TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Samsung Galaxy S21-serien

Vi sammenligner mobilene i Galaxy S21-serien

Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.

forfatter
Publisert 23.02.21 - 13:30

Som i fjor lanserte Samsung nå i 2021 hele tre nye modeller i Samsung Galaxy S-serien, den koreanske elektronikkgigantens absolutte flaggskipsserie av smarttelefoner.

Strategien i år er dermed i hovedtrekk den samme som i 2020 – nemlig å tilby forbrukerne premium- og high-end-mobiler i forskjellige prisklasser – og de tre smarttelefonene Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra er hver for seg direkte etterfølgere av de tre Galaxy S20-mobilene fra 2020.

I forhold til 2020 er spesielt designet fornyet, med en kameramodul som er sømløst integrert og flukter med metallrammen som omkranser mobilkroppen. Alle Galaxy S21-modellene kommer også i nye matte farger, som betyr at mobilene ikke samler på fingermerker, og har blitt vesentlig enklere å holde i hånden.

Utover det felles designspråket har de tre Galaxy S21-mobilene svært mye til felles, men likevel er det store prisforskjeller.

Vi har anmeldt alle tre modellene, og i de enkeltstående testene under artikkelen kan du lese detaljert om hver enkelt Galaxy S21-mobil.

Her får du en oppsummering av de viktigste fordelene og ulempene ved hver mobil – samt en anbefaling av hvem som bør vurdere å kjøpe den konkrete modellen:

Fra venstre: Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ og Galaxy S21. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S21 5G

Bortsett fra skjermstørrelsen på 6,2″ og en bakside av forsterket polykarbonat er den minste Galaxy S21 identisk med den noe dyrere Galaxy S21+.

Til en veiledende pris på kun 6599 kroner for den billigste versjonen med 128 GB innebygget lager er Galaxy S21 best ut fra prisen i årets Galaxy S-serie.

Ergo får man en mobil med et fremragende kamera, knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens, kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse til en virkelig attraktiv pris.

Samsung Galaxy S21 er dermed for deg som ikke har noe imot en litt mindre skjerm, men utover det ønsker seg high-end-spesifikasjoner til en rimelig pris.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Denne modellen faller litt mellom to stoler. Samsung Galaxy S21+ har nemlig ikke alle de fete kamerafunksjonene fra Galaxy S21 Ultra, men koster likevel en del mer enn den vanlige Galaxy S21, uten å ha veldig mye annet ekstra å by på enn en større skjerm.

Prisen er 8199 kroner for den minste modellen med 128 GB lager. For det beløpet får man naturligvis samme funksjonene og spesifikasjonene som med den vanlige Galaxy S21-modellen, men altså i tillegg en bakside av Gorilla Glass Victus, og en skjerm på 6,7” i stedet for 6,2”. Merk likevel at skjermteknologien og oppløsningen er den samme. Samsung Galaxy S21+ 5G er dermed primært for deg som bare må ha en større skjerm, og ikke har noe imot å betale 1500 kroner for fornøyelsen.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Hvis man har et pengetre stående i hagen og prisen ikke betyr noe, bør man kjøpe Galaxy S21 Ultra. Galaxy S21 Ultra er nemlig absolutt klasseledende, og uten tvil den beste Android-baserte smarttelefonen man kan kjøpe akkurat nå.

For en veiledende pris på 9799 kroner for den billigste versjonen med 128 GB innebygget lager og 12 GB RAM får man en smarttelefon med imponerende godt kamera med kreative muligheter. Knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens, kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse.

(Foto: Samsung)

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Samsung Galaxy S21 5G

En liten monstermobil

Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.

Bra kamera med kreative muligheter. Knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse. Best ut fra prisen i Galaxy S21-serien.
Leveres uten lader, og selv om skjermen ikke er den største, kunne vi ha ønsket oss høyere skjermoppløsning.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Faller mellom to stoler

Samsung Galaxy S21+ er en glimrende mobil som er vanskelig å elske.

Bra kamera med kreative muligheter. Knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse.
Leveres uten lader, og skjermoppløsningen er for lav, den store skjermstørrelsen tatt i betraktning.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Android er kommet hjem

Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets råeste monstermobil som gjør opp for fortidens synder.

Imponerende bra kamera med kreative muligheter. Knivskarp og lyssterk skjerm med adaptiv 120 Hz oppdateringsfrekvens kombinert med flott design og ekstremt høy ytelse.
Leveres uten lader, og batterilevetiden er ikke imponerende.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde