TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

LG Optimus Vu

Uhåndterlig ytelsesmonster

LG Optimus Vu utfordrer Galaxy Note med ytelse og uvanlig skjermformat.

forfatter
Publisert 27.10.12 - 00:00
L&B menerskew
pluss Bra IPS-skjerm Meget kjapp Tynn og velkonstruert
minus For bred Ikke trykkfølsom penn
Veil. pris 4500 Produktside
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 4.0.4
  • Skjerm: 5” 768 x 1024 (4:3) IPS
  • Prosessor: 1,5 GHz firekjerne Nvidia Tegra 3
  • Minne: 1 GB / 32 GB
  • Kamera: 8 Mp + 1,3 Mp
  • Trådløst: 802.11a/b/g/n, BT 3.0, NFC
  • Mål: 140 x 90 x 8,5 mm
  • Vekt: 168 gram
  • Batteri: 2080 mAh, 16,7 h taletid

Optimus Vu er et sted mellom mobiltelefon og nettbrett, et åpenbart svar på Samsungs Galaxy Note. Man har imidlertid valgt et bredere 4:3 forhold på skjermen, noe som LG mener er mer naturlig for dokumenter og bilder. Det er vi enige i, og man kan lese teksten på nettsider uten at man må forstørre. Imidlertid trives ikke alle programmer med det uvanlige formatet. Og det gjør apparatet så bredt at det krever to hender og riktig store lommer.

Liksom Note har den en penn, men det er en kapasitiv teknikk som gjør at den ikke er trykkfølsom og dermed ikke like brukbar. Spesielt ettersom den ikke kan oppbevares i mobilen. En skjermdump-knapp på toppen gjør at man kjapt kan skrive kommentarer på en tegning eller skrive på et kart og sende i vei resultatet. Et mer utførlig program for å lage presentasjoner med penn, officepakke og mediedeling er velkomne, men ikke spesielt opphissende ekstra apper.

Vu er velbygd, overraskende tynn og føles ikke like tung som tallene antyder. Ytelsen er fantastisk og den slår det meste vi sammenligner den med. Imidlertid har ikke batteriet tilstrekkelig kapasitet for en hel dags tungt bruk. Takket være IPS-panelet er skjermen meget bra, men følges ikke opp av et motsvarende kamera. Når det omsider finner fokus tar det skarpe bilder, men har problemer med motiv med høy kontrast eller dårlig belysning.

Konklusjon
Å finne rett størrelse og funksjoner for å motivere denne mellomtingen av en mobil og et nettbrett er en balansegang som LG har mislykkes med. Pennen tilfører ikke tilstrekkelig for å motivere at man har den med seg, og skjermformatet er ganske nok praktisk å lese på, men gjør apparatet for bredt å holde i. Vu er kjapp som bare det, men det krever mer batteri enn den har kapasitet til. Blant pennutstyrte smartapparater er det fortsatt Galaxy Note som gjelder.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Huawei Ascend P1

Prisgunstig lettvekter

En pen og fullpakket, men likevel tynn mellomklassemobil til en attraktiv pris.

Rimelig Tynn og lett Bra skjerm og kamera
Plastaktig Lite minne

Sony Xperia acro S

Lekker tøffing

Endelig en motstandsdyktig mobil som man ikke må skjemmes for å bruke.

Tåler vann og fukt Utmerket skjerm Bra kamera
Noe høy pris Gjenstridige knapper

ZTE Blade III

Budsjettkonge igjen

ZTE gjentar suksessresepten og leverer imponerende mye mobil for nesten ingen penger.

Rimelig Velkonstruert Bra batteri
Lite minne Middelmådig kamera
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
OnePlus bekrefter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad lanseres 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er virkelig iPhone den beste mobilen? Hvorfor er den i så fall det? Som innbitt Android-bruker har jeg tatt utfordringen med å leve med to iOS-produkter for en periode. Usikker på om jeg skal le eller gråte …
Har Motorola funnet G-punktet? Den kinesiske mobilprodusenten lanserer tre nye billige smarttelefoner.
Samsung Galaxy S23 rett rundt hjørnet - Nå vet vi datoen! Første fysiske Galaxy Unpacked-event på tre år.
Huawei Watch GT 3 SE For å holde fast ved dine nyttårsforsetter er det viktig å bruke alle triksene man har. Kanskje er det en ny treningsklokke som skal til?
Følg Lyd & Bilde