TESTDuell mellom smartklokker

Når hver aktivitet regnes

En treningsklokke som er både pen og bra – finnes den?
forfatter

Mange av oss har en klokke på armen for å ha kontroll på tiden, og dessuten er den et pent tilbehør. God idé å la skritt- og aktivitetsregistrereren flytte inn. Og har du blitt vant til å ha noen form for hjelpemiddel for å holde styr på hvor mye, eller lite, du faktisk rører på deg, er det ærlig talt vanskelig å la være. Det er vel bare å erkjenne at om du har en treningsklokke på håndleddet, så bor det et lite konkurransemenneske i deg, selv om du egentlig bare er en hederlig hverdagsmosjonist som holder på fordi det er bra for både kropp og sjel.

Å konkurrere litt med sin partner eller beste treningskompis om hvor aktiv man har vært i løpet av dagen, er ganske pirrende. Kjenner du at du har fått for lite aktivitet en dag, er det enkelt å fikse ca 300 skritt til om du jogger skikkelig raskt på stedet samtidig med du børster tennene med en el- tannbørste i to minutter – har jeg hørt …

Kombiner hverdag med fest

Tidligere nevnte vi klokken som et pent tilbehør, og her kommer vi til anledningen til denne duellen:

Må en treningsklokke være stor, klumpete og ganske usjarmerende utseendemessig for å fungere?

Garmin Lily Bild 1 Polar Ignite Bild 1
<
>
Polar Ignite 2 (Foto: Polar)

Trener du innenfor triatlon, løper og syker flere mil i uken og egner det til en ekstremsport, så kanskje selve målingen av hvor aktiv du er dag for dag ikke er det mest interessante. Dessuten trenger du å ha en klokke som tåler tøffe tak og støt. Du vil sannsynligvis ha en klokke hvor du enkelt kan få frem eksakt den informasjonen du trenger når du er midt i treningsøkten.

Men for den vanlige mann, som trener litt passe for å holde kroppen i form, og som forstår gevinsten av å holde litt kontroll på bevegelse og søvn, kan det være en annen sak. Da vil du kanskje ha en klokke som fungerer i alle situasjoner. Både under treningsøkten og når du skal ta på deg for å gå ut og ha det morsomt med venner. Tenk ikke på korona for en stund, og forestill deg at du skal ut å spise god mat på den beste restauranten i byen.

Hva du skal ha på er satt, glamorøs, stilfull og/eller klassisk, og treningsklokken er bare så feil! Men sjansen er stor for at det blir noen herlige timer på dansegulvet, og den loggingen vil du jo ikke gå glipp av!

Garmin Lily och Polar Ignite 2
Det er størrelsesmessig forskjell på klokkene vi sammenligner. Alle produsenter har ulike (u)logiske menysystemer og utseende, så det har vi ikke valgt å fokusere på i denne sammenligningen. Det er helt enkelt en vanesak og noe du vil lære deg med tiden. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Vi fant to nye treningsklokker som vi føler holder mål, og en finfin sak å sette på ønskelisten?

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Produkter i testen

Polar Ignite 2

Bra coach i pen forpakning

Med Polar Ignite 2 kombineres et pent utseende med smarte funksjoner – spørsmålet er om det holder helt frem?

Et utseende som kan varieres, den snakker til deg om hva du skal trene, og gir også forslag til øvelser.
Funksjonen med indikasjon for videosamtale fra Messenger trenger en oppdatering, og vibrasjons-indikasjonen ved trening er litt for dårlig. Ujevn følsomhet på skjermen og en bevegelses-styring som kunne vært bedre.

Garmin Lily

Bra kombinasjon av pent og smart

Med Lily Sport og Classic viser Garmin at det er mulig å kombinere smart og pent i samme produkt.

En pen og nett klokke hvor helsesporing for kvinner og finne-mobilen-funksjonen gir ekstra pluss.
Ujevn følsomhet på skjermen og en bevegelses-styring som fungerer "så der".

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.