Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

GRUPPETEST: Fire 5G-mobiler i mellomklassen

Mellomklasse behøver ikke å være middelmådig

Man kan godt finne en fet 5G-mobil uten å tømme kontoen.

Skrevet av / 04.06.21 - 17:35
Fire 5G-mobiler i mellomklassen
Peter Gotschalk

Produkter i denne test

Selvfølgelig synes vi selv at det er mest artig å teste alle toppmodellene på mobil-markedet. Det er her produsentene viser både muskler og ny teknologi og nye funksjoner frem for forbrukerne. Derfor er både Lyd & Bilde og alle andre medier som skriver om forbrukerelektronikk, spekket med tester av mobiler som iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy S21 Ultra, OnePlus 9 Pro og Xiaomi Mi 11 Ultra.

Men disse koster altså skjorta, og selv om det er artig å teste de aller dyreste modellene, så kan det jo også hende at vi tech-journalister ser på de litt billigere modellene når vi selv skal bruke penger og betale for våre egne private mobiler.

Og som denne testen viser, får man faktisk ganske mye smartmobil, til og med 5G, for litt over et par tusen kroner, noe som er mindre enn halvparten av hva man betaler for de dyre flaggskipmodellene.

Man må et par år tilbake for å finne high-end-mobiler med de samme spesifikasjonene som de som i dag blir solgt som mellomklasse-mobiler. Men selv om utviklingen på high-end-markedet har gått raskt, kan man fortsatt få en god brukeropplevelse og en ganske glimrende mobil for pengene i mellomklasse-segmentet, hvis man bare ser seg godt om. Og det gjør man blant annet ved å lese denne testen!

Slik testet vi

Vi ba produsentene om å sende oss sine beste alternativ på en mobil til mellom knappe 2500 og drøy 5500 norske kroner. Vi har sett på en rekke forskjellige parametere i vår bedømmelse av mobilene, inkludert skjerm, kamera, design, byggekvalitet, lydkvalitet, ytelse og brukeropplevelse.

Testvinneren er den mobilen som etter vår samlede vurdering er det beste og mest helstøpte produktet.

Produkter i denne test

Motorola Moto G50

Nærmest elendig

Der er et par gode grunner til å kjøpe Motorola Moto G50. Okay, kanskje tre. Men heller ikke mer.

Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack og dedikert spillmodus.
Elendig skjerm med lav oppløsning og svak lysstyrke. Ingen stereohøyttalere, tynt lydbilde, middelmådig ytelse, og både det primære kameraet og frontkameraet tar dårlige bilder.
Les hele testen

Samsung Galaxy A52 5G

Beste kamera i mellomklassen

Samsung Galaxy A52 5G er nesten et rent blinkskudd fra den sørkoreanske produsenten, som stort sett har hatt hell med å finne den riktige balansen mellom pris og funksjonalitet.

Fremragende kamera som er testens beste. I tillegg flott skjerm med fin fargegjengivelse og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz.
Mangler dedikert spillmodus og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avanserte prosessorteknologi.
Les hele testen

OnePlus Nord N10 5G

Den kan du godt kjøpe

OnePlus Nord N10 5G er absolutt godkjent til prisen. Men man må være typen som skrur ned skjermens lysstyrke og ikke bruker kameraet veldig mye.

God skjermoppløsning, fremragende batteritid og støtte for 30 watt hurtiglading. Spill kjører flytende takket være dedikert spillmodus.
Skjermens lysstyrke er ikke den beste, og den blanke baksiden samler på fingeravtrykk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilder blir spesielt gode.
Les hele testen

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukjente mesteren

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan godt bli en mobil som vil være på alles lepper.

Pen skjerm kombinert med god lyd, ultralett design og høy kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens udiskutabelt høyeste ytelse.
Kameraets kunstige intelligens har andre skjønnhetsidealer enn de fleste vestlige brukere. Batteriet kunne godt ha holdt på strømmen litt lenger.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Ha det, Lightning-kontakt!

Lyd & Bilde
Scroll to Top