Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Sony ULT Field 1

Bærbar høyttaler med saftig bass

Sonys lille høyttaler leverer et sterkt lydbilde med masse bass, og prisen er ganske så hyggelig.

Skrevet av / 11.04.24 - 18:00
Sony ULT Field 1
Audun Hage

Markedet for små bærbare Bluetooth-høyttalere er enormt, og nå vil Sony ha en større bit av kaka. De har akkurat lansert en helt ny serie med høyttalere og hodetelefoner spesielt rettet mot hip hop-fansen som er glad i bass, og stikkordet er ULT.

Den japanske produsenten har levert flere vellydende høyttalere de siste årene – inkludert noen riktig morsomme partyhøyttalere – men de mindre modellene har kanskje virket litt daffe når man sammenligner med det siste fra JBL eller Marshall, for eksempel. Spesielt hos de yngre lytterne, som gjerne setter pris på litt ekstra bass til sin hip hop og RnB.

Dette litt trauste stempelet har Sony sett seg leie på, og nå har de bedt ingeniørene sine komme opp med et fetere lydbilde som pumper ut litt mer bass! Resultatet er den nye ULT-serien.

Uttrykket ULT (“Ållt”) er en forkortelse for Ultimate og er hentet fra gaming-miljøet, så det er ingen tvil om at Sony frir til et yngre publikum med denne serien. Timingen er god, for nå som det blir lysere og varmere er det nok mange som lengter ut i det fri for å dele sine musikkopplevelser.

Så er spørsmålet om lyden er “Ult” eller bare grå og kjedelig? Kom igjen a’bror!

Sony ULT Field 1 kommer i fire farger. (Foto: Sony)

Sony ULT Field 1 – bærbar høyttaler for hip hop-elskeren

ULT-serien består av både hodetelefoner, partyhøyttalere og bærbare høyttalere, og her tester vi den aller minste ULT Field 1. Den lille høyttaleren måler 20,6 x 7,7 x 7,6 cm og veier knappe 650 gram. Størrelsen går lett ned i en ryggsekk eller treningsbag, men høyttaleren har også en praktisk stropp som gjør den lett å bære med seg eller binde fast.

Førsteinntrykket når vi pakker den ut er at ULT Field 1 virker robust og har god byggekvalitet. Den er både støv- og vanntett (IP67-sertifisert) samt støtsikker. Vårt testeksemplar kom i en litt kjedelig svart, men høyttaleren leveres også i hvit, grønn og oransje for den som vil ha en litt sprekere farge.

Batteritiden er oppgitt til 12 timer, og dette viste seg å stemme bra under testing, men den vil naturligvis kortes noe ned om du spiller på full guffe hele kvelden. Høyttaleren har for øvrig USB-C lading som ved 10 minutters ladetid skal gi 3 timer spilletid.

P1040002 P1040007 P1040012
<
>
(Foto: Audun Hage)

Lett å sette opp

Den kompakte Sony-høyttaleren får plass hvor som helst og kan settes liggende eller stående. Bare pass på at du har Sony-logoen rettet mot deg, for det er fra denne siden mesteparten av lyden kommer fra. Her sitter det nemlig et fulltone-element, som får drahjelp av to passive basselementer montert i hver sin ende.

Utseendemessig kan ULT Field 1 minne litt om Sony SRS-XB23 som vi har testet tidligere med greit resultat, men denne går nå ut av sortimentet, så for deg som jakter en kompakt Bluetooth-høyttaler fra Sony er dette nå en av de mest aktuelle modellene. De er imidlertid nøye med å understreke at ULT er en helt ny serie som skiller seg fra forgjengerne.

En sentral del av Sony-høyttaleren er den karakteristiske “ULT”-knappen som sitter sammen med betjeningsknappene på toppen. Når man trykker på denne aktiveres det en egen lydmodus med kraftigere mellombass og et litt sprekere lydbilde som er tilpasset for å kunne spille høyt.

(Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet

Som med alle høyttalere må man justere forventningene litt etter størrelsen, og en bitteliten høyttaler som ULT Field 1 kan selvfølgelig ikke sammenlignes med de større modellene fra verken Sony eller andre konkurrenter.

For eksempel har den større ULT Field 7-modellen som vi allerede har testet, et vesentlig større lydbilde med kraftigere og dypere bass. Men storebror både veier og koster ti ganger så mye, og er mer en semi-stasjonær modell enn noe du vil ta med deg ut på tur!

I klassen for små bærbare høyttalere er ULT Field 1 derimot noe av det tøffere vi har hørt – vel og merke så lenge du aktiverer ULT-modusen. I nøytral modus låter det litt flatt, men med ULT aktivert får den lille Sony-høyttaleren et klart, tydelig og fyldig lydbilde som gjør at vi umiddelbart “spisser ørene” og vil høre mer.

Les også Setter fyr på festen Sonys nye serie bærbare høyttalere overbeviser på det viktigste.

Den lyse stemmen til The Weeknd kommer godt ut her, samtidig som synthbassen pumper overbevisende. Og Beyoncés sterke vokal på nye Texas Hold’em låter imponerende stort, med god komp fra trommer og gitar.

Mange små høyttalere har en tendens til å grøte til lydbildet når man blir fristet til å spille høyt, men ULT-modellen klarer seg imponerende godt når vi plusser på volumet.

Spillelistene fra Tidal og Spotify ble relativt lange den kvelden vi fikk Sony-høyttaleren til test. Undertegnede har kanskje “litt” flere år på baken enn publikummet denne høyttaleren retter seg mot, men vi har i alle fall til felles at vi digger bass!

(Foto: Audun Hage)
Les også Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord Med ULT-serien henvender Sony seg spesielt til ungdom og hip-hop-elskere. Og hodetelefonene ULT Wear er rene ungdomskilden.

Konklusjon og konkurrenter

Sony ULT Field 1 er laget for å friste de yngre lytterne med et tøft og bassrikt lydbilde. Den lille høyttaleren er ikke det mest hi-fi korrekte vi har hørt, men det er heller ikke poenget, snarere tvert imot.

Når målet er å pumpe ut mest mulig bass fra en liten bærbar tass må vi si at Sony har lykkes bra med denne modellen. Så hvis du vil ha en billig, nett og liten høyttaler du kan ta med deg overalt, er det ULT Field 1 du bør velge.

Sony ULT Field 1 kan vise seg å bli en tøff utfordrer til den populære JBL Flip 6. Lydmessig fremstår Sony nemlig mer “hårete” og med tøffere bass, og til en pris av 1800 kroner er dette utvilsomt et godt kjøp.

Karakter
Sony ULT Field 1
Basic

Lyd & Bilde mener

Sony-høyttaleren er kompakt, robust og lett ta med seg, samtidig som den kan spille høyt og med imponerende heftig bass for størrelsen. Sony ULT Field 1 er en ren Bluetooth-høyttaler og kan derfor ikke kobles til Wi-Fi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Høyttalere du bare kan drømme om

Slankere – og mildere

Setter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bærbar høyttaler med saftig bass

Nostalgi i praktisk pakke

Den beste lyden bare billigere

Scroll to Top