Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Huawei Watch GT 3 SE

Bra klokke til bra pris

En bra og brukervennlig treningsklokke trenger nødvendigvis ikke koste skjorta.

Skrevet av / 16.02.23 - 13:15
Huawei Watch GT 3 SE
Åsa Warme Hallén

Det første som slår meg med Huawei Watch GT 3 SE, er at den heldigvis ser bedre ut enn den føles. Den kjennes nemlig veldig plastaktig, og jeg blir litt skuffet med en gang. Sant nok, prislappen er ikke stor i denne sammenhengen, men likevel. Men når jeg har fått den på armen, ser den helt ok ut, og dessuten er den utrolig lett og nett til tross for at den er forholdsvis stor.

Huawei Watch GT 3 SE
Huawei Watch GT 3 SE er en ganske stor klokke som tar litt plass, og kanskje ikke tiltaler den diskré typen. Heldigvis er den betydelig lettere enn den ser ut til. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det er touchskjerm, men på siden sitter også to knapper. En rund og en avlang.

Skärmen 2 Skärmen 1
<
>
Klokken ser betydelig mer gedigen ut enn den føles, og skjermen (466 x 466 piksler) er virkelig flott. Selv i sollys. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg har heller ingen problemer med å sove med den om natten. Myk og deilig, uten skarpe kanter.

Appen er brukervennlig og enkel å forstå. På forsiden kan jeg velge hvilke poster jeg ønsker skal synes, og så er det bare å klikke seg inn på den man vil se nærmere på. En ulempe ved å jobbe hjemmefra er at det ikke blir så mange skritt til jobben … (Foto: Åsa Warme Hallén)

Appen

Ingen smartklokke uten app, og her må du laste den ned og flytte inn i Huawei Helse. Er dette et nytt bekjentskap for deg, trenger du ikke være urolig. Alt er logisk oppbygd, og du venner deg kjapt til den.

Å bruke til trening

Klokken har allerede de ”vanligste” treningsformene som å gå, løping, sykling og svømming, men også fjellvandring, løypeløping og snowboard (ikke så vanlig for meg i hvertfall). Er fektning, kendo eller kanskje magedans det som får deg i gang, er det bare å laste ned og begynne med treningen.

Huawei Watch GT 3 SE
I løpet av en treningsøkt kommer skjermen virkelig til sin rett, og jeg blir ekstra glad over at jeg, som ikke er 37 lenger, ikke trenger å bruke hverken briller eller linser for å kunne se treningsdataene. Gullstjerne i margen for at klokketidspunkt også kommer frem i samme oversikt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Ved utendørstrening opplever jeg at klokken har litt vanskelig for å finne GPS-signalene, men det kan være min tålmodighet som er for kort. Når jeg er på spinning, er den store og tydelige skjermen gull verdt. Jeg kan enkelt følge min egen treningsinnsats med et raskt blikk på klokken, uten å miste fokus på selve treningen, for å se om jeg befinner meg i den treningssonen jeg har planlagt, og hvordan pulsen min oppfører seg.

Spinning 1 Spinning 2
<
>
I appen kommer det frem bra informasjon om mine treningsøkter. Varighet, snittpuls, hvilken pulssone jeg har funnet meg i, og hvilken effekt det har. Jeg kan også se beregnet restitusjonstid slik at jeg kan planlegge treningen på en sunn og god måte. (Skjermdump fra app)

Etter en tøff treningsøkt er du (trolig) svett og trenger en dusj. Selve klokken trenger kanskje også litt omtanke, og bli skylt under rennende vann. Huawei Watch GT 3 SE har vannklassifisering 5 ATM, som er ganske vanlig for en treningsklokke, og betyr at den kan følge med deg inn i dusjen. 5 ATM innebærer at klokken tåler et trykk som tilsvarer ned til 50 meter under vann. En klokke med denne klassifiseringen tåler for eksempel svømming og lengre perioder i regnvær. Er dykking noe for deg, bør du derimot velge en klokke som er spesielt tilpasset dette.

Din helse

Selv om en klokke så absolutt ikke kan erstatte en grundig helsekontroll, kan den hjelpe deg til å få kunnskap om helsen din, og dermed også gjøre forandringer om du skulle ønske eller trenge det. Ved å bruke klokken døgnet rundt får du kontroll på oksygenmetning, søvn, puls, stressnivå, med mer.

I appen kan jeg se og få kjennskap til hvor stresset jeg egentlig er. Enkelt og oversiktlig. (Skjermdump fra app)

Huawei Watch GT 3 SE kan derimot ikke måle EKG eller hudtemperatur. Føler du at det er viktig for deg, kan du alltid satse på Huawei Watch 3 Pro. I tillegg til at du må legge til litt mer penger, får du litt flere funksjoner (brukbare eller ikke er opp til enhver å avgjøre), og en betydelig tyngre og mer gedigen klokke.

Sömn Sömn 1
<
>
Bruker du også klokken om natten, får du en søvnoversikt om morgenen. Det sammen med lett forståelige og informative diagrammer kan hjelpe deg med å forstå din egen søvn og søvnmønsteret ditt bedre. Ifølge mine verdier har jeg generelt dårlig dypsøvn, og Huawei foreslår en løsning med bedre kosthold og regelmessig mosjon. Jeg bør også drikke mindre alkohol og røyke mindre. Noen morgener signaliserer den også at jeg trolig ville hatt godt av å gå ned i vekt også, basert på min pustefrekvens. Ifølge Huawei virker jeg å være en riktig partytype som lever på junk food, alkohol og sigaretter – noe som faktisk overhodet ikke stemmer. Men det er naturligvis fint å få en indikasjon på hvordan søvnkvaliteten er. (Skjermdump fra app)

Personlig synes jeg det beste er å bruke en smartklokke, uansett hvilken, kontinuerlig i en uke for at du skal kunne avgjøre hva som er normalstatus for deg i alle diagrammene, verdiene og tallene.

Huawei Watch GT 3 SE får et ekstra pluss takket være batteritiden, som gjør det mulig å bruke klokken uten lading i tide og utide. En god forutsetning for å få det aller meste ut av funksjonene. Etter å ha brukt klokken dag og natt i ganske eksakt syv dager, kjørt fire ulike treningsøkter og fikset og trikset ganske mye med gjennom testen, er gjenværende batteritid på 25 %. Absolutt godkjent, må jeg si.

Tilhører du kategorien som får høy puls når du innser at du ikke ser mobilen og ikke har kontroll på hvor den er? Da kommer du til å elske funksjonen Finn telefonen. Bare et enkelt touch på klokkeskjermen så svarer mobilen med et tydelig ”I’m here”. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusjon

Huawei Watch GT 3 SE er med sin overkommelige pris og sine fine funksjoner både når det gjelder trening og helse, en aldeles usedvanlig bra klokke. Rent funksjonsmessig har jeg ikke noe åpenbart å klage over, men jeg hadde ønsket meg en mindre plastaktig følelse. Prismessig befinner denne klokken seg i samme segment som Garmin Vivomove Sport, som ikke er en dårlig smartklokke, men som utrolig nok har fått ordet Sport i navnet. Ønsker du deg en treningsklokke og vil bruke maks 2000 kroner – velg Huawei Watch GT 3 SE.

Karakter
Huawei Watch GT 3 SE
Basic

Home mener

Mye klokke til en rimelig pris. Bra batteritid og tydelig skjerm – selv i sollys. Føles plastaktig og litt vanskelig å finne GPS-posisjoner ved utendørs trening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Scroll to Top