: Philips, Denon og Jamo surroundanlegg

Hørt men ikke sett

Den som ønsker høyttalere som forsvinner i stua og ikke vil bruke mye penger, se her!
Lyd & Bilde mener
Sammenhengende lyd Meget kompakt Brukervennlig
Litt påtvunget diskant
Spesifikasjoner
  • 5.1-system
  • 7 x 90 watt (8 ohm)
  • 3D, AirPlay
  • ¾” diskant, 3” mellomtone
  • 8” sub, 200W
Annonse
Annonse
forfatter

Klart det frister med bitte små høyttalere som knapt synes. Jamo A 102 HCS 6 er en høyttalerpakke laget for nettopp dette formålet. Fire knøttsmå høyttalere monteres på stativ eller vegg i hvert hjørne sitt hjørne av rommet, mens en dobbelt så stor men fortsatt kompakt senterhøyttaler får plassen foran eller under TV-en. Høyttalerne er naturligvis fattige på bass, den oppgaven har subwooferen SUB 200 fått. En 8-tommer med en oppgitt forsterkerkraft på 200 watt. Dette er på korte intervaller, og er neppe helt reelt.

Det er begrenset hva man kan forvente av lydkvalitet fra en 5.1 høyttalerpakke til 3.500 kroner. Håpet ligger i at Denon-receiverens ekstra kraft i forhold til et alt-i-ett-anlegg, og ikke minst dens Audyssey korreksjonssystem, kan kompensere nok for svakheter til at lydkvaliteten forsvarer totalprisen på litt over 8.000 kroner.

Lydkvaliteten
Receiveren velger å sette delefrekvens mellom subwooferen og høyttalerne ved 200 Hz, noe jeg sier meg enig i. Etter å ha prøvd å senke denne ned til 160, setter jeg den fort opp igjen til 200. Først deaktiveres alle toneinnstillinger gjort av autooppsettet. Det som slår meg, er at høyttalerne låter noe innestengt. Det er lite futt i diskanten, som gjør at dialogene på film og sangstemmer på musikk låter hermetisk og lite troverdig. I forhold til 2.1-anlegget Harman/Kardon BDS 470  mangler Jamo-høyttalerne balansen og oppløsningen som gjør musikk levende. Men det er potensiale her, for man hører det er nok kraft og dynamikk til at man kan få til noe.

Med tonekorreksjonen til receiveren aktivert faller det mye mer på plass. Diskanten kommer frem, slik at lydbildet vokser i bredden, og stemmer og instrumenter får mer luft under vingene. Plutselig er lyden mer likendes enn med Harman/Kardon-anlegget i stereo, i tillegg til at dette anlegget faktisk har ekte surroundlyd. Fremdeles er det en del å hente, blant annet er diskanten aldri helt naturlig men har ganske tydelige sibilanter. Altså cymbaler og s-er fra menneskestemmer er litt harske. Men dette kan vi leve med, og til prisen er det bra.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Philips, Denon og JBL surroundanlegg

Action Jackson

Bort med silkehanskene! Her er anlegget som bokstavelig talt blåser liv i lydsporet.

Stort, varm og massiv lyd Potent bass Fyldig mellomtone
Ikke den mest nyanserte diskanten

Philips, Denon og Tannoy surroundanlegg

Kompakt og musikalsk

Med stativhøyttalere rund baut har denne løsningen en oppløst og musikalsk fremtoning, uten å ta spesielt stor plass.

Stort, åpent lydbilde Naturlige overtoner God bass
Actionfilm er ikke favorittføden
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Marvel/Disney slipper i dag nok en trailer for Black Widow.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.