Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sony Ericsson Xperia Neo

Blant de aller beste

Sony Ericsson Xperia Neo er bekreftelsen på at Sony Ericsson har forstått hvordan en smarttelefon skal lages.
Lyd & Bilde mener
Billig Godt kamera HDMI
Ingen søke-knapp
Spesifikasjoner
  • 3,7 tommers skjerm
  • 854x480 piksler
  • Minne på 335MB RAM, 380MB internlagring
  • Micro-SD opp til 32GB, 8GB følger med telefonen
  • 8 MP kamera
  • 720p video
  • Stereo FM m/ RDS
  • Vekt: 126 gram

Neo er kanskje den beste blant de nye modellene Sony Ericsson har presentert denne våren.

Xperia Arc var først ut og plasserte seg meget godt som en stor designorientert telefon. Denne ble komplimentert med Xperia Play som var en helt annen type telefon rettet inn mot spillmarkedet. Xperia Neo er nok en telefon i denne serien, som er noe billigere enn de andre. Den er  kanskje den mest bunnsolide av dem alle.

Design
Denne telefonene er noe mindre enn den tidligere omtalte Arc. Den er heller ikke så designorientert som Arc. Dette betyr i praksis at den ikke har den ultraslanke utformingen som Arc, den er litt tykkere. Personlig opplever jeg faktisk dette som er fordel. Den er mer behagelig å holde i og jeg synes den blir litt lettere å håndtere. Skjermstørrelsen er nede på 3,7 tommer uten at dette på noen måte er lite. Du har mer enn god nok plass til å håndtere operativsystemet som her er Android 2.3.

Vi skal ikke gå i detalj om hvordan operativsystemet fungerer i denne testen. Dette er helt likt som hos Arc og Play. Du har ikke spilltilpasningen som Play har, men det er også eneste forskjellen programvaremessig.

Annonse

Telefonen har også et 8 MP kamera som fungerer meget godt og i tillegg har den et ekstra kamera i front for videosamtaler. Kameraet håndterer video i 720p HD-oppløsning.

Blant alt vi liker med Neo er den integrerte micro-HDMI porten øverst på telefonen. Benytter man den medfølgende kabelen kan man koble telefonen direkte til TV-en hjemme, eller borte for den del.

Annonse

Neo har også inkludert Sonys Bravia-skjermprosessor. Den fungerer meget positivt med tanke på hvordan mobilen presenterer bilder og video. En meget positiv fordel prisen tatt i betraktning.

En av tingene vi savnet  var søkeknappen som SE av en eller annen mystisk grunn har fjernet her – og hos Xperia Arc. Den er beholdt hos Play og vi savner den på Neo.

Vi får bare håpe at SE har vett nok til å inkludere den i kommende modeller.

I bruk
Man skulle tro at denne modellen, i og med at den er billigere, kanskje hadde dårligere ytelse enn Arc. Det er ikke vår erfaring og så vidt vi kan se er det på dette området ingen forskjell på de to. Når det gjelder bilder er kameraet som sagt på 8 MP. I tillegg benytter SE sin Exmor R prosessorteknologi som hjelper mye på kvaliteten på bildene. Resultatet er meget godt og telefonen fungerer meget godt som kameramobil.

I tillegg til dette har telefonen stort sett akkurat det samme utstyret som Arc. Den har radio, DLNA-støtte for tilkobling til andre enheter, samt minneutvidelse i form av micro-SD minnekort.

Konklusjon

Etter å ha brukt Neo en stund  foretrekker vi faktisk Neo fremfor Arc. Telefonen har de samme funksjonene –  og den er billigere. Samtidig ligger den bedre i hånden. Prisen for dette er at skjermen er litt mindre –  samme størrelse som skjermen på HTC Desire – og den er også litt tykkere. Alt tatt med i betraktning, ville vi likevel foretrekke Neo. Den er kort sagt en glimrende telefon og er definitiv en av de beste på markedet.

Uansett er den i alle fall den av Sony Ericssons nye Xperia-mobiler som gir mest for pengene.

Annonse

Også i denne testen:

Samsung Galaxy S II

Tronarvingen

Oppfølgeren til Samsung hyllede Galaxy S er her, og den oppfyller alle forventinger.

Superkjapp Utmerket skjerm
Litt plastaktig Savner lovet NFC

HTC Incredible S

Ikke så utrolig

HTC kommer med et modig design, men mislykkes med å leve opp til det utrolige navnet.

Utmerket grensesnitt Bra skjerm Bra kamera
Batteriet Merkelig design

LG Optimus 2X

LG imponerer

Dette er mobilen som fremfor noen, viser at smartmobiler i stadig større grad er å regne som små datamaskiner.

Lynrask Godt kamera både still og HD video
Gammel Android Litt dårlig batteri

Sony Ericsson Play

Leken spillmobil

Har du tidligere sett håndkontrolleren til Sonys Playstation eller en PSP kjenner du deg igjen umiddelbart.

God spillfunksjonalitet Meget god skjerm Meget god som smart-telefon
Mangler integrasjon mot Sony Playstation Dyr

Nokia E7

Et siste stunt

Nokia har innsett at Symbian-plattformen ikke holder mål for selskapet smarttelefoner. Mens vi venter på Nokia-mobiler med Windows Phone 7 slippes E7 på den gamle plattformen.

Tastatur Gratis navigasjon E-post
Nettleser Treg Dyr

Sony Ericsson Xperia Arc

En meget smart telefon

Sony Ericsson har laget sin beste mobiltelefon til dags dato med Xperia Arc. Den er blant det aller beste på markedet.

Meget godt kamera God skjerm Tynn og pen
Forbehold om hyppighet av oppdateringer fra SE
2 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.