TEST: OnePlus Nord 3 5G

OnePlus Nord 3 er en utmerket mellomklassemodell

OnePlus er på banen igjen med en mellomklassemobil som overgår hva man kan forvente til prisen.

Skrevet av / 05.07.23 - 16:00
OnePlus Nord 3 5G
Jonas Ekelund

Rekkefølgen på OnePlus sine lanseringer og modellnavn kan virke noe forvirrende, men her er hvordan det siste året har sett ut. For litt over et år siden kom mellomklassemobilen OnePlus Nord 2T. Så gikk det helt til årsskiftet før det svært vellykkede flaggskipet OnePlus 11 dukket opp. I vår ble budsjettmodellen OnePlus Nord CE 3 Lite lansert. Og nå er det omsider tid for den oppdaterte mellomklassemodellen OnePlus Nord 3.

Foto: Jonas Ekelund, L&B

Utseende og konstruksjon

Nord 3 har holdt på designet med to kamerasirkler, der den øverste rommer hovedkameraet og den nederste de andre kameraene. Den har blitt noen millimeter større i alle retninger, men takket være en tynnere ramme har det også blitt plass til en større skjerm. Den kommer i mørkegrå med en matt, frostet glassbaksside, eller i grønn med et blankt keramisk materiale. Baksiden er dekket med Gorilla Glass 5, mens forsiden – uvanlig nok – er beskyttet av utfordreren Dragontrail. Mobilen er IP54-sertfisert, altså støvtett og sprutsikker, men langt fra vanntett.

Skjermen har blitt større takket være en smalere ramme. (Foto: Jonas Ekelund L&B).

Skjerm

AMOLED-skjermen har som sagt blitt litt større og fått en høyere oppløsning, noe som er kjekt, men kanskje ikke noe man legger særlig merke til. OnePlus har imidlertid ordnet opp i vår største mangel på Oneplus Nord 2T, nemlig den langsomme skjermoppdateringen. Nå kan den justeres mellom 40 og 120 Hz, noe som gjør at spillene går mye smidigere. Og for de som ser mye film, er det gledelig å vite at den støtter et stort fargerom og HDR10+.

oneplus-nord-3-hdr-scaled oneplus-nord-3-light-scaled oneplus-nord-3-dark-scaled
<
>
Tunnelen lyser opp på urealistisk vis i HDR-modus, men himmelen ser fin ut. (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Kamera

Det andre vi kritiserte den forrige modellen for, var at kameraet produserte «flate» og uskarpe bilder. Men nå har den faktisk fått den samme Sony IMX890-sensoren som toppmodellen OnePlus 11 5G, og det synes. Den optiske ytelsen er altså like god, men vi må klare oss uten Hasselblads bildebehandling slik toppmodellen har. Noe som er tydelig i HDR-modusen, som er litt for aggressiv når det kommer til å lyse opp skyggene. Ellers er bildene skarpe, levende og med nøyaktige farger. Ultravidvinkel- og makrokameraet er dessverre ikke oppgradert, og vi synes fortsatt ikke at de er gode nok.

Nord 3 er tilgjengelig i matt grå eller blank grønn. (Foto: Oneplus)

Lyd

Også lyden har fått litt kjærlighet. Med den forrige Nord-modellen var vi ikke fornøyd med svake lyden. Nå har den fått et kvalitetsløft takket være litt Dirac-magi. Dette er også den første Nord-modellen som er sertifisert for Dolby Atmos og Hi-Res Audio. Og ja, slideren som veksler mellom lyd, vibrasjon og lydløs modus, som midlertidig forsvant, er heldigvis tilbake.

 

Oxygen OS 13-grensesnittet byr på en behagelig opplevelse (Skjermbilde: L&B).

I bruk

Dessverre er OnePlus blant de produsentene som legger ved egne apper som ingen har bedt om, og vi kunne godt ha vært foruten to ulike avslapningsapper. Vi er lovet tre store Android-oppdateringer, samt fire års sikkerhetsoppdateringer, noe som er bra, men likevel ikke helt i tråd med det kommende EU-direktivet. Oneplus Nord 3 leveres med selskapets eget grensesnitt Oxygen OS 13.1, som er hyggelig å bruke, og som blant annet lover at apper skal bruke 40 prosent mindre strøm. Og det løftet holder de.

OnePlus Nord 3 har imponerende ytelse i forhold til prisen (Grafikk: Jonas Ekelund, L&B).

Ytelse

Om det er takket være det eller det større batteriet, kan vi ikke vite sikkert, men batterilevetiden har økt fra 8 til 12 timer ved uavbrutt drift! Med deres medfølgende 80-watts lader kan den lades fra 1-60 prosent på 15 minutter, og til 100 prosent på 32 minutter. OnePlus påstår at Nord 3 skal være 40-60 prosent raskere enn Nord 2T, men våre tester viser imidlertid en forbedring på 30-50 prosent. Det er fortsatt en stor forskjell, og den største forbedringen er innen 3D-grafikk, noe som faktisk gjør Nord 3 til en raskere spilltelefon enn Google Pixel 7 Pro!

 

Konklusjon

De siste budsjettmodellene fra OnePlus har alle vært nokså skuffende. Men med OnePlus Nord 3 er de tilbake i gamet. De har fikset alle problemene vi hadde med forgjengeren, Nord 2T. Den har samme kamera som toppmodellen, batteritiden har økt betydelig og ytelsen er mye bedre. Særlig når det kommer til gaming, og den drar nytte av den raskere skjermoppdateringen. Det er i grunn bare ultravidvinkelkameraet som henger etter her.

 

Karakter
OnePlus Nord 3 5G
Premium

Home mener

Mye raskere enn Nord 2T. Endelig et skikkelig hovedkamera. Høyere oppløsning og raskere skjerm. Bedre batteritid enn forgjengeren. Ultravidvinkelen er skuffende. Har ikke støtte for Wifi 6E.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ha det, Lightning-kontakt!

Utrolig kompetent smartklokke

Nærmer seg brettbar perfeksjon

Nye Flip flopper ikke, men vi flipper ikke ut!

Nothing Phone er kommet for å bli

Kongen er død, lenge leve kongen!

Scroll to Top