inn i øret å isolerer dermed ganske godt for omliggende støy uten å ha noen form for aktiv støyreduksjon.

En annen tilkobling man vil sette pris på er HDMI-kontakten. Denne kan brukes til å vise bilder eller video direkte på en TV via denne tilkoblingen. Du får da dra full nytte av HD i overføringen. Sony Ericssons har lagt ved en HDMI-kabel så du trenger ikke rote med å måtte skaffe deg en selv. Den er riktignok ikke så veldig lang så litt avhengig av hvordan TVen din er montert, er det mulig du må skaffe deg en forlengelseskabel. Denne er tilgjengelig til en billig penge stort sett over alt der elektronikk selges.

I bruk
Arc er en lettbrukt telefon. Hvis du er kjent med Android fra før er den meget enkelt å bruke. Er du en Android-novise må du nok regne med litt tilvenningstid. Oppsettet er nesten helautomatisert. Det eneste du trenger å ha klart fremfor deg er nettverksnavnet ditt (det trådløse nettverket hjemme) og passordet som du bruker på dette. Det meste andre setter telefonene opp automatisk. I og med at telefonene er laget for å bruke det aller meste av sosiale medier (Facebook etc.) er det lurt på legge dette inn med en gang. Da er det greit å ha funnet frem brukernavn og passord til alle tjenestene du vil den skal koble seg opp mot. Dette gjelder også e-postkontoer.

Telefonen har et meget godt kamera. Med sine 8,1 megapiksler tar den bilder med meget god oppløsning. Sony Ericsson benytter også en Sony-teknologi som gjør at telefonene tar rimelig gode bilder, selv i meget dårlig lys. En fin funksjon for deg som tar mye festbilder. En annen funksjon du vil sette pris på er hastigheten du kan ta bilder i. Enkelte mobilkameraer er svært trege når det skal tas mange bilder og du går gjerne glipp av mye fordi du må vente på kameraet. Arc har fått opp denne hastigheten og det er ikke lang unna at den tar ett bilde pr. sekund. Dette er langt raskere enn de aller fleste mobilkameraer. Videodelen ta opp video i HD, nærmere bestem 720p.

Funksjoner
Som de fleste smarttelefoner kan også denne det aller meste. Du kan se video på den og bruker faktisk Sonys Bravia teknologi for å gi best mulig resultat. Vi så et par videoer på den og er meget godt fornøyd med resultatet.

I tillegg har den radio, noen kontorprogrammer og selvfølgelig GPS. Den støtter også teknologier som DLNA. I også med at vi har snakket en del om bilder og video kan det også nevnes at skjermen har en oppløsning på 854 x 480 piksler.

Det er også lagt med et helt hav av applikasjoner og i og med at den støtter Android Market kan du kjøpe og laste ned alt det andre du måtte trenge, selv om det ikke skulle være alt for mye. Denne telefonen kommer med svært mye allerede installert.

Konklusjon
Dette er uten tvil Sony Ericssons beste forsøk til dags dato på å lage en trykkfølsom smarttelefon. Ikke bare det, det er et meget godt resultat som ligger på bordet. Jeg vil gå så langt som å si at dette er blant de aller beste smarttelefonene på markedet akkurat nå, iPhone 4 inkludert. Med en prislapp på rundt 4 500 kroner uten abonnement er den heller ikke alt for dyr, selv om den ligger i det øvre sjiktet.

Et meget godt kjøp.

Også i denne testen:

Samsung Galaxy S II

Tronarvingen

Oppfølgeren til Samsung hyllede Galaxy S er her, og den oppfyller alle forventinger.

Superkjapp Utmerket skjerm
Litt plastaktig Savner lovet NFC

HTC Incredible S

Ikke så utrolig

HTC kommer med et modig design, men mislykkes med å leve opp til det utrolige navnet.

Utmerket grensesnitt Bra skjerm Bra kamera
Batteriet Merkelig design

LG Optimus 2X

LG imponerer

Dette er mobilen som fremfor noen, viser at smartmobiler i stadig større grad er å regne som små datamaskiner.

Lynrask Godt kamera både still og HD video
Gammel Android Litt dårlig batteri

Sony Ericsson Play

Leken spillmobil

Har du tidligere sett håndkontrolleren til Sonys Playstation eller en PSP kjenner du deg igjen umiddelbart.

God spillfunksjonalitet Meget god skjerm Meget god som smart-telefon
Mangler integrasjon mot Sony Playstation Dyr

Sony Ericsson Xperia Neo

Blant de aller beste

Sony Ericsson Xperia Neo er bekreftelsen på at Sony Ericsson har forstått hvordan en smarttelefon skal lages.

Billig Godt kamera HDMI
Ingen søke-knapp

Nokia E7

Et siste stunt

Nokia har innsett at Symbian-plattformen ikke holder mål for selskapet smarttelefoner. Mens vi venter på Nokia-mobiler med Windows Phone 7 slippes E7 på den gamle plattformen.

Tastatur Gratis navigasjon E-post
Nettleser Treg Dyr
Annonse

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Black Week 2022: Seks knallgode mobiltilbud Du kan finne gode smarttelefoner til gode priser på Black Friday, men forhandlerne prøver også å kvitte seg med de dårligst selgende varene. Slik unngår du bomkjøp.
Huawei: Slik unngår du HBO's blokkering Huawei bekrefter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Følg Lyd & Bilde