Philips, Denon og JBL surroundanlegg

Action Jackson

Bort med silkehanskene! Her er anlegget som bokstavelig talt blåser liv i lydsporet.
Lyd & Bilde mener
Stort, varm og massiv lyd Potent bass Fyldig mellomtone
Ikke den mest nyanserte diskanten
Spesifikasjoner
  • 5.1-system
  • 7 x 90 watt (8 ohm)
  • 3D, AirPlay
  • 1” diskant, 4” mellomtone
  • 6,5” bass
  • 10” sub, 300W
forfatter

Har du enda litt mer plass å avse og ønsker et mer massivt og hardtslående lydbilde enn Tannoy Mercury V1 er i stand til, kan du selvsagt skifte ut stativhøyttalerne med sine gulvstående brødre V4. Da må budsjettet økes med 2.000 kroner, men mens det nok vil gi fabelaktig gjengivelse av musikk, som lillebrødrene også er i stand til, vil de ikke oppnå den slagkraften som jeg er ute etter når jeg setter sammen det tredje og siste anlegget.

For i denne prisklassen må alt vike til fordel for JBL sin Studio-serie, i søken etter høyttalerne som sammen med elektronikken fra Philips og Denon gir de feteste actionopplevelsene, men uten å gi avkall på musikalitet. Treveis gulvhøyttalere med 6,5” basselementer gjør at høyttalerne ikke er like avhengig av subwooferen for å trøkke løs, og da får suben også en enklere jobb. Hvilket igjen betyr enda bedre kontroll på basseffektene. Den store senterhøyttaleren gjør også sitt til mer massive dialoger.

Lydkvaliteten
Som beskrevet annet sted i bladet er samspillet mellom JBL-høyttalerne og subwooferen meget bra, og rytmene på rockemusikk sitter som et skudd. Og når bokstavelige skudd smeller løs på lerretet, er høyttalerne med. Men som det også poengteres er det en litt hermetisk klang i mellomregisteret, som går noe utover troverdigheten i gjengivelse av dialoger og sangstemmer.

Med receiverens romkorreksjon aktivert blir det straks andre boller. Mellomtonen jevnes ut, og straks blir dialogene renere. Det er heller ikke noe mindre krutt, slik at anlegget både slår hardt og brutalt, samtidig som filmens musikkspor bretter seg rundt lytteren. Det låter større, varmere og mer massivt enn med Tannoy. Det mangler litt nyanser i toppen i forhold, men på film og rytmisk musikk i surround foretrekker jeg JBL. Fysikk er viktig! Akustisk musikk er mangler noe nyanser, men totalt sett er dette mektig bra greier. Det skal nevnes at høyttalerne nok kunne hatt glede av en enda kraftigere receiver enn Denon AVR-1912. Har du råd til for eksempel Onkyo TX-NR809, vil du oppleve enda bedre kontroll mer slagkraft. Men Denon-receiveren er en meget god start.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Philips, Denon og Tannoy surroundanlegg

Kompakt og musikalsk

Med stativhøyttalere rund baut har denne løsningen en oppløst og musikalsk fremtoning, uten å ta spesielt stor plass.

Stort, åpent lydbilde Naturlige overtoner God bass
Actionfilm er ikke favorittføden

Philips, Denon og Jamo surroundanlegg

Hørt men ikke sett

Den som ønsker høyttalere som forsvinner i stua og ikke vil bruke mye penger, se her!

Sammenhengende lyd Meget kompakt Brukervennlig
Litt påtvunget diskant

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.