TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST OnePlus Nord 2T 5G

Ikke helt i mål tross klare fortrinn

OnePlus Nord 2T kommer dessverre til kort overfor konkurrentene og lever heller ikke helt opp til sin egen forgjenger.

forfatter
Publisert 18.07.22 - 11:10
Karakter
OnePlus Nord 2T 5G
L&B mener
80 W hurtiglading og lang batteritid. Lekker design inklusiv den ikoniske OnePlus-knappen. Kommer dessuten med 256 gigabyte innebygd lager.
90 Hz oppdateringsfrekvens gjør seg uheldig bemerket. Dessuten svak lyd og et kamera som kjemper med å levere skikkelige bilder.
 • Operativsystem: Android 12 + OxygenOS
 • Skjerm: 6,43″ AMOLED 90 Hz, FHD+ (2400 x 1080), 409 ppi
 • Prosessor: MediaTek Dimensity 1300 + ARM Mali-G77 MC9
 • Minne: 12 GB RAM / 256 GB lager
 • Kameraer: 50 Mp f/1.8 vidvinkel m. OIS + 8 Mp f/2.2 120° ultravidvinkel m. EIS + 2 Mp f/2.2 monokrom (primært) / 32 Mp f/2.4 m. EIS (front)
 • Trådløst: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
 • Mål og vekt: 159,1 x 73,2 x 8,2 mm / 190 g
 • Batteri: 4500 mAh, 80 W hurtiglading
 • Web: oneplus.com/no/
 • Geekbench 5: 438 (single-core) / 2667 (multi-core)
 • GFXBench T-Rex: 3328
 • 3DMark Wild Life: 4617
 • PCMark Work 3.0: 9946
 • Basemark Web 3.0: 431,56
 • Batteritest: 8:15 timer
Veil. pris 5290Pr. 18.07.22 Produktside

Vi var mer enn begeistret for OnePlus Nord 2, som vi testet i fjor sommer. Så våre forventninger til etterfølgeren, OnePlus Nord 2T, var store.

På en rekke punkter leverer OnePlus også varene. Først og fremst imponerer muligheten for 80 W hurtiglading, som kan lade det 4500 mAh store batteriet i Nord 2T på under en halv time. Det er markant raskere enn konkurrentene i gruppetesten. Og så er det et ekstra pluss at batteriet holder på strømmen så lenge som det gjør.

Dessuten er vi glade for mobilens design, som både byr på den klassiske OnePlus-knappen (en liten skyver, som skifter mellom lyd, vibrasjon og lydløs tilstand), en matt og myk kurvet bakside, samt en litt annerledes kameramodul, hvor kameraets tre linser er integrert i to store sirkulære objektiver. Mobilen er ikke fullt så lett eller slank som Motorola Edge 30, men ligger likevel godt i hånden og er behagelig å bruke til hverdags.

Når det gjelder rå ytelse, er OnePlus Nord 2T nesten, men ikke helt på nivå med Motorola Edge 30. Litt overraskende, da OnePlus-mobilen kan skryte av hele 12 gigabyte RAM, hvor Motorola Edge 30 må nøye seg med 8 gigabyte.

oneplus5027 80W fast charging
OnePlus Nord 2T kommer med såkalt SUPERVOOC hurtiglading på 80 W, som kan lade det 4500 mAh store batteriet på bare 27 minutter. Hurtiglading og batteritiden er klart denne mobilens største fortrinn. (Foto: OnePlus)

Men her later det til at prosessoren er avgjørende. Som sin forgjenger kommer den nye OnePlus-mobilen med en prosessor fra MediaTek, i denne omgangen den såkalte Dimensity 1300, som nok gjør det den skal, også når man spiller tunge spill. Men heller ikke mer. Dessuten gjør skjermens forholdsvis lave oppdateringshastighet på 90 Hz seg bemerket nettopp når man gamer. Her kjører OnePlus Nord 2T langt mindre flytende enn sine konkurrenter, som begge kommer med høyere oppdateringsfrekvens.

Skjermen på OnePlus Nord 2T er med sine 6,43” for øvrig litt mindre enn konkurrentenes, noe som imidlertid ikke har noen praktisk betydning.

Det har til gjengjeld den overraskende svake lyden fra de innebygde stereohøyttalerne. Vi skriver overraskende, fordi OnePlus med Pro-modeller som OnePlus 9 Pro og OnePlus 10 Pro pleier å levere stereolyd med så mye saft og kraft at ingen dedikert gaming-mobil kan gjøre det bedre. Men her skuffer OnePlus Nord 2T, som hverken kan hamle opp med Motorola Edge 30 eller Samsung Galaxy A53, når det gjelder lyden.

Også kameraet er overraskende nok litt av en skuffelse. Det er identisk med kameraet i forgjengeren, som tok glimrende bilder. Men denne gangen suppleres kameraet av ny programvare med kunstig intelligens, som ifølge OnePlus skulle gjøre Nord 2T til “den beste noensinne fra OnePlus til å skyte skarpe og detaljerte bilder […]”

Det er dessverre ikke tilfellet. OnePlus Nord 2T har problemer med å komme helt tett på motivet, og både alminnelige bilder og bilder tatt med ultravidvinkel fremstår flate og litt uskarpe. Portrettfunksjonen fungerer for så vidt upåklagelig, men hvorfor er det at man bare kan ta bilder i 4:3-format, så snart bokeh-effekten tas i bruk? Det er bare mystisk.

oneplusnord2t ultravidvinkel oneplusnord2t selfie oneplusnord2t makro
<
>
Bokeh-effekten virker fint, selv om portrettbildet her fremstår litt flatt og fargeløst. Men hvorfor i all verden kan man bare bruke portrettfunksjonen i 4:3-format? (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

OnePlus Nord 2T er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha raskest mulig lading for pengene. Den er også rimelig flott å se på, og ligger godt i hånden. Og så skader det ikke at den kommer med 256 gigabyte innebygd lager.

I det store og hele er det snakk om en god mobil som bare mangler det aller siste for å kunne måle seg med konkurrentene. Skjermen er god, men oppdateringsfrekvensen på 90 Hz gjør seg uheldig bemerket når man gamer. Ytelsen er ellers tilfredsstillende, ikke minst den lange batteritiden, mens lydopplevelsen skuffer litt. Kameraet trekker også litt ned i den samlede bedømmelsen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Samsung Galaxy A53 5G

Litt for mange gjentagelser

Samsung Galaxy A53 forsøker å gjenta sin egen forgjengers suksess, men det sitter feil prosessor under panseret.

Robust design med matt bakside som avviser fingeravtrykk. Stort batteri på 5000 mAh samt imponerende batterilevetid. Minnet kan utvides med opptil 1 terabyte via microSD-kort. Flott skjerm med 120 Hz oppdateringsfrekvens. Gode innebygde stereohøyttalere.
Leveres uten medfølgende lader, og støtter bare 25 W hurtiglading. Prosessoren henger i bremsen, og mobilen kommer uten dedikert spillmodus. Kameraprogramvaren kan til tider være sløv i opptrekket.

Motorola Edge 30

Lett og lynrask

Motorola Edge 30 er beviset på at en fet mobil også kan fås til en rimelig pris.

Lyssterk skjerm med opptil 144 Hz oppdateringsfrekvens. Sammen med den kraftige prosessoren betyr det rask ytelse og en fløyelsmyk brukeropplevelse. Kameraet leverer varene, og lyden er også god.
Underdimensjonert batteri, noe som fremgår av testens korteste batteritid. Kommer kun med 128 gigabyte innebygd lager, som ikke kan utvides.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Omvendt? Er virkelig iPhone den beste mobilen? Hvorfor er den i så fall det? Som innbitt Android-bruker har jeg tatt utfordringen med å leve med to iOS-produkter for en periode. Usikker på om jeg skal le eller gråte …
Har Motorola funnet G-punktet? Den kinesiske mobilprodusenten lanserer tre nye billige smarttelefoner.
Samsung Galaxy S23 rett rundt hjørnet - Nå vet vi datoen! Første fysiske Galaxy Unpacked-event på tre år.
Huawei Watch GT 3 SE For å holde fast ved dine nyttårsforsetter er det viktig å bruke alle triksene man har. Kanskje er det en ny treningsklokke som skal til?
Ny mobil til folk med slips Skal være den perfekte smarttelefonen til forretningsfolk.
Følg Lyd & Bilde