TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Sony Xperia acro S

Lekker tøffing

Endelig en motstandsdyktig mobil som man ikke må skjemmes for å bruke.

Lyd & Bilde mener
+Tåler vann og fukt Utmerket skjerm Bra kamera
-Noe høy pris Gjenstridige knapper
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 4.0.4
  • Skjerm: 4,3” 720 x 1280 TFT
  • Prosessor: 1,5 GHz tokjerne Snapdragon
  • Minne: 1 GB / 16 GB + micro SD
  • Kamera: 12,1 Mp BSI + 1,3 Mp
  • Trådløst: 802.11b/g/n, BT 3.0, NFC
  • Mål: 126 x 66 x 11,9 mm
  • Vekt: 147 gram
  • Batteri: 1910 mAh, 7,2 h taletid, 310 h ventemodus
Veil. pris 3800

Motstandsdyktige mobiler pleier å være tykke, stygge, ha usle skjermer og dårlig ytelse. Men acro S er et lysende unntak. Den er faktisk ved første øyekast slående lik Xperia S som vi synes er meget pen. Men etter hvert noterer man at det sitter luker med gummipakninger over alle tilkoblinger. Og det er det en grunn til. Den er nemlig både IP55- og IP57-klassifisert, noe som innebærer at den kan klare fukt, å skylles med vann og 30 minutter under 1 meter vann!

Den har dessuten en aldeles utmerket skjerm som takket være sin høye oppløsning har tilstrekkelig tett mellom bildepunktene for at det ikke flyter ut til tross for den store skjermstørrelsen. Fargegjengivelsen er meget bra. Kameraet tar takket være den bakbelyste sensoren og en blender på f/2,4 bedre bilder i vanskelige lysforhold enn de fleste mobilkameraer. Det kan ha vanskelig for å fokusere, men lykkes det så får man skarpe og bra bilder.

Grensesnittet er elegant, men føles likevel kjapt å benytte og Sonys apper føles gjennomtenkte. De små touchknappene i den nedre delen av skjermen kan imidlertid være litt vanskelige å treffe. Ytelsesmessig presterer den bra og den lykkes tross dette å ha en akseptabel batteritid. Talekvaliteten er dessuten over middels. Synes man at prislappen er for høy kan man overveie acro Go som har mindre skjerm og mer beskjeden ytelse, men en betydelig lavere pris.

Konklusjon
Xperia acro S er den eneste motstandsdyktige mobilen hvor man slipper ulemper som klumpete format, stygg fargerik gummi eller dårlige spesifikasjoner. Det er i prinsippet en Xperia S som man kan bade med, og det er ikke dårlig. Man får samme utmerkede høyoppløste skjerm, bra kamera, hyggelige ytelser og god talekvalitet. For den som ikke må ha det aller verste og som er urolig for at mobilen skal gå i stykker, synes vi at det er vel verdt å legge til litt ekstra på prisen.

Også i denne testen:

Huawei Ascend P1

Prisgunstig lettvekter

En pen og fullpakket, men likevel tynn mellomklassemobil til en attraktiv pris.

Rimelig Tynn og lett Bra skjerm og kamera
Plastaktig Lite minne

ZTE Blade III

Budsjettkonge igjen

ZTE gjentar suksessresepten og leverer imponerende mye mobil for nesten ingen penger.

Rimelig Velkonstruert Bra batteri
Lite minne Middelmådig kamera

LG Optimus Vu

Uhåndterlig ytelsesmonster

LG Optimus Vu utfordrer Galaxy Note med ytelse og uvanlig skjermformat.

Bra IPS-skjerm Meget kjapp Tynn og velkonstruert
For bred Ikke trykkfølsom penn

Legg igjen en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.