TEST: Samsung Galaxy S21-serien – Vi sammenligner mobilene i Galaxy S21-serien
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Samsung Galaxy S21-serien

Vi sammenligner mobilene i Galaxy S21-serien

Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.

forfatter
Publisert 23.02.21 - 13:30

Som i fjor lanserte Samsung nå i 2021 hele tre nye modeller i Samsung Galaxy S-serien, den koreanske elektronikkgigantens absolutte flaggskipsserie av smarttelefoner.

Strategien i år er dermed i hovedtrekk den samme som i 2020 – nemlig å tilby forbrukerne premium- og high-end-mobiler i forskjellige prisklasser – og de tre smarttelefonene Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra er hver for seg direkte etterfølgere av de tre Galaxy S20-mobilene fra 2020.

I forhold til 2020 er spesielt designet fornyet, med en kameramodul som er sømløst integrert og flukter med metallrammen som omkranser mobilkroppen. Alle Galaxy S21-modellene kommer også i nye matte farger, som betyr at mobilene ikke samler på fingermerker, og har blitt vesentlig enklere å holde i hånden.

Utover det felles designspråket har de tre Galaxy S21-mobilene svært mye til felles, men likevel er det store prisforskjeller.

Vi har anmeldt alle tre modellene, og i de enkeltstående testene under artikkelen kan du lese detaljert om hver enkelt Galaxy S21-mobil.

Her får du en oppsummering av de viktigste fordelene og ulempene ved hver mobil – samt en anbefaling av hvem som bør vurdere å kjøpe den konkrete modellen:

Fra venstre: Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ og Galaxy S21. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S21 5G

Bortsett fra skjermstørrelsen på 6,2″ og en bakside av forsterket polykarbonat er den minste Galaxy S21 identisk med den noe dyrere Galaxy S21+.

Til en veiledende pris på kun 6599 kroner for den billigste versjonen med 128 GB innebygget lager er Galaxy S21 best ut fra prisen i årets Galaxy S-serie.

Ergo får man en mobil med et fremragende kamera, knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens, kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse til en virkelig attraktiv pris.

Samsung Galaxy S21 er dermed for deg som ikke har noe imot en litt mindre skjerm, men utover det ønsker seg high-end-spesifikasjoner til en rimelig pris.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Denne modellen faller litt mellom to stoler. Samsung Galaxy S21+ har nemlig ikke alle de fete kamerafunksjonene fra Galaxy S21 Ultra, men koster likevel en del mer enn den vanlige Galaxy S21, uten å ha veldig mye annet ekstra å by på enn en større skjerm.

Prisen er 8199 kroner for den minste modellen med 128 GB lager. For det beløpet får man naturligvis samme funksjonene og spesifikasjonene som med den vanlige Galaxy S21-modellen, men altså i tillegg en bakside av Gorilla Glass Victus, og en skjerm på 6,7” i stedet for 6,2”. Merk likevel at skjermteknologien og oppløsningen er den samme. Samsung Galaxy S21+ 5G er dermed primært for deg som bare må ha en større skjerm, og ikke har noe imot å betale 1500 kroner for fornøyelsen.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Hvis man har et pengetre stående i hagen og prisen ikke betyr noe, bør man kjøpe Galaxy S21 Ultra. Galaxy S21 Ultra er nemlig absolutt klasseledende, og uten tvil den beste Android-baserte smarttelefonen man kan kjøpe akkurat nå.

For en veiledende pris på 9799 kroner for den billigste versjonen med 128 GB innebygget lager og 12 GB RAM får man en smarttelefon med imponerende godt kamera med kreative muligheter. Knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens, kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse.

(Foto: Samsung)
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Samsung Galaxy S21 5G

En liten monstermobil

Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.

Bra kamera med kreative muligheter. Knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse. Best ut fra prisen i Galaxy S21-serien.
Leveres uten lader, og selv om skjermen ikke er den største, kunne vi ha ønsket oss høyere skjermoppløsning.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Faller mellom to stoler

Samsung Galaxy S21+ er en glimrende mobil som er vanskelig å elske.

Bra kamera med kreative muligheter. Knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse.
Leveres uten lader, og skjermoppløsningen er for lav, den store skjermstørrelsen tatt i betraktning.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Android er kommet hjem

Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets råeste monstermobil som gjør opp for fortidens synder.

Imponerende bra kamera med kreative muligheter. Knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse.
Leveres uten lader, og batterilevetiden er ikke imponerende.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ekstremt for de ekstreme Med solenergilading, safirglass og titan er Enduro 2 lagd for lange trengingsturer i tøffe miljø.
Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse Den nye Galaxy Watch5-serien skal bl.a. gi deg mer innholdsrik søvnregistrering.
Samsung oppgraderer sine brettbare mobiler De to brettbare mobilene kommer blant annet med lynrask prosessor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend