TEST: Samsung Galaxy S21-serien

Vi sammenligner mobilene i Galaxy S21-serien

Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Samsung Galaxy S21
Annonse
Annonse
forfatter

Som i fjor lanserte Samsung nå i 2021 hele tre nye modeller i Samsung Galaxy S-serien, den koreanske elektronikkgigantens absolutte flaggskipsserie av smarttelefoner.

Strategien i år er dermed i hovedtrekk den samme som i 2020 – nemlig å tilby forbrukerne premium- og high-end-mobiler i forskjellige prisklasser – og de tre smarttelefonene Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra er hver for seg direkte etterfølgere av de tre Galaxy S20-mobilene fra 2020.

I forhold til 2020 er spesielt designet fornyet, med en kameramodul som er sømløst integrert og flukter med metallrammen som omkranser mobilkroppen. Alle Galaxy S21-modellene kommer også i nye matte farger, som betyr at mobilene ikke samler på fingermerker, og har blitt vesentlig enklere å holde i hånden.

Utover det felles designspråket har de tre Galaxy S21-mobilene svært mye til felles, men likevel er det store prisforskjeller.

Vi har anmeldt alle tre modellene, og i de enkeltstående testene under artikkelen kan du lese detaljert om hver enkelt Galaxy S21-mobil.

Annonse

Her får du en oppsummering av de viktigste fordelene og ulempene ved hver mobil – samt en anbefaling av hvem som bør vurdere å kjøpe den konkrete modellen:

Fra venstre: Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ og Galaxy S21. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S21 5G

Bortsett fra skjermstørrelsen på 6,2″ og en bakside av forsterket polykarbonat er den minste Galaxy S21 identisk med den noe dyrere Galaxy S21+.

Til en veiledende pris på kun 6599 kroner for den billigste versjonen med 128 GB innebygget lager er Galaxy S21 best ut fra prisen i årets Galaxy S-serie.

Ergo får man en mobil med et fremragende kamera, knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens, kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse til en virkelig attraktiv pris.

Samsung Galaxy S21 er dermed for deg som ikke har noe imot en litt mindre skjerm, men utover det ønsker seg high-end-spesifikasjoner til en rimelig pris.

Annonse

Samsung Galaxy S21+ 5G

Denne modellen faller litt mellom to stoler. Samsung Galaxy S21+ har nemlig ikke alle de fete kamerafunksjonene fra Galaxy S21 Ultra, men koster likevel en del mer enn den vanlige Galaxy S21, uten å ha veldig mye annet ekstra å by på enn en større skjerm.

Prisen er 8199 kroner for den minste modellen med 128 GB lager. For det beløpet får man naturligvis samme funksjonene og spesifikasjonene som med den vanlige Galaxy S21-modellen, men altså i tillegg en bakside av Gorilla Glass Victus, og en skjerm på 6,7” i stedet for 6,2”. Merk likevel at skjermteknologien og oppløsningen er den samme. Samsung Galaxy S21+ 5G er dermed primært for deg som bare må ha en større skjerm, og ikke har noe imot å betale 1500 kroner for fornøyelsen.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Hvis man har et pengetre stående i hagen og prisen ikke betyr noe, bør man kjøpe Galaxy S21 Ultra. Galaxy S21 Ultra er nemlig absolutt klasseledende, og uten tvil den beste Android-baserte smarttelefonen man kan kjøpe akkurat nå.

For en veiledende pris på 9799 kroner for den billigste versjonen med 128 GB innebygget lager og 12 GB RAM får man en smarttelefon med imponerende godt kamera med kreative muligheter. Knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens, kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse.

(Foto: Samsung)
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Samsung Galaxy S21 5G

En liten monstermobil

Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.

Bra kamera med kreative muligheter. Knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse. Best ut fra prisen i Galaxy S21-serien.
Leveres uten lader, og selv om skjermen ikke er den største, kunne vi ha ønsket oss høyere skjermoppløsning.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Faller mellom to stoler

Samsung Galaxy S21+ er en glimrende mobil som er vanskelig å elske.

Bra kamera med kreative muligheter. Knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse.
Leveres uten lader, og skjermoppløsningen er for lav, den store skjermstørrelsen tatt i betraktning.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Android er kommet hjem

Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets råeste monstermobil som gjør opp for fortidens synder.

Imponerende bra kamera med kreative muligheter. Knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse.
Leveres uten lader, og batterilevetiden er ikke imponerende.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Poly vil komme seg på markedet for profesjonell lyd & video til hjemmekontor.
3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering
Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Philips ultrabrede skjerm plasserer deg midt i handlingen, enten det er spill, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelaktig bil, spesielt i denne utgaven.
JBL Bar 5.0 er en enkel og snerten lydplanke, som ikke trenger subwoofer for å gi nok bass.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera som gir deg et helt nytt perspektiv.
Hjemmekontor, eller bare gjemmekontor? Denne skjermen duger til begge deler!
De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er enkle å finne plass til i det smarte hjemmet. Lydmessig er de ikke helt i mål.
Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.
Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.
Glem de billigere mesh-løsningene. Du blir ikke fornøyd før du tar steget opp til Orbi AX4200.
På jakt etter en elegant TV som tar liten plass? Da kan Samsungs minste ramme-TV være en smart løsning.