4 androidmobiler

Smartmobilene som stikker seg ut

Unike egenskaper eller god valuta for pengene kan være viktigere enn rå ytelse.
forfatter

Innen mobilverdenen er det alltid noen tall som alle kriger om å slå. Enten det handler om størrelse på skjermen, megapiksler i kameraet, skjermens punkttetthet eller hvor tynn man kan gjøre mobilen. Før eller siden når man et nivå hvor det er vanskelig å komme videre, det blir alt for dyrt eller det er blitt såpass bra at det ikke er noen idé å fortsette. Og så finner man på et nytt tall som vi plutselig skal bry oss om.

I den senere tid har det handlet om prosessorkraft. Hvor mange kjerner prosessoren har og hvor mange GHz man kan trimme den opp til. Visst spiller det en viss rolle. Å spille av høyoppløst film er krevende, og spillene begynner å bli så avanserte at det kreves mobiler med samme ytelse som TV-spillkonsoller. Men for de aller fleste av oss nådde mobilene et tilstrekkelig bra nivå for et år siden. Hvor mange hestekrefter trenger man egentlig for å sende SMS, ta noen bilder og sjekke Facebook?

Samtidig slippes det en hel del dugelige mobiler som ikke får samme oppmerksomhet som prestisjemobilene. I denne testen skal vi ta en titt på noen mobiler som på den ene eller andre måten stikker seg ut og som det er vel verdt å se spesielt på.

Vi har Huaweis forsøk på å ta seg inn i det litt dyrere segmentet med en til tross for dette, riktig prisgunstig modell i Ascend-serien. ZTE har bestemt seg for å repetere suksessen med sin første Blade, og gir oss den første kjempebillige mobilen med 4” skjerm og siste Android. LG kaster seg ut med pennmobiler med kjempeskjerm og forsøker å fremstille 4:3-formatet som bedre enn konkurrentenes langsmale skjermer. Og til sist har vi Sony som mener at motstandsdyktige mobiler ikke trenger å være klumpete, gummikledde og en generasjon etter med det tekniske.

Har noen av de lykkes? Kanskje er noen av disse den perfekte mobilen for deg? Les videre for våre konklusjoner, og skulle ingen passer for deg finner du flere mobiltester på lydogbilde.no.

Testkriterier
Vi samlet sammen de aktuelle modellene som har tiltrukket seg vår oppmerksomhet ved sine egenskaper eller prissetting. Ettersom de skiller seg såpass mye fra hverandre er det egentlig ingen sammenlignede test, uten vi har forsøkt å se på ambisjonene til de respektive modellene og hvor godt de har lykkes med å oppfylle disse. De har dessuten blitt testet ytelsesmessig med testprogram, noe som også gjelder batteritiden. Vi har tatt testbilder i ulike forhold og ringt med dem for å teste lydkvaliteten. Dessuten har vi bedømt hvordan de er å bruke. Hvordan de ligger i hånden, om de føles kjappe å håndtere og om grensesnittet er til å forstå. Sluttkarakter innbefatter også hvordan de ligger prismessig.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Produkter i testen

Huawei Ascend P1

Prisgunstig lettvekter

En pen og fullpakket, men likevel tynn mellomklassemobil til en attraktiv pris.

Rimelig Tynn og lett Bra skjerm og kamera
Plastaktig Lite minne

Sony Xperia acro S

Lekker tøffing

Endelig en motstandsdyktig mobil som man ikke må skjemmes for å bruke.

Tåler vann og fukt Utmerket skjerm Bra kamera
Noe høy pris Gjenstridige knapper

ZTE Blade III

Budsjettkonge igjen

ZTE gjentar suksessresepten og leverer imponerende mye mobil for nesten ingen penger.

Rimelig Velkonstruert Bra batteri
Lite minne Middelmådig kamera

LG Optimus Vu

Uhåndterlig ytelsesmonster

LG Optimus Vu utfordrer Galaxy Note med ytelse og uvanlig skjermformat.

Bra IPS-skjerm Meget kjapp Tynn og velkonstruert
For bred Ikke trykkfølsom penn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.