TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

GRUPPETEST Fire 5G-mobiler i mellomklassen

Mellomklasse behøver ikke å være middelmådig

Man kan godt finne en fet 5G-mobil uten å tømme kontoen.

forfatter
Publisert 04.06.21 - 17:35
Produkter i testen
 • Motorola Moto G50
 • Samsung Galaxy A52 5G
 • OnePlus Nord N10 5G
 • Xiaomi Mi 11 Lite 5G
 • Selvfølgelig synes vi selv at det er mest artig å teste alle toppmodellene på mobil-markedet. Det er her produsentene viser både muskler og ny teknologi og nye funksjoner frem for forbrukerne. Derfor er både Lyd & Bilde og alle andre medier som skriver om forbrukerelektronikk, spekket med tester av mobiler som iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy S21 Ultra, OnePlus 9 Pro og Xiaomi Mi 11 Ultra.

  Men disse koster altså skjorta, og selv om det er artig å teste de aller dyreste modellene, så kan det jo også hende at vi tech-journalister ser på de litt billigere modellene når vi selv skal bruke penger og betale for våre egne private mobiler.

  Og som denne testen viser, får man faktisk ganske mye smartmobil, til og med 5G, for litt over et par tusen kroner, noe som er mindre enn halvparten av hva man betaler for de dyre flaggskipmodellene.

  Man må et par år tilbake for å finne high-end-mobiler med de samme spesifikasjonene som de som i dag blir solgt som mellomklasse-mobiler. Men selv om utviklingen på high-end-markedet har gått raskt, kan man fortsatt få en god brukeropplevelse og en ganske glimrende mobil for pengene i mellomklasse-segmentet, hvis man bare ser seg godt om. Og det gjør man blant annet ved å lese denne testen!

  Slik testet vi

  Vi ba produsentene om å sende oss sine beste alternativ på en mobil til mellom knappe 2500 og drøy 5500 norske kroner. Vi har sett på en rekke forskjellige parametere i vår bedømmelse av mobilene, inkludert skjerm, kamera, design, byggekvalitet, lydkvalitet, ytelse og brukeropplevelse.

  Testvinneren er den mobilen som etter vår samlede vurdering er det beste og mest helstøpte produktet.

  Produkter i testen

  Motorola Moto G50

  Nærmest elendig

  Der er et par gode grunner til å kjøpe Motorola Moto G50. Okay, kanskje tre. Men heller ikke mer.

  Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack og dedikert spillmodus.
  Elendig skjerm med lav oppløsning og svak lysstyrke. Ingen stereohøyttalere, tynt lydbilde, middelmådig ytelse, og både det primære kameraet og frontkameraet tar dårlige bilder.

  Samsung Galaxy A52 5G

  Beste kamera i mellomklassen

  Samsung Galaxy A52 5G er nesten et rent blinkskudd fra den sørkoreanske produsenten, som stort sett har hatt hell med å finne den riktige balansen mellom pris og funksjonalitet.

  Fremragende kamera som er testens beste. I tillegg flott skjerm med fin fargegjengivelse og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz.
  Mangler dedikert spillmodus og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avanserte prosessorteknologi.

  OnePlus Nord N10 5G

  Den kan du godt kjøpe

  OnePlus Nord N10 5G er absolutt godkjent til prisen. Men man må være typen som skrur ned skjermens lysstyrke og ikke bruker kameraet veldig mye.

  God skjermoppløsning, fremragende batteritid og støtte for 30 watt hurtiglading. Spill kjører flytende takket være dedikert spillmodus.
  Skjermens lysstyrke er ikke den beste, og den blanke baksiden samler på fingeravtrykk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilder blir spesielt gode.

  Xiaomi Mi 11 Lite 5G

  Den ukjente mesteren

  Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan godt bli en mobil som vil være på alles lepper.

  Pen skjerm kombinert med god lyd, ultralett design og høy kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens udiskutabelt høyeste ytelse.
  Kameraets kunstige intelligens har andre skjønnhetsidealer enn de fleste vestlige brukere. Batteriet kunne godt ha holdt på strømmen litt lenger.
  forfatter

  Peter Gotschalk

  (f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
  Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
  Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
  Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
  Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
  5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend