TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Garmin Vivomove Sport

Ikke først og fremst til sport

Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.

forfatter
Publisert 30.09.22 - 11:20
Karakter
Garmin Vivomove Sport
L&B menerskew
pluss Meget smakfull, stilig og behagelig.
minus Batteritiden er kortere enn lovet, og det er virkelig ikke en sportsklokke. Displayet kan ikke leses i solskinn.
Spesifikasjoner
 • Fargeskjerm: nei
 • Skjerm: OLED
 • Skjermoppløsning: 72 x 154
 • Pekeskjerm: ja
 • Vekt: 33,8 g
 • Materiale i innfatning: fiberforsterket polymer
 • Materiale i glass: kjemisk herdet glass
 • Materiale i urskiven: –
 • Materiale i armbånd: silikon
 • Vanntett: 5 ATM
 • Satellittsystem: –
 • Trådløst: Bluetooth og ANT+
 • Batteritid: opptil 5 dager i smartklokkemodus
 • Minne/historikk: 10 aktiviteter med tidtaking
 • Web: garmin.com
Veil. pris 2099 Produktside

Min første tanke når jeg pakker opp min Garmin Vivomove Sport, er at noe er feil. Dette er jo en vanlig analog klokke, ikke en smartklokke. Men etter en stund på lading merker jeg at det faktisk gjemmer seg et lite display med informasjon på den nedre halvdelen av urskiven. Når jeg har klokken på meg og vrir på håndleddet, tennes displayet, men ellers er det slukket, og det er bare den analoge klokken som synes. Sobert!

Passform Passform 2
<
>
Garmin Vivomove Sport sitter behagelig og stabilt på armen, og fungerer utmerket å bruke døgnet rundt. Så her er det vanskelig å se at dette faktisk er en smartklokke. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Her finnes ingen knapper på sidene, da all navigering skjer på pekeskjermen.

Garmin Vivomove Sport i hverdagen

Armbåndet er mykt og smidig, og selve klokken sitter som et skudd på håndleddet og går utmerket å sove med. Noe som, vil jeg påstå, er en forutsetning for at du skal kunne få 100 % ut av klokken din.

For å få det meste ut av klokken er det best om du bruker den døgnet rundt, selv når du sover. På den måten kan du få forståelse for ditt eget søvnmønster og hvordan søvnen har påvirker hvordan du føler deg. (Skjermdump fra app)
Garmin Vivomove Sport
Det er plass til ganske mye informasjon på displayet. Og den synes godt – i skyggen i hvertfall. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg kan selv velge hvilken informasjon jeg vil skal vises på det lille displayet når jeg vrir på armen, og jeg har valgt å vise digital klokke, dato, batteriindikator, antall skritt samt puls. Ved å svepe på skjermen kan jeg starte treningsøkt, sjekke skrittene mine mer eksakt, gjøre pusteøvelser, ha kontroll på stress og måle oksygenmetning i blodet. Sammen med en hel del andre saker.

Som alltid når det gjelder Garmin, har du energiovervåkning med Body Battery for å finne den beste balansen mellom aktivitet og hvile. Jeg får også påminnelser om når jeg har sittet stille for lenge eller når det er på tide å senke tempoet litt. Dessverre funker ikke skjermen bra i sollys, så det gjelder at du holder deg i skyggen når du vil lese informasjonen på displayet.

På tide å krype til køys, og Body Battery indikerer at kroppen trenger litt gjenopphenting og hvile. (Skjermdump fra app)

Du må ikke koble sammen klokken med mobilen, men velger du å gjøre det, kan du ta imot sms (og svare på sms om du har en Android-mobil), se hvem som ringer og se kalenderen direkte på klokken. Du kan også styre musikkavspillingen direkte fra Garmin Vivomove Sport om du har valgt å koble sammen begge enhetene.

Er dette virkelig en sportsklokke?

Som jeg nevnte tidligere, går det utmerket å starte en treningsøkt direkte på klokken. Jeg har imidlertid veldig vanskelig for å forstå hvorfor man fortsetter med å sette inn ordet sport i navnet. Den tåler sant nok vannsprut (svette), og den tåler å bli dusjet med. Det medfølgende armbåndet er av silikon, og det er jo også utmerket på en sportsklokke. Men utover det har jeg vanskeligheter med å forstå hva sport gjør i samme mening som Vivomove.

Garmin Vivomove Sport
I treningsmodus kan du bare se litt informasjon av gangen. Vil du for eksempel se aktuell puls, må du svepe deg frem. Ikke helt vellykket på en sports-klokke når man kanskje først og fremst vil kunne fokusere på de rette sakene. Du kan heller ikke se hvor mye klokken faktisk er i denne modusen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Om jeg for eksempel velger å ta en spasertur eller løpe en runde, er antall aktive minutter/sekunder det eneste jeg ser når jeg vinkler armen. Jeg kan ikke se hva pulsen ligger på, eller distanse. Og jeg kan dessuten ikke se hvor mye klokken er, da de analoge viserne alltid stiller seg på kvart over tre i treningsmodus for ikke å være i veien for det lille displayet. Akkurat dette var jeg ikke klar over på min første testrunde, ettersom jeg faktiskt ga meg i vei like etter kl 15.00 på ettermiddagen, men begynte å ane uråd etter en stund. Jeg forstår funksjonen, men det er ærlig talt litt upraktisk å ikke kunne se hvor mye klokken er.

Garmin Vivomove Sport er virkelig en meget, meget bra smartklokke. Men å kalle den for en sports-klokke er ærlig talt å strekke det litt langt. Vil du ha en klokke i samme priskategori som faktisk fungerer utmerket, også under en treningsøkt, anbefaler jeg at du kjøper Samsung Galaxy Watch Active2 og bare bytter ut armbåndet med et mer svettevennlig.

Jeg tenker at Vivomove Sport mer er som en forbedret versjon av Garmin Lily, som jeg testet tidligere, som ikke utgir seg for å være en treningsklokke. Også den er en pen klokke som ikke ser ut som en tradisjonell treningsklokke. Vivomove Sport er imidlertid ikke like feminin, og kan nok tiltale flere brukere.

I appen Garmin Connect kan du få frem veldig mye informasjon om helse og velbefinnende. En bra kveldsrutine kan være å gå gjennom dagen (og kanskje uken som har gått) for å se om du trenger å gjøre noen forandringer og/eller for å se at du er på rett vei med de personlige målene. (Skjermdump fra app)

Garmin Connect

Om du velger å kjøpe en smartklokke, er det trolig for at du vil ha tilgang til informasjon angående helsen og hvordan du har det. Du bruker kanskje ikke alle de ulike treningsformene som finnes direkte på klokken, men du vil vite hvor mye du beveger deg. Hvor mange aktive minutter har du på en dag, og hvordan er pulsen din egentlig? Garmin Connect er en meget bra og brukervennlig app hvor du kan finne utrolig mye mer eller mindre matnyttig informasjon som klokken samler inn.

Batteritiden

Akkurat som med Lily er min opplevelse at Garmin har tatt i litt i overkant når de har angitt batteritid. Jeg lyktes å få ut fire dager ganske eksakt. Og da har jeg ikke aktivt kjørt i gang noen treningsøkter, men bare brukt den som en ”vanlig” klokke. Ingen større skade skjedd, men bedre å bli positivt overrasket, enn overrasket over at batteritiden ikke holder som lovet.

Konklusjon

Garmin Vivomove Sport er en vanskelig nøtt å knekke. Velger jeg bare å se bort fra at det står sport, er dette en fantastisk klokke på mange måter. Sammen med Connect-appen vil du kunne måle og avlese helsen din på en ypperlig måte bare ved å ha en pen, sober og tilsynelatende klassisk klokke på armen. Men kjøper du den i troen på at det er en klokke tilpasset trening, vil du bli veldig skuffet. Bare Garmin Vivomove hadde gitt en betydelig høyere karakter, men nå har man valgt å legge til ordet sport i navnet, og da er det sørgelig, men sant, det jeg trenger å forholde meg til. Dessverre …

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Bra innstegsmodell En smartklokke for barn, som også er en mobiltelefon. Skreddersydd til å passe både barnets og foreldrenes behov.
Apple lanserer ny streamingtjeneste Den nye tjenesten har fokus på klassisk musikk.
3D er tilbake! Selv om kalenderen viser 2023 og ikke 2010, prøver det kinesiske selskapet ZTE seg på et nytt nettbrett med brillefri 3D-skjerm.
Løpere får Amoled-teknologi De nyeste modellene i Forerunner-serien, treningsklokkene Forerunner 265 og Forerunner 965, er utviklet av løpere, for løpere. Og nå ser det ut til at løpere er sultne på Amoled-teknologi.
Hva skjedde egentlig med Huawei? Med stilige nye produkter og den største standen av alle på mobilmessen i Barcelona, viste den kinesiske mobilgiganten muskler.
Følg Lyd & Bilde