Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 07Delta

TEST: OnePlus Nord N10 5G

Den kan du godt kjøpe

OnePlus Nord N10 5G er absolutt godkjent til prisen. Men man må være typen som skrur ned skjermens lysstyrke og ikke bruker kameraet veldig mye.

Skrevet av / 04.06.21 - 17:35
OnePlus Nord N10 5G
Peter Gotschalk

Sommeren 2020 lanserte OnePlus mobilen OnePlus Nord, som har vært en kjempesuksess for den fremadstormende kinesiske teknologivirksomheten. Derfor var det ikke noen stor overraskelse da Nord-serien få måneder senere ble utvidet med flere mobiler, inkludert OnePlus Nord N10 5G, som vi endelig har fått på testbenken.

Mobilen kommer med 6,49 tommers skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens og FHD+-oppløsning. Prosessoren er fra Qualcomm, og det er snakk om en Snapdragon 690 med åttekjerners CPU og 5G-støtte. I tillegg kommer 6 gigabyte RAM og 128 gigabyte innebygget lager, som kan utvides ved hjelp av eksternt minnekort. Batteriet er på 4300 mAh og støtter OnePlus’ Warp Charge 30T hurtiglading.

På baksiden sitter fire kameralinser, inkludert et primært kamera på 64 megapiksel samt et ultravidvinkelobjektiv på 119 grader. Frontkameraet er på 16 megapiksel.

Designmessig virker mobilen solid, og den er behagelig å holde i hendene på grunn av de avrundede kantene. Dessverre er baksiden blank og samler derfor på fingeravtrykk, som vi andre samler på frimerker eller P-bøter.

OnePlus Nord N10 5G kommer med 6,49 tommers skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens og FHD+-oppløsning. På baksiden sitter fire kameralinser, herunder et primært kamera på 64 megapiksler samt et ultravidvinkelobjektiv på 119 grader. (Foto: OnePlus)

Skjermen på forsiden byr på 90 Hz oppdateringshastighet og en god oppløsning, men lysstyrken er ikke den høyeste og skjermbildet mangler kontrast. Mobilen har innebygde stereohøyttalere, men lyden er slett ikke i samme klasse som vi ellers kjenner det fra OnePlus’ high-end-mobiler som OnePlus 9 Pro.

Ytelsen er middelmådig, men OnePlus Nord N10 5G klarer likevel en batteritid på over ti timer i vår Benchmark-test, noe som er ganske godt gjort. Spesielt tatt i betraktning at mobilen også støtter 30 watt hurtiglading og i tillegg kommer med en tilsvarende lader i esken. Spill kjører også flytende takket være den dedikerte spillmodusen, som i tillegg også har sin egen app.

OnePlus er til gjengjeld ikke bare kjent for sine fremragende mobilkameraer, og Nord N10 er intet unntak. I motsetning til Motorola Moto G50 kommer Nord N10 med ultravidvinkel, men bildene her blir flate og uskarpe.

Det primære 64 megapiksel objektivet tar derimot fine bilder, og frontkameraet leverer definitivt glimrende portrettbilder med bokeh-effekt. Dessverre er den dedikerte makrolinsen ikke den beste vi har sett, for kameraets makrobilder blir uskarpe og mørke.

OnePlusN10_ultravidvinkel OnePlusN10_makro OnePlusN10_selfie
<
>
Dette portrettbildet tatt ned mobilens 16 megapiksel frontkamera har OnePlus Nord N10 5G til gjengjeld sluppet godt fra. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

OnePlus Nord N10 5G er en god mobil med et par klare fortrinn. God batteritid, hurtiglading og god ytelse. At skjermen kommer med 90 Hz oppdateringsfrekvens, er heller ikke dårlig til denne prisen.

Dessverre er skjermbildet ikke det skarpeste og mest lyssterke vi har sett, og Nord N10 5G lider litt under at OnePlus ikke er superdyktige til å bygge mobilkameraer.

Karakter
OnePlus Nord N10 5G
Basic

Home mener

God skjermoppløsning, fremragende batteritid og støtte for 30 watt hurtiglading. Spill kjører flytende takket være dedikert spillmodus. Skjermens lysstyrke er ikke den beste, og den blanke baksiden samler på fingeravtrykk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilder blir spesielt gode.

Også i denne testen:

Fire 5G-mobiler i mellomklassen

Motorola Moto G50

Nærmest elendig

Der er et par gode grunner til å kjøpe Motorola Moto G50. Okay, kanskje tre. Men heller ikke mer.

Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack og dedikert spillmodus.
Elendig skjerm med lav oppløsning og svak lysstyrke. Ingen stereohøyttalere, tynt lydbilde, middelmådig ytelse, og både det primære kameraet og frontkameraet tar dårlige bilder.
Les hele testen

Samsung Galaxy A52 5G

Beste kamera i mellomklassen

Samsung Galaxy A52 5G er nesten et rent blinkskudd fra den sørkoreanske produsenten, som stort sett har hatt hell med å finne den riktige balansen mellom pris og funksjonalitet.

Fremragende kamera som er testens beste. I tillegg flott skjerm med fin fargegjengivelse og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz.
Mangler dedikert spillmodus og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avanserte prosessorteknologi.
Les hele testen

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukjente mesteren

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan godt bli en mobil som vil være på alles lepper.

Pen skjerm kombinert med god lyd, ultralett design og høy kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens udiskutabelt høyeste ytelse.
Kameraets kunstige intelligens har andre skjønnhetsidealer enn de fleste vestlige brukere. Batteriet kunne godt ha holdt på strømmen litt lenger.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Scroll to Top