Q Acoustics BT3

Britisk nøyaktighet

Musikken serveres uten unødvendig maskering og farging. Og det behøver ikke gå rolig for seg, for det er masser av krefter i bakhånd.
Lyd & Bilde mener
Kan spille imponerende høyt Både digital og analog inngang Virker meget robust God nyansering
Kan lyde litt skarpt Savner litt bass
Spesifikasjoner
  • To-veis aktivt høyttalersystem
  • 2 x 50 W
  • Frekvensområde: 68-22.000 Hz
  • Konstruksjon: Bassrefleks
  • Bass: 4”
  • Diskant: 30 mm
  • Inngang: Stereo RCA, 3,5 mm stereo- minijack, optisk digital
  • Utgang: Høyttaler, subwoofer
  • Trådløs: Bluetooth 4.0, aptX
  • Mål: 14,8 x 24 x 22,6 cm (BxHxD)
forfatter

Engelske Q Acoustics har de senere årene hatt suksess med sine høyttalere til hjemmekino og innbygging. Den helt nye BT3 er del av et forsøk på å levere lyd til TV og mobile enheter.

Utseende er mer rått enn hos de andre i testen. Lakken har en halvblank og litt ru, plastaktig overflate som sammen med metallgitteret gir en no-nonsens uttrykk som leder tankene til profesjonelt utstyr.

Det er to linjeinnganger (stereo RCA og minijack), optisk digitalinngang samt utgang til subwoofer. Ved siden av fjernkontrollen kan man styre høyttalerne fra knappepanelet på toppen.

BT3 har klare analytiske kvaliteter. Stemmegjengivelsen er mange klasser bedre enn Audio Pro Addon T12, og samtidig med en bedre tonebalanse enn Scansonic S5BTL. Det hører man på låter som ”Tom’s Diner” med Suzanne Vega og ”Scarlet Ribbons” med Sinéad O’Connor, hvor hvert åndedrag høres klart.

Lyden kunne imidlertid vært mer fritt ut av kassen. I Roger Waters-nummeret ”Three Wishes” hvor det blir manipulert grundig med faseforholdene vokser ikke perspektivet så langt utover høyttalerne som på de billige Pioneer XW-BTS5.

Man kan godt spille høyt, noe som kommer godt frem på Gorillaz-hiten ”On Melancholy Hill”. Det er mengder av fremdrift og energi, uten at de mister taket på detaljene. Bassen kommer også fint med i mindre rom. Også ”One Spliff A Day” blir gjengitt med begeistring og energi – selv om man kan merke at reggae ikke er QT3-ernes livrett.

Går man et trinn høyere opp på energiskalaen til storslått heavyrock, begynner også BT3-erne å miste grepet. På ”Pestilence And Plague” fra albumet om ”Nostradamus” flyter kor og gitar litt sammen. Men oppgaven er vanskelig, og høyttalerne slipper bedre fra det enn noen annen i testen!

Les alle artikler i en uke for 19 kr.

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Audio Pro Addon T12

Festdeltakere i sivil

Det ligner et lettsindig spill med naturlovene når de små Addon T12 fyller rommet med fet bass. Hvis musikken handler om fest og fart, er de på topp.

Utrolig bassgjengivelse Stort kraftoverskudd Spiller høyt
Svak mellomtone Mindre nyansert

Scansonic S5BTL

Fleksibel eleganse

Pen design, rå styrke og masser av innganger. Man får imponerende mye med S5BTL.

God oppløsning Kan spille høyt Mange tilkoblinger Learn-funksjon
Begrenset bassgjengivelse

Scandyna SmallPod Bluetooth

Designerromskip med høy konefaktor

Den populære Podspeakers-serien har nå fått et trådløst medlem. Utseende alene vil nok gi dem adgang til stuen. Men de tåler både å bli sett og hørt.

Meget flott design Mest avbalanserte lyd God mellomtone
Ikke digitalinngang Kun begrenset lydstyrke Hul bass

Pioneer XW-BTS5

Enkle og velbalanserte

Selv om Pioneers trådløse høyttalere koster det halve av konkurrentene, og kun har de mest nødvendige funksjonene, byr de på overbevisende gjengivelse så lenge man ikke gir dem for kompliserte oppgaver.

Billige God bassgjengivelse Den beste romfølelse Ren lyd
Ikke aptX Ingen kablede innganger Tilbaketrukket gjengivelse Mindre kontroll over lydbildet
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Ant: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: