Search
Generic filters

Apple iPhone 5S

iphone 5S stack1 - Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

S som i Superrask

En lynrask iPhone med den nyeste teknikken, og finesser vi ikke engang visste vi behøvde.

Lyd & Bilde mener

Lynrask Klasseledende kvalitetsfølelse Det meste har blitt oppgradert
Liten skjerm sammenlignet med konkurrentene Høy pris

Få produkter greier å generere like mye sladder og rykter innen lansering som en ny iPhone-modell. Men til tross for at mange av detaljene hadde lekket ut før premieren, var det vanskelig å ikke bli opprømt når vi endelig fikk tak i den. Og vi er ikke skuffet over hva Apple har levert.

Utseende og konstruksjon
Bortsett fra nye farger har det ikke skjedd så mye på utsiden siden forrige modell. Den sølvfargede versjonen henger med, mens den svarte har blitt mer gråaktig. Så har vi den nye gullfargen som egentlig minner mest om champagne. Det er få mobiler på markedet som gir tilsvarende luksuriøs følelse av å holde den i hånden som iPhone 5S. Og kvalitetsfølelsen forsterkes av de nye dekslene i herlig skinn.

iPhone5s_Cases_5Colors-34RBack_WEB

Skjerm
Skjermen er en av de få delene på iPhone 5S som ikke har fått noen oppgradering. Mens konkurrentene har gått fra 4,3 til 4,7 eller til og med over 5 tommer, har Apple nøyd seg med 4 tommer, og de er ikke lenger alene om å ha en høyoppløst skjerm: Flere av konkurrentene tilbyr over 400 piksler per tomme, hvilket er betydelig mer enn Apples Retina-skjerm. Det skal imidlertid sies at den er en av de få premium-mobilene som er enkel å betjene med én hånd.

iPhone5s_Gld_iOS7_WEB

Kamera
Apple har heller ikke latt seg dra med i kappløpet om å ha et kamera med flest mulig megapiksler. I stedet har de satset på bedre lysfølsomhet gjennom en større sensor. En farge-LED gjør dessuten at man kan kompensere for belysningens fargetemperatur og oppnå naturlige hudtoner med blitz. Resultatet er at Apple igjen kan hevde seg med et av de markedets beste mobilkamera.

iPhone 5S camera

annonse

Selve kamera-appen har også blitt oppgradert. Den lar oss nå ta bilder i flere formater og dessuten ta panoramabilder. For å motvirke uskarpe bilder tar mobilkameraet nå flere bilder raskt etter hverandre og kombinerer dem til ett skarpt bilde, en funksjon som må sies å fungere relativt bra. Den nye bildeprosessoren er meget rask, og gir raskere fokus og kortere tid mellom hvert bilde. En annen kul finesse er slow-motion filming med 120 bilder i sekundet (720p oppløsning).

annonse
" style="text-align:center;margin-bottom:20px;width:930px;" class="hidead desktopads deskad">

iphone 5s colorchecker

Lydkvalitet
Apple har alltid lagt vekt på god lydkvalitet, og det merkes også med den nye 5S-modellen. De medfølgende øreproppene er bedre en gjennomsnittet, selv om passformen ikke var ideell for undertegnedes ører. Lydkvaliteten er fortsatt blant de best på markedet. Den digitale Lightning-kontakten gjør også at man kan hente ut lydfilene ubehandlet, slik at lydkvaliteten i prinsipp bare begrenses av hvor bra lydutrustning man kobler den til.

SAMSUNG CSC

Brukervennlighet
Den mest åpenbare og omtalte nye finessen er fingeravtrykksleseren Touch ID som er innebyggd i hjem-knappen på framsiden. Takket være denne kan man beskytte mobilen fra uvedkommende uten å behøve å taste inn en kode hver gang man skal bruke den. Touch ID-funksjonen fungerte feilfritt under testperioden og er en finesse vi på kort tid har blitt nesten avhengige av. Det er nesten irriterende å bruke andre mobiler uten den.

annonse

613-9967-02

Selv om det finnes delte meninger om utseendet i det nye operativsystemet iOS 7, er det ingen tvil om att det har medført en mengde forbedringer. Endelig er det blitt lett å komme til de viktigste innstillingene, og det har blitt mer intuitivt å bytte mellom ulike apper. Vi liker også Airdrop, som gjør det lekende lett å dele innhold med andre mobiler i nærheten. Vi er også takknemlige for at Apple nå lar oss laste ned alle deras produktivitets-apper gratis.

Ytelse
Under panseret på iPhone 5S sitter den nye A7-prosessoren som angivelig er den første 64-bits prosessoren for mobiler. Selv om det ikke gir noen åpenbare fordeler helt enda er det et logisk steg for fremtiden. Ytelsen kan man definitivt ikke klage på: Geekbench-testen viser at iPhone 5S er nesten 50 prosent raskere i ren regnekraft enn iPhone 4S och 5C. Med en Browsermark-score på 3441 må også konkurrentene se seg parkert -selv de med Snapdragon 800. Det er ny rekord!

IMG_0002

Nytt er det også at iPhone nå endelig støtter alle LTE-frekvenser slik at også vi i Norge kan få 4G-hastigheter fra de lokale mobiloperatørene. Apple har dessuten puttet inn en ekstra prosessor som bare tar seg av bevegelser. Selv når hovedprosessoren er i hvilemodus fortsetter den å lese av akselerometeret, gyroskopet og kompasset – slik at man for eksempel kan ha skritteller eller trenings-appper i gang uten å tappe batteriet unødvendig.

Konklusjon
En S-modell fra Apple innebærer vanligvis en teknisk oppgradering på innsiden, utan å endre utseendet eller legge til masse nye funksjoner. De forventningene har Apple oppfyllt med god margin. iPhone 5S slår nye rekorder i teknisk ytelse. Dessuten har den fått et betydelig forbedret kamera og gir oss nå 4G-oppkobling med alle operatører. Som en bonus har vi fått den praktiske fingeravtrykksleseren som gir både økt sikkerhet og brukerkomfort. iPhone 5S er derfor en klart anbefalt oppgradering fra tidligere modeller.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

  Også i denne testen:

  MOBILGUIDEN - Apple iPhone 5S

  nokia lumia 1020 color range - Nokia Lumia 1020 kamera

  Nokia Lumia 1020 kamera

  Pris: 5500 kr
  En monstersensor som gjør underverker med bildene enten det er sollys eller mørkt. Enkelt å ta bra bilder i dårlig lys takket være bildestabiliseringen eller Xenon-blitsen.
  Tar tid å starte opp og har vel lang ventetid mellom bildene.
  Nexus5 White LockUp SIMP LYRS LG 1000 - LG Nexus 5

  LG Nexus 5

  Pris: 4300 kr
  Takket være kraftfull maskinvare og ny Android-versjon er den lynrask.
  Til tross for avansert teknikk imponerer ikke kameraets bildekvalitet og batteriet er vel dårlig. Man tilbyr bare modellen med 16 GB i butikk, og det kan ikke bygges ut med minnekort.
  htc one m8 1000x500 - HTC One M8

  HTC One M8

  Pris: 5499 kr
  En oppdatering av fjorårets Android-favoritt, som gør det bedre på nesten alle områder. HTC One M8 er lynrask og kommer med en lekker design og nye, brukervenlige funktioner. Og kapasiteten kan nå utvides med opptil 128 gigabyte via microSD-kort.
  HTC One M8 kommer kun med 16 gigabyte innebygd lagring i Norden, og det nye kameraet skuffer i lyse omgivelser.
  HTC One max Glacial Silver 3V1 - HTC One Max

  HTC One Max

  Pris: 5390 kr
  Man kan nesten bli avhengig av den store og flotte full HD skjermen på 5,9”, og da lagerkapasiteten nå også endelig kan utvides med microSD-kort får man også plass til alt man trenger.
  Beats Audio har droppet samarbeidet med HTC, og det kan høres på lydkvaliteten. Fingeravtrykkskanneren er en god idé, men den er upraktisk plassert og virker derfor ikke helt etter hensikten.
  Nokia lumia 1520 second 1 medium 31 - Nokia Lumia 1520

  Nokia Lumia 1520

  Pris: 5290 kr
  Skjermen byr på Full HD-oppløsning og er virkelig flott, men kameraet tar enda flottere bilder og gir brukeren mengder av muligheter. Designen er robust og kvaliteten høy.
  Windows Phone plattformen byr ikke på så mange apper som konkurrentene Android og iOS.
  samsung galaxy note 3 1378326350 2671 - Samsung Galaxy Note 3

  Samsung Galaxy Note 3

  Pris: 5095 kr
  Den enorme skjermen er skarp og gjengir fargene korrekt. Pennen gjør enheten mer brukervennlig, og ytelsen er høy.
  Kameraet er ikke det beste i svakt lyd, og kvalitetsfølelsen kunne vært bedre prisen tatt i betraktning.
  Xperia Z Ultra Colors1 - Sony Xperia Z Ultra

  Sony Xperia Z Ultra

  Pris: 3690 kr
  Lyden er utmerket, også når man telefonerer! Skjermen er bestemt pen å se på, og telefonen er rask å bruke. Det skader heller ikke at prisen så absolutt er rimelig.
  Den er virkelig stor, selv til phablet å være. Og kameraet er middelmådig.
  sonyxperiaz2 1000x500 - Sony Xperia Z2 D6503

  Sony Xperia Z2 D6503

  Pris: 5800 kr
  Fortsatt støv- og vanntett og med samme utmerkede kamera som tidligere. Betydelig bedre skjerm enn forgjengeren. Utmerket ytelse og batteritid.
  Litt ubekvem i hånden på grunn av størrelse og kanter.
  samsung galaxy s5 lifestyle 1000x500 - Samsung Galaxy S5

  Samsung Galaxy S5

  Pris: 6500 kr
  Endelig en støv- og vanntett Galaxy. Praktisk fingeravtrykkleser gir bedre sikkerhet. Skjermen er helt fantastisk og batteritiden meget bra.
  Den føles ikke som en premiummodell med baksiden på grensen til det ubehagelige. Kameraet er ikke blant de bedre i dårlige lysforhold.
  oppslag1 - Huawei Ascend P7

  Huawei Ascend P7

  Pris: 3595 kr
  Meget slank og elegant, men likevel robust design, en glimrende skjerm og det beste frontkameraet vi har sett på noen mobil, gjør Huawei Ascend P7 til et verdig medlem i klubben for high-end smartmobiler.
  Ytelsen kunne vært enda bedre, og det er synd at telefonen kun støtter microSD opp til 32 gigabyte. Og hvorfor sitter høyttaleren til ringetonen på baksiden slik at man ikke kan høre den ringer når den ligger på bordet?
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Apple iPhone 5S

  Motorola Edge TOP 350x250 - Apple iPhone 5S

  Motorola skulle ha ventet med å lansere denne mobilen.

  Xiaomi Mi 10 Pro intro 350x250 - Apple

  Xiaomis gale luksusmobil

  Xiaomis første premiummobil imponerer stort, men kommer folk til å bli sjokkert av prislappen?

  HuaweiP40Pro TOP WEB 350x250 - Oneplus

  En glimrende mobil du aldri må kjøpe!

  Huawei P40 Pro skulle ha vært årets beste kameramobil. I stedet betyr spesielt et problem at de fleste bør gå i en stor bue utenom denne mobilen.

  OnePlus oldies TOP 350x250 - Huawei

  Spar penger på disse tre OnePlus-mobilene

  OnePlus er på vei med en ny flaggskipmobil. Derfor er det mange penger å spare på de tidligere modellene. Her er de tre beste.

  Huawei MateXs intro web 350x250 - Oneplus

  Utviklet eller innviklet?

  En imponerende oppvisning i hva som er mulig å gjøre, men neppe et veloverveid valg.

  rog2elite - - ik

  Konsollen er også en mobil

  Andre generasjon av Asus' gamer-mobil er toppklasse – og forbeholdt de få.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link