Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 05Delta

TEST: Motorola Moto G50

Nærmest elendig

Der er et par gode grunner til å kjøpe Motorola Moto G50. Okay, kanskje tre. Men heller ikke mer.

Skrevet av / 04.06.21 - 17:35
Motorola Moto G50
Peter Gotschalk

For et par måneder siden testet vi mellomklassemodellen Motorola Moto G100 og hadde vanskelig for å få armene ned. Derfor hadde vi høye forventninger til lillebror Motorola Moto G50, som etterfølger til Motorola Moto G 5G Plus også er blant de billigste 5G-mobilene på markedet.

Dessverre er den nye Moto G50 en stor skuffelse. Riktig nok er den rimelig, men så er det også blitt spart så mye på diverse komponenter at mobilen også i daglig bruk virker – litt for – billig.

Vi kan starte med skjermen, som har alt for lav oppløsning og er både lyssvak og uskarp. Kanskje den mest elendige mobilskjermen vi har sett på mange år.

Selve telefonen er relativt stor, og en litt for skarp kant rundt skjermen gjør den ubehagelig å holde i hånden over lengre tid.

I våre Benchmark-tester klarer den seg dårlig, og på grunn av en programvarefeil i telefonen lot det seg tross flere forsøk ikke gjøre å gjennomføre en stresstest av batteriets levetid. Vi velger dog å tro at det 5000 mAh store batteriet kan klare brasene. Det er tross alt et av denne mobilens få fortrinn.

Motorola Moto G50
Motorola Moto G50 kommer med et 48 megapiksel vidvinkelkamera supplert med henholdsvis en dedikert makrolinse og en dybdesensor. (Foto: Motorola)

Det samme er Motorola Gametime-funksjonen, som sørger for å reservere så mange av Moto G 50s ressurser som mulig, så mobilen yter best mulig når man spiller spill. Det fungerer fint, og vårt store testspill kjørte flytende, selv om telefonen på papiret har relativt små muskler å spille med.

Gametime kan dog ikke endre på den kjensgjerningen at Motorola Moto G50 kun har en liten høyttaler plassert i bunnen, og derfor ikke kan levere stereolyd når man gamer, ser video, osv. Dessverre er lydbildet også tynt som en etiopisk maratonløper, så man er bedre tjent med å bruke hodetelefoner, som til gjengjeld gjerne må være kablede, da Moto G50 heldigvis er utstyrt med 3,5 mm minijack- kontakt.

Motorola Moto G50 kommer med et 48 megapiksler vidvinkelkamera supplert med henholdsvis en dedikert makrolinse og en dybdesensor. Ergo mangler kameraet det ultravidvinkelobjektivet vi ellers er blitt vant til i de aller fleste smartmobiler, og mobilens kamera er for øvrig heller ikke noe å skrive hjem om. Bildene mangler skarphet og kontrast, og portrettbilder tatt med frontkameraet blir svært dårlige.

Kun makro-objektivet er et lyspunkt, og tar faktisk supergode nærbilder med korrekt fargegjengivelse.

motorola_vidvinkel motorola_selfie motorola_makro
<
>
Et av mobilens få fortrinn er det dedikerte makro-objektivet. Bildet her er knivskarpt og byr på en naturlig fargegjengivelse. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Selv om Motorola Moto G50 er blant de billigste 5G-mobilene på markedet, bør man gå i en stor ring rundt den. Skjermen er elendig med alt for lav oppløsning og manglende lysstyrke, lyden er en tynn kopp te, og ytelsen er generelt under middels.

Ros skal mobilen likevel ha for det store batteriet og kameraets dedikerte makrolinse. Den spesielle spillmodusen virker også fint, og vi blir alltid glade når en mobil kommer med 3,5 mm minijack-inngang til hodetelefoner. Men det er snakk om noen få og utilstrekkelige lyspunkter, som nok medvirker til å få den samlede karakteren sneket opp på et lite tretall, men langt fra bør kunne overbevise noen om å bruke penger på Moto G50.

Karakter
Motorola Moto G50
Basic

Home mener

Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack og dedikert spillmodus. Elendig skjerm med lav oppløsning og svak lysstyrke. Ingen stereohøyttalere, tynt lydbilde, middelmådig ytelse, og både det primære kameraet og frontkameraet tar dårlige bilder.

Også i denne testen:

Fire 5G-mobiler i mellomklassen

Samsung Galaxy A52 5G

Beste kamera i mellomklassen

Samsung Galaxy A52 5G er nesten et rent blinkskudd fra den sørkoreanske produsenten, som stort sett har hatt hell med å finne den riktige balansen mellom pris og funksjonalitet.

Fremragende kamera som er testens beste. I tillegg flott skjerm med fin fargegjengivelse og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz.
Mangler dedikert spillmodus og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avanserte prosessorteknologi.
Les hele testen

OnePlus Nord N10 5G

Den kan du godt kjøpe

OnePlus Nord N10 5G er absolutt godkjent til prisen. Men man må være typen som skrur ned skjermens lysstyrke og ikke bruker kameraet veldig mye.

God skjermoppløsning, fremragende batteritid og støtte for 30 watt hurtiglading. Spill kjører flytende takket være dedikert spillmodus.
Skjermens lysstyrke er ikke den beste, og den blanke baksiden samler på fingeravtrykk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilder blir spesielt gode.
Les hele testen

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukjente mesteren

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan godt bli en mobil som vil være på alles lepper.

Pen skjerm kombinert med god lyd, ultralett design og høy kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens udiskutabelt høyeste ytelse.
Kameraets kunstige intelligens har andre skjønnhetsidealer enn de fleste vestlige brukere. Batteriet kunne godt ha holdt på strømmen litt lenger.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Ha det, Lightning-kontakt!

Scroll to Top