LG Optimus Vu

Uhåndterlig ytelsesmonster

LG Optimus Vu utfordrer Galaxy Note med ytelse og uvanlig skjermformat.
Lyd & Bilde mener
Bra IPS-skjerm Meget kjapp Tynn og velkonstruert
For bred Ikke trykkfølsom penn
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 4.0.4
  • Skjerm: 5” 768 x 1024 (4:3) IPS
  • Prosessor: 1,5 GHz firekjerne Nvidia Tegra 3
  • Minne: 1 GB / 32 GB
  • Kamera: 8 Mp + 1,3 Mp
  • Trådløst: 802.11a/b/g/n, BT 3.0, NFC
  • Mål: 140 x 90 x 8,5 mm
  • Vekt: 168 gram
  • Batteri: 2080 mAh, 16,7 h taletid
forfatter

Optimus Vu er et sted mellom mobiltelefon og nettbrett, et åpenbart svar på Samsungs Galaxy Note. Man har imidlertid valgt et bredere 4:3 forhold på skjermen, noe som LG mener er mer naturlig for dokumenter og bilder. Det er vi enige i, og man kan lese teksten på nettsider uten at man må forstørre. Imidlertid trives ikke alle programmer med det uvanlige formatet. Og det gjør apparatet så bredt at det krever to hender og riktig store lommer.

Liksom Note har den en penn, men det er en kapasitiv teknikk som gjør at den ikke er trykkfølsom og dermed ikke like brukbar. Spesielt ettersom den ikke kan oppbevares i mobilen. En skjermdump-knapp på toppen gjør at man kjapt kan skrive kommentarer på en tegning eller skrive på et kart og sende i vei resultatet. Et mer utførlig program for å lage presentasjoner med penn, officepakke og mediedeling er velkomne, men ikke spesielt opphissende ekstra apper.

Vu er velbygd, overraskende tynn og føles ikke like tung som tallene antyder. Ytelsen er fantastisk og den slår det meste vi sammenligner den med. Imidlertid har ikke batteriet tilstrekkelig kapasitet for en hel dags tungt bruk. Takket være IPS-panelet er skjermen meget bra, men følges ikke opp av et motsvarende kamera. Når det omsider finner fokus tar det skarpe bilder, men har problemer med motiv med høy kontrast eller dårlig belysning.

Konklusjon
Å finne rett størrelse og funksjoner for å motivere denne mellomtingen av en mobil og et nettbrett er en balansegang som LG har mislykkes med. Pennen tilfører ikke tilstrekkelig for å motivere at man har den med seg, og skjermformatet er ganske nok praktisk å lese på, men gjør apparatet for bredt å holde i. Vu er kjapp som bare det, men det krever mer batteri enn den har kapasitet til. Blant pennutstyrte smartapparater er det fortsatt Galaxy Note som gjelder.

Også i denne testen:

Huawei Ascend P1

Prisgunstig lettvekter

En pen og fullpakket, men likevel tynn mellomklassemobil til en attraktiv pris.

Rimelig Tynn og lett Bra skjerm og kamera
Plastaktig Lite minne

Sony Xperia acro S

Lekker tøffing

Endelig en motstandsdyktig mobil som man ikke må skjemmes for å bruke.

Tåler vann og fukt Utmerket skjerm Bra kamera
Noe høy pris Gjenstridige knapper

ZTE Blade III

Budsjettkonge igjen

ZTE gjentar suksessresepten og leverer imponerende mye mobil for nesten ingen penger.

Rimelig Velkonstruert Bra batteri
Lite minne Middelmådig kamera

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.