: Philips, Denon og Tannoy surroundanlegg

Kompakt og musikalsk

Med stativhøyttalere rund baut har denne løsningen en oppløst og musikalsk fremtoning, uten å ta spesielt stor plass.
Lyd & Bilde mener
Stort, åpent lydbilde Naturlige overtoner God bass
Actionfilm er ikke favorittføden
Spesifikasjoner
  • 5.1-system
  • 7 x 90 watt (8 ohm)
  • 3D, AirPlay
  • 1” diskant, 5” mellomtonebass
  • 10” sub, 300W
Annonse
Annonse
forfatter

Små og ”usynlige” høyttalere er vel og bra. Men de har sine svakheter, gjerne i form av en litt tynn mellomtone, som er hovedregisteret til stemmer og de fleste instrumenter, i tillegg til at diskanten sjeldent er av det luftigste og mest nyanserte slaget. Derfor øker vi her budsjettet og størrelsen noe, men ikke mer enn at de fleste kan ta seg råd til det og har plass i stua. Med dette anlegget søker vi høyere oppløsning på akustisk musikk og en naturlig og oppløst gjengivelse av filmsporet. Lydtrykk ikke det viktigste her. Hva passer bedre til dette formålet enn vår ”Beste kjøp”-modell Tannoy Mercury V1 bokhyllehøyttaler? Denne brukes både foran og bak, akkompagnert av senterhøyttaleren VC og subwooferen TS-1001. En 10-tommers basshøyttaler som holdes i sjakk av en forsterker på sjenerøse 300 watt RMS.

Lydkvaliteten
Autokorreksjonen til Denon AVR-1912 setter subwooferen litt lavt i lydnivå etter min smak, faktisk justerer jeg den opp hele 6 dB. Den tåler det, og lyden blir tøffere og fyldigere. Høyttalerne er naturligvis i en helt annen liga enn Jamo-pakka når ingen av dem bruker romkorreksjon. Det er mer ro i lydbildet, som puster mer og har en markant større mellomtonegjengivelse. Dialogene i senter låter mer storvokst og har en langt bedre oppløsning i overtoneområdet, hvor klangfargene og artikuleringen kommer frem.

Men også dette er rimelige høyttalere, og diskantområdet er ikke så finmasket og luftig som man får av dyrere saker. Med romkorreksjonen faller ting enda bedre på plass.  Lydbildet svever mellom høyttalerne i stedet for å komme fra høyttalernes plassering. Klanglagene kommer bedre fram.

Totalt sett er denne pakka meget velbalansert og avstemt. Den låter ganske så ”hi-fi” til tross for lav pris. Det mangler bare litt trøkk og sprut, i forhold til høyttalere som er mer skreddersydd til formålet hjemmekino. Men har du ikke plass til gulvhøyttalere og er interessert i noe som låter meget bra med akustisk musikk og også tar filmjobben seriøst, er dette et meget godt valg.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Philips, Denon og JBL surroundanlegg

Action Jackson

Bort med silkehanskene! Her er anlegget som bokstavelig talt blåser liv i lydsporet.

Stort, varm og massiv lyd Potent bass Fyldig mellomtone
Ikke den mest nyanserte diskanten

Philips, Denon og Jamo surroundanlegg

Hørt men ikke sett

Den som ønsker høyttalere som forsvinner i stua og ikke vil bruke mye penger, se her!

Sammenhengende lyd Meget kompakt Brukervennlig
Litt påtvunget diskant
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.