Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Philips, Denon og Jamo surroundanlegg

Hørt men ikke sett

Den som ønsker høyttalere som forsvinner i stua og ikke vil bruke mye penger, se her!
Lyd & Bilde mener
Sammenhengende lyd Meget kompakt Brukervennlig
Litt påtvunget diskant
Spesifikasjoner
  • 5.1-system
  • 7 x 90 watt (8 ohm)
  • 3D, AirPlay
  • ¾” diskant, 3” mellomtone
  • 8” sub, 200W

Klart det frister med bitte små høyttalere som knapt synes. Jamo A 102 HCS 6 er en høyttalerpakke laget for nettopp dette formålet. Fire knøttsmå høyttalere monteres på stativ eller vegg i hvert hjørne sitt hjørne av rommet, mens en dobbelt så stor men fortsatt kompakt senterhøyttaler får plassen foran eller under TV-en. Høyttalerne er naturligvis fattige på bass, den oppgaven har subwooferen SUB 200 fått. En 8-tommer med en oppgitt forsterkerkraft på 200 watt. Dette er på korte intervaller, og er neppe helt reelt.

Det er begrenset hva man kan forvente av lydkvalitet fra en 5.1 høyttalerpakke til 3.500 kroner. Håpet ligger i at Denon-receiverens ekstra kraft i forhold til et alt-i-ett-anlegg, og ikke minst dens Audyssey korreksjonssystem, kan kompensere nok for svakheter til at lydkvaliteten forsvarer totalprisen på litt over 8.000 kroner.

Lydkvaliteten
Receiveren velger å sette delefrekvens mellom subwooferen og høyttalerne ved 200 Hz, noe jeg sier meg enig i. Etter å ha prøvd å senke denne ned til 160, setter jeg den fort opp igjen til 200. Først deaktiveres alle toneinnstillinger gjort av autooppsettet. Det som slår meg, er at høyttalerne låter noe innestengt. Det er lite futt i diskanten, som gjør at dialogene på film og sangstemmer på musikk låter hermetisk og lite troverdig. I forhold til 2.1-anlegget Harman/Kardon BDS 470  mangler Jamo-høyttalerne balansen og oppløsningen som gjør musikk levende. Men det er potensiale her, for man hører det er nok kraft og dynamikk til at man kan få til noe.

Med tonekorreksjonen til receiveren aktivert faller det mye mer på plass. Diskanten kommer frem, slik at lydbildet vokser i bredden, og stemmer og instrumenter får mer luft under vingene. Plutselig er lyden mer likendes enn med Harman/Kardon-anlegget i stereo, i tillegg til at dette anlegget faktisk har ekte surroundlyd. Fremdeles er det en del å hente, blant annet er diskanten aldri helt naturlig men har ganske tydelige sibilanter. Altså cymbaler og s-er fra menneskestemmer er litt harske. Men dette kan vi leve med, og til prisen er det bra.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Philips, Denon og JBL surroundanlegg

Action Jackson

Bort med silkehanskene! Her er anlegget som bokstavelig talt blåser liv i lydsporet.

Stort, varm og massiv lyd Potent bass Fyldig mellomtone
Ikke den mest nyanserte diskanten

Philips, Denon og Tannoy surroundanlegg

Kompakt og musikalsk

Med stativhøyttalere rund baut har denne løsningen en oppløst og musikalsk fremtoning, uten å ta spesielt stor plass.

Stort, åpent lydbilde Naturlige overtoner God bass
Actionfilm er ikke favorittføden
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.