Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Triangle Borea BR08

Underholdningsmaskin på budsjett

Gulvhøyttalerne Triangle Borea BR08 imponerer med en spilleglad og energisk lydgjengivelse, og gir svært mye lyd for pengene.

Skrevet av / 16.05.24 - 09:00
Triangle Borea BR08
Geir Gråbein Nordby

De franske Triangle Borea BR08 er et par gulvhøyttalere som ved første øyekast ser nokså ordinære ut. De helt streite, relativt slanke, kabinettene har formen man gjerne forbinder med et par helt vanlige gulvhøyttalere.

Men selv om designen i seg selv er relativt anonym, er kvalitetsinntrykket meget bra for å være i denne prisklassen. Finishen overgår mye annet, og du kan velge mellom sort, valnøtt, hvit eller lys eik. Her er det med andre ord noe for enhver smak og stue.

TRIANGLE_BOREA_BR08_LIFESTYLE 4-resized
Foto: Triangle

Oppbygning

BR08 er en av fire gulvstående modeller i Borea-serien, og befinner seg i det nedre størrelsesspekteret. Bare BR07 er mindre. Likefullt er BR08 en ekte treveis konstruksjon med to 16 cm basselementer i glassfiber, i tillegg til en 16 cm mellomtone i cellulosepapir og en 25 mm silkedomediskant på toppen.

Høyttalernes følsomhet er oppgitt til 92 dB, som betyr at de enkelt oppnår høyt lydtrykk, selv med en relativt strømsvak forsterker. Anbefalt makseffekt er 150 watt, men min erfaring er at du fint kan doble dette. Jo kraftigere forsterker, desto mer moro, futt og fart.

TRIANGLE_BOREA_BR08_drivers
16 mm mellomtone i cellulosepapir og 25 mm silkedomediskant. Foto: Triangle

Høyttalernes frekvensrespons er oppgitt til å strekke seg fra 40 Hz til 22 kHz. Ganske gjennomsnittlig for et par gulvhøyttalere å være. Men selv om du kan finne kompakte stativhøyttalere med like dyp bass på papiret, kan du forvente en langt mer energisk bass og spillestil forøvrig, fra de større gulvstående kabinettene.

Du kan velge å skru de medfølgende piggene (spikes) direkte til undersiden av høyttalerne, eller for bedre stabilitet kan du velge å montere en medfølgende bunnplate. Denne har gummiknotter limt fast til undersiden, disse må fjernes om du skal bruke piggene. Selv måtte jeg bruke tang til dette.

Montering og tilkoblinger er en enkel affære takket være de lettfattelige instruksjonene. Et enkelt par høyttalerterminaler tillater riktignok ikke biamping, men akkurat det er neppe aktuelt for veldig mange i denne prisklassen.

TRIANGLE_BOREA_BR08_BLACK-resized TRIANGLE_BOREA_BR08 WHITE-resized TRIANGLE_borea BR08_LIGHT-OAK-resized
<
>
Foto: Triangle

Lyden av Triangle Borea BR08

Vårt testrom på 30 kvadratmeter viser seg å være perfekt for Borea BR08. Fra første tone er det åpenbart at her er det mye å like.

Det første som slår meg, er den rytmiske spillestilen. Bassrik popmusikk får en imponerende energi, uten noen åpenbare skjevheter i bassregisteret. Den diskoinspirerte bangeren About Damn Time av fyrrige Lizzo gjengis med et driv og en fysikk som er lenge siden jeg har hørt i denne prisklassen.

Les også Vakker både utenpå og inni Franske Triangle feirer 40 år som høyttalerprodusent, med den elegante Magellan Cello 40th Anniversary. Som er high-end-stempelet verdig.

Mellomtoneområdet gjengis med god dynamikk og snert, og diskanten er tilsvarende frisk. Dette kommer også akustisk musikk til gode. Gitaren til countryartist Kacey Musgraves på Deeper Well, for eksempel. Fingerspillet på gitaren skinner igjennom med god dynamikk, samtidig som stemmen til Kacey kommer tydelig igjennom.

Når det kommer til driv og engasjement, spesielt på musikk som trøkker litt, så har høyttalerne et godt overtak på selv de dobbelt så dyre Bowers & Wilkins 603 S3. Som låter tamt og flatt i forhold.

TRIANGLE_BOREA_BR08 BLACK rear-resized
Et enkelt terminalpar sitter på baksiden. Foto: Triangle

Nå har riktignok B&W-ene noen kvaliteter som ikke Triangle-ene besitter. Britene har flere lag med detaljer i bassen, som låter litt hulere og betont på BR08. I tillegg har de en delikatesse i mellomtonen og diskanten som vitner om at de tilhører en kvalitetsklasse over. Men engasjementet og moroa kan ingen ta fra Borea BR08.

De franske høyttalerne går ikke veldig dypt i bassen, selv om de altså er fysiske og underholdende i det registeret de besitter. De er heller ikke de mest homogene som finnes, og det er en farging i øvre bass som man ikke ville tilgitt dem om de kostet mer. Men det viktige mellomtoneområdet går klar av maskeringer, slik at stemmer og instrumenter kommer ut som de skal, uten å låte innestengt på noe vis. Det er bare litt mindre ryddig presentert enn man forventer oppover på prisstigen.

TRIANGLE_BOREA_BR08_LIFESTYLE 1-resized
Foto: Triangle

Konklusjon

Triangle Borea BR08 er et friskt pust av et gulvstående høyttalerpar, som gjengir musikk med en spilleglede man skal lete lenge etter – enten man ser i denne prisklassen eller litt over, og som du i hvert fall ikke får fra et par kompakte trådløshøyttalere. Sammen med en billig WiiM Amp låter de latterlig mye bedre enn et par Sonos Five til nesten samme pris. Og enda bedre låter de med en bedre forsterker. Som Primare I15 Prisma, NAD C3050 eller Hegel H95.

Er du blant de som har solgt ditt gamle stereoanlegg til fordel for en lydplanke eller et par rimelige, men «usynlige» trådløshøyttalere? Triangle-høyttalerne burde få deg på andre tanker igjen.

Karakter
Triangle Borea BR08
Basic

Lyd & Bilde mener

Engasjerende, rytmisk og velklingende lyd. Lett å drive, med høy følsomhet. Noe farget bassgjengivelse, ikke den aller mest homogene lyden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Høyttalere du bare kan drømme om

Slankere – og mildere

Setter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bærbar høyttaler med saftig bass

Nostalgi i praktisk pakke

Den beste lyden bare billigere

Scroll to Top