ZTE Blade III

Budsjettkonge igjen

ZTE gjentar suksessresepten og leverer imponerende mye mobil for nesten ingen penger.
Lyd & Bilde mener
Rimelig Velkonstruert Bra batteri
Lite minne Middelmådig kamera
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 4.0.4
  • Skjerm: 4” 480 x 800 TFT
  • Prosessor: 1,0 GHz Qualcomm Snapdragon
  • Minne: 512 MB / 4 GB + micro SD
  • Kamera: 5 Mp
  • Trådløst: 802.11b/g/n, BT 2.1
  • Mål: 121 x 64 x 10,9 mm
  • Vekt: 136 gram
  • Batteri: 1600 mAh
forfatter

Den første Blade var en braksuksess i Norden og ZTE solgte imponerende nok 140.000 stykker. Forklaringen var en latterlig lav pris for en helt ok mobil. Oppfølgeren Blade II var vi ikke så imponert over da konkurrentene hadde lykkes å ta den igjen. Nå er det på tide med et nytt forsøk, og ZTE har lært av feilen. Man har ikke bare pusset opp spesifikasjonene litt, men har også tatt et realt skritt oppover med det meste.

Konstruksjonen har blitt justert, og nå både ser den bra ut og føles bra å holde i. Spesielt den hvite varianten sier ingen ting om at den er en budsjettelefon. Skjermen er på 4”, noe som er imponerende stort i prisklassen og betydelig bedre enn forgjengerens beskjedne 3,5”. Oppløsningen har ikke riktig hengt med, men det ser faktisk ganske ok ut likevel. Kameraet er riktignok ikke imponerende, men ikke dårligere enn ventet.

Ytelsesmessig leverer den omtrent hva man kunne ha ventet seg, det vil si ikke noe særlig sammenlignet med dagens mobiler. På den andre siden er den i klasse med den opprinnelige Samsung Galaxy S, og den var det ingen som klage på da. Takket være at ZTE ikke har floket til grensesnittet føles mobilen likevel tilstrekkelig kjapp til å bruke om man ikke gjør noe avansert. Og takket være den beskjedne maskinvaren og et hyggelig stort batteri får man tilstrekkelig god batteritid, og det kan være vel så viktig for mange.

Konklusjon
På utsiden får man en pen og velkonstruert telefon med en stor skjerm, noe som gjør at man lett kan ta den for en betydelig mer eksklusiv mobil. Man får den seneste Androidversjonen og et rent og lett anvendelig grensesnitt. For den som bare sjekker været, spiller et eller annet enkelt spill og sender bilder fra lunsjen sin på Facebook, trenger man ikke mer enn dette.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Huawei Ascend P1

Prisgunstig lettvekter

En pen og fullpakket, men likevel tynn mellomklassemobil til en attraktiv pris.

Rimelig Tynn og lett Bra skjerm og kamera
Plastaktig Lite minne

Sony Xperia acro S

Lekker tøffing

Endelig en motstandsdyktig mobil som man ikke må skjemmes for å bruke.

Tåler vann og fukt Utmerket skjerm Bra kamera
Noe høy pris Gjenstridige knapper

LG Optimus Vu

Uhåndterlig ytelsesmonster

LG Optimus Vu utfordrer Galaxy Note med ytelse og uvanlig skjermformat.

Bra IPS-skjerm Meget kjapp Tynn og velkonstruert
For bred Ikke trykkfølsom penn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.