Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Huawei Watch 4 Pro

Huawei Watch 4 Pro kan nesten alt

Huawei Watch 4 Pro er en vesentlig oppgradering på flere, men ikke alle områder.

Skrevet av / 03.09.23 - 08:47
Huawei Watch 4 Pro
Lasse Svendsen

Med en smakfullt laget lærrem og en elegant formfaktor som minner mer om et sveitsisk luksusur, sniker den seg under radaren og skiller seg vesentlig fra de vanligste treningsklokkene.

Størrelsen er det eneste som avslører at Huawei Watch 4 Pro ikke er en vanlig smartklokke. På den store skjermen er det nemlig over 100 treningsprofiler å velge blant, og en lang rekke funksjoner for å sjekke helsen. Som den etter hvert obligatoriske EKG-målingen de fleste smartklokker har fått.

Huawei Watch 4 Pro er pakket inn i en urkasse i titan. 65 gram forteller at den er lett, men den er samtidig enormt stor med en diameter på 47,6 mm, og med tykkelse på 12,9 mm, bygger den mye på håndleddet. Under det buede safirglasset som går helt ut i kanten, er det en sylskarp 1,5-tommers LTPO AMOLED-skjerm.

Den har enda flere funksjoner enn tidligere generasjoner, og leveres med eSIM som betyr at man kan koble den til mobilen, og bruke klokken til samtaler. For de som synes det er innafor å snakke til håndleddet, er eSIM selvsagt et pluss.

Det er knapt den ting Huawei-klokken ikke har av treningsprofiler. Foto: Lasse Svendsen

Da er nok de mange helsefunksjonene mye nyttigere. De er det nemlig mange av. EKG er nevnt, søvnsporing er en annen. Watch 4 Pro kan også sjekke oksygenopptak – SPo2, varsle dersom du blir stresset, blodtrykket øker – eller synker for den del, og den har en lang rekke andre monitor- og varslingsfunksjoner.

Omtrent som man forventer av en påkostet smartklokke, som Apple Watch, Samsung Galaxy Watch, for å nevne de mest aktuelle konkurrentene.

Les også Apple Watch Ultra er den smartklokken jeg alltid har ønsket meg Apple Watch Ultra vasker gulvet med alle andre smartklokker på markedet.

To utgaver av Watch 4

Det er verdt å legge merke til at klokken finnes i to versjoner. Watch 4 og 4 Pro-versjonen vi tester her. Watch 4 er litt mindre og lettere og leveres med en silikonrem, men har de samme funksjonene og den samme, skarpe LTPO AMOLED-skjermen. Watch 4 Pro leveres med enten en metallrem i titan, eller som her, en brun lærrem.

Batteritiden er den vesentligste forskjellen – også sammenlignet med Watch 3 Pro, for med en Watch 4 Pro kan man få opptil 20-21 dagers batteritid. I strømsparemodus vel og merke. Da slås wifi og Bluetooth av. I standardmodus med både Bluetooth og wifi på, kan batteritiden strekker seg til fire og en halv dag, men med skjermlyset på fullt kan du forvente tre dager, etter min erfaring.

Foto: Lasse Svendsen

Lading gjøres kjapt med en 2 A trådløs lader som suger seg fast under klokken med en magnet. 15-20 minutter på laderen gir deg batteritid for en full arbeidsdag og vel så det.

Les også Høy "vil-ha-faktor" En smart treningsklokke med et eget operativsystem. Kan bli så interessant som bare det. Eller?

Endeløs rekke funksjoner

Man kommer ikke langt med klokken uten Huaweis Health app. Den lastes ned til mobilen, Android eller iOS, simpelthen ved å skanne en QR-kode på klokkens skjerm. Derfra er resten plankekjøring. Å sette opp klokken og velge funksjoner går raskt og sømløst. Siden ingen trenger 100 treningsprofiler, har Huawei gjort det mulig å velge sine favoritter, som man enkelt henter opp på den lyssterke skjermen. 

Skjermen er blant de skarpeste vi har sett, men mister litt lesbarhet i sollys. Foto: Lasse Svendsen

Som, må vi medgi, har bedre lesbarhet i sollys enn skjermene på mange andre smartklokker. Det største problemet er reflekser, men det gjelder for alle andre smartklokker også. 

Med innebygget GPS sporer den ruten i terrenget og hvis man må, kan den også guide deg tilbake. Men her er det viktig å være klar over to ting: Batteritiden blir mye kortere når GPS-en aktiv, og den er ingen erstatning for en separat GPS-mottaker av typen profesjonelle turguider noen gang bruker.

Brukervennlighet      

Ser man bort fra størrelsen, er Watch 4 Pro en lek å bruke. Som vanlig armbåndsur er den fullstendig overkill, men for mange som gjerne vi ha en smartklokke til alt, er den utmerket. 

Stor og tykk, men lett. Foto: Lasse Svendsen

Brukeropplevelsen er silkeglatt og polert. Huawei har jobbet med operativsystemet, og det merkes. Den nye Snapdragon-prosessoren er rask, og man slipper vente på tilbakemeldinger og lasting av apper. Skjermen er vanligvis av hele tiden, men lyset tenner når man snur håndleddet, og man betjener de fleste funksjoner fra skjermen.

Urskiver og apper kan lastes ned fra mobil-appen, men merk at Google app store ikke støttes av noen Huawei-enheter, heller ikke denne. Dermed går man glipp av alle appene for eksempel en Galaxy Watch 5 kan laste inn.

En flik av app-universet, men ingen Google-apper altså. Foto: Lasse Svendsen

Hvis man ikke har prøvde en smartklokke tidligere, venner man seg fort til å sveipe i retninger som aktiverer ulike funksjoner. Et sveip ned henter de viktigste innstillingene, som skjerm, alarm og så videre. Sveip opp og varslinger dukker opp. Sveiper man til høyre får man assistenten som viser apper som viser widgeter, sveip motsatt retning og de siste treningsloggene og mye mer. 

På høyre siden er det en trykkfølsom og roterbar krone, og en knapp, som gjør det enklere å starte en treningsøkt med svette hender, enn når man tvinges til å bruke skjermen hele tiden. Trykk inn kronen én gang, og appene dukker opp, trykk inn knappen under én gang for å komme til foretrukne apper.

IMG_9641 IMG_9639 IMG_9638
<
>

Huawei sier forresten at den er vanntett til 30 meter, altså er den fullt brukbar til svømming, men ikke dykking. Pussig nok sier de også at den tåler 5 atmosfærers trykk, som under vann tilsvarer cirka 50 meter. Jeg vil likevel anbefale å forholde seg til de oppgitte 30 meterne.

Hvis pulssensoren ikke er nøyaktig nok, kan man koble til en fra en tredjeparts leverandør. Foto: Lasse Svendsen

Som på tidligere Huawei smartklokker, spør også denne om man skal ut på løpetur, bare man løper etter bussen. Men som treningsklokke er den ellers meget kompetent. Den følger lett en løpetur og logger alt fra oksygenopptak til fart, men bommet av og til å hjertefrekvensen. Løsningen for de som absolutt må logge det også, er en pulssensor fra en tredjeparts leverandør. Som kan pares med klokken via appen, og garantert gi mer nøyaktige resultater. 

GMT-visning med to tidssoner. Foto: Lasse Svendsen

Apple-brukere kan fint pare og bruke Watch 4 Pro med mobilen. Men da skal man være klar over at man støter på noen begrensinger som Android-brukere ikke gjør. For eksempel er det færre apper tilgjengelig for iOS som fungerer med Watch 4 Pro, men for Apple-brukere er uansett en Apple Watch et bedre valg.

Konklusjon

Den store og skarpe skjermen kommer med en ulempe: Størrelsen på Huawei Watch 4 Pro. Den er nemlig enormt stor, selv sammenlignet med en 44mm Apple Watch. Heldigvis er den lett og relativt smidig å gå med. Skjermen er fantastisk, og mulighetene synes endeløse. Som treningsklokke betraktet, gjør den en meget tilfredsstillende jobb, men hardcore treningsentusiaster, triathlon-utøvere og fjellklatrere, kommer nok lenger med en Garmin-klokke. Selv med det uforklarlige fraværet av trådløs betaling, er det ikke til å komme fra at Watch 4 Pro er en av de beste smartklokkene, for aktive spesielt.

Les også Denne smartklokken må du velge hvis du bruker Samsung Samsung Galaxy Watch 4 blir nå etterhvert det samme for Samsungs økosystem som Apple Watch er for iPhone-brukere.
Karakter
Huawei Watch 4 Pro
Premium

Home mener

Stor og skarp skjerm med stort utvalg urskiver. Enormt mange treningsprofiler. eSIM støtter telefonsamtaler. Godkjent EKG-måling. Opptil 21 dagers batteritid. Alt for stor for små håndledd. Begrenset app-støtte for iPhone-brukere. Støtter ikke trådløs betaling, eller Google apps.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Verdens raskeste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er mindre unik enn forgjengerne

Det beste kinesiske alternativet til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hva har skjedd med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funksjoner

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Scroll to Top