TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Folkets favoritt Stem frem den peneste lydplanken

Hjelp oss å kåre den peneste lydplanken!

Hvilken lydplanke vil du helst pryde stua med? Stem på din favoritt her!

forfatter
Publisert 10.12.21 - 09:00

En lydplanke er som kjent den enkleste og beste måten å forbedre TV-lyden på, da den er enklere å koble opp, og tar mindre plass enn et tradisjonelt stereo- eller hjemmekinoanlegg.

Likevel finnes det store forskjeller, og lydplanker kommer i mange størrelser og fasonger. Noen satser på futuristisk design, andre kler dem i lekkert stoff. Mens enkelte forsøker å skjule dem helt. De kan være alt fra bittesmå, til gigantiske!
 
Vi i redaksjonen er mest opptatt av lyd når vi tester, men vil gjerne ha innspill på hva du som leser synes er pent og praktisk. Derfor ber vi her om din hjelp i å kåre den lekreste lydplanken!

Vi har gått gjennom tidligere testede lydplanker, og trukket frem produkter hvor vi allerede går gode for lydkvaliteten, men hvor vi tror de også kan appellere rent visuelt.

Det vi ber om din hjelp til, er å kåre lydplanken som appellerer best til din smak, visuelt sett.

Vinneren krones med utmerkelsen «Folkets favoritt»!

Her er kandidatene, i alfabetisk rekkefølge:

1. Bang & Olufsen Beosound Stage

Bang & Olufsen Beosound Stage er en vakker lydplanke som glir glatt og elegant inn i ethvert stuemiljø. Med flotte, avrundede kanter og med påkostede materialer som vi vil tro gir eierglede for mange.

Les hele testen av Bang & Olufsen Beosound Stage

2. Bowers & Wilkins Formation Bar

Selv om B&W Formation Bar er stor, er den et lekkert skue med den kantmønstrede grillen. Den er en glimrende lydplanke til sitt bruk, og da først og fremst til musikk. Ønsker du mer bass, kan lydplanken pares med den trådløse basshøyttaleren Formation Bass, i matchende utseende.

Les hele testen av Bowers & Wilkins Formation Bar

3. Dali Katch One

Dali Katch One er et friskt pust blant de mange anonyme, svarte lydplankene der ute. Den er virkelig lekker, spesielt måten den kan henges på veggen på, skrudd fast i to «fliker» av lær. Det er spesielt musikk den briljerer på, med flotte toner og et pustende lydbilde. Det er først og fremst på film at subwoofer blir et savn, men spesielt interesserte kan koble til en med kabel. 

Les hele testen av Dali Katch One

4. Harman Kardon Citation MultiBeam 700

Hvis du ønsker en lekker og brukervennlig lydplanke, trenger du ikke se lenger enn til MultiBeam 700 fra Harman Kardon. I tillegg til å forbedre lyden fra TV-en, tilfredsstiller den de flestes behov for lydkilder, med både Chromecast, AirPlay 2 og Bluetooth. Den låter klart og tydelig, som er viktige kriterier spesielt for dialoger.

Les hele testen av Harman Kardon Citation MultiBeam 700

5. Klipsch Cinema 1200

Enkelte vil hevde en høyttaler skal se ut som en høyttaler. Og det får være greit! I så måte er vel Klipsch Cinema 1200 nærmest definisjonen av en lydplanke, som ikke forsøker å skjule hva den er. Den er blant de aller største lydplankene du får, med en maskulin og kantete design – og en svær subwoofer!

Les hele testen av Klipsch Cinema 1200

6. Lemus Home Artistic

Lemus-HOME-Artistic-SPREAD

Er dette en lydplanke – eller et par høyttalere kamuflert som et møbel? Uansett er det vanskelig å hevde at Lemus ikke har tenkt på interiøret, med sitt retromoderne lydmøbel Home Artistic. Som en fin bonus er lyden utmerket, og du vil aldri savne noen subwoofer!

Les hele testen av Lemus Home Artistic

7. Samsung HW-S66A / HW-S67A

Samsung HW-S66A er en diskré høyttaler som passer utmerket til The Frame og andre designbevisste TV-er. Lydplanken har en flott fasong trukket i svart eller lys grå tekstil, og er enkel å betjene og sette opp. Lyden er glimrende med god fylde og distinkte dialoger. Det finnes lydplanker med enda større, helomsluttende surroundlyd, men de er neppe like møbleringsvennlige som denne!

Les hele testen av Samsung HW-S66A / HW-S67A

8. Sonos Beam (Gen 2)

sonos-beam-gen2

Sonos sin minste lydplanke fikk nylig en viktig oppgradering, i form av Dolby Atmos-støtte. Samtidig har den bevart den slanke og runde formfaktoren. Den nye utgaven har byttet ut stoff med en perforert hard grill. Med sin elegante og kompakte form passer den like fint på TV-møbelet som på veggen. Fåes i svart eller hvitt.

Les hele testen av Sonos Beam (Gen 2)

9. TCL TS8132

Trukket i mørkt stoff er lydplanken TCL TS8132 elegant og minimalistisk, samtidig som den knapt reflekterer lys fra rommet. Den er blant de aller mest prisgunstige lydplankene med Dolby Atmos 3D-lyd. For rett under 4.000 kroner får du dessuten trådløs, ganske kompakt subwoofer som kan gjemmes bort, og innebygde oppadrettede høydekanaler. 

Les hele testen av TCL TS8132

Avstemmingen avsluttes 22. desember – og vinneren kunngjøres lille julaften!

Stem på din favoritt her:

18 kommentarer om “Stem frem den peneste lydplanken”

 1. B&W Lydplanken har ett helt eget design som skiller seg ut og fanger blikket . Er i mine øyne ett vakkert og ekslusivt møbel . Skulle gjerne hørt lyden .

  Svar
 2. Formation bar har et klassisk fint design som er slankt og vill passe til enhver TV og stue

  Svar
 3. Klassisk fint design som er slankt og vill passe til enhver TV og stue

  Svar
 4. Elegant utformet og med tre funksjoner:
  – lydplanke
  – subwoofer
  – møbel
  Tre gode ting samtidig, og attpåtil med god lyd!

  Svar
 5. Det er i grunnen flere småpene lydplanker her, men når det gjelder lydplanker så er det vel lyd som er viktigst. Samsung når kanskje ikke helt opp på lyd, men den er en veldig diskré høyttaler, så for utseende sin del så er den kanskje en vinner.

  Svar
 6. Mener du får ein fin og rimelig dolby atmos lydplanke med plassering venlig sub

  Svar
 7. Hei.
  Litt merkelig å ikke ta med en Yamaha lydplanke i en slik test. Yamaha har jo vært ledende på hjemmekino i en årrekke
  Yamaha MusicCast YSP-5600 er jo en pen sak

  Svar
 8. Bang&Olufsen har alltid et veldig stilig nordisk design over seg. Denne lydplanken er vakker!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Følg Lyd & Bilde