TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Audio Pro Addon T12

Festdeltakere i sivil

Det ligner et lettsindig spill med naturlovene når de små Addon T12 fyller rommet med fet bass. Hvis musikken handler om fest og fart, er de på topp.

Lyd & Bilde mener
+Utrolig bassgjengivelse Stort kraftoverskudd Spiller høyt
-Svak mellomtone Mindre nyansert
Spesifikasjoner
 • To-vejs aktivt højttalersystem
 • 2 x 55W stereoforstærker
 • Frekvensområde: 45-25.000 Hz
 • Konstruktion: Basrefleks
 • Basenhed: 4,5”
 • Diskantenhed: 3/4" softdome
 • Indgange: 3,5 mm stereo-minijack, digital optisk
 • Udgange: Højttaler (skrueterminal), subwoofer (RCA), USB (kun opladning)
 • Trådløs: Bluetooth 4.0, aptX
 • Dimensioner: 15 x 22 x 19,5 cm (BxHxD)
 • Farver: Sort, hvid
Veil. pris 3595

Svenske Audio Pro har mange års erfaring med stor bass fra små høyttalere. Og disse er intet unntak. Firmaet ble kjent for sin banebrytende B2-50 subwoofer på slutten av 70-tallet. Den gang skjedde miraklene ved hjelp av forsterkere med negativ utgangsimpedans. I dag benyttes digitale signalprosessorer (DSP) til å trylle med fysikkens lover.

Høyttalerne ser utrolig små ut. I virkeligheten er alle i testen nesten identiske, og det vil si meget små. Ut over den store bassporten er det en analog linjeinngang (minijack) og en optisk digitalinngang til for eksempel TV eller spillkonsoll. En USB-kontakt gjør det enkelt å lade mobil eller nettbrett. Det er også en subwooferutgang, selv om den strengt tatt er overflødig.

Det første man legger merke til på Audio Pro Addon T12 er bassen. Den er god, og den serveres i så gustne mengder at det virker naturstridig. Det må ha vært nødvendig med et solid skudd DSP-kraft for å få den inn i de bittesmå kassene.

Addon T12 er i sitt ess når det gjelder rytmisk musikk og elektronika, hvor energi teller mer enn nyansering. Gorillaz ”On Melancholy Hill” og Natasjas ”One Spliff A Day” fyller stuen til bristepunktet med bass. Bor du i leilighet sier naboen under sannsynligvis stopp før volumkontrollen gjør det.

Med en slik prestasjon er det fristende å sette høyttalerne på desidert umulige oppgaver, som dubstep-prøvelsene ”Ghosts ’n’ Stuff” og ”Limit To Your Love”, hvor det er fullt trøkk hele veien ned til hørselsgrensen. Også dette slipper de godt fra, med membransutsving som må måles i centimeter – og med en høylytt hvesing fra den brede, lave bassporten på baksiden!

Musikken kommer helt frem foran høyttalerne på en medrivende måte, men nyanseringen i mellomtonen kunne godt vært bedre. I Styx’ ”Boat On The River” blir stemmen anstrengt når hele orkesteret setter inn.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Q Acoustics BT3

Britisk nøyaktighet

Musikken serveres uten unødvendig maskering og farging. Og det behøver ikke gå rolig for seg, for det er masser av krefter i bakhånd.

Kan spille imponerende høyt Både digital og analog inngang Virker meget robust God nyansering
Kan lyde litt skarpt Savner litt bass

Scansonic S5BTL

Fleksibel eleganse

Pen design, rå styrke og masser av innganger. Man får imponerende mye med S5BTL.

God oppløsning Kan spille høyt Mange tilkoblinger Learn-funksjon
Begrenset bassgjengivelse

Scandyna SmallPod Bluetooth

Designerromskip med høy konefaktor

Den populære Podspeakers-serien har nå fått et trådløst medlem. Utseende alene vil nok gi dem adgang til stuen. Men de tåler både å bli sett og hørt.

Meget flott design Mest avbalanserte lyd God mellomtone
Ikke digitalinngang Kun begrenset lydstyrke Hul bass

Pioneer XW-BTS5

Enkle og velbalanserte

Selv om Pioneers trådløse høyttalere koster det halve av konkurrentene, og kun har de mest nødvendige funksjonene, byr de på overbevisende gjengivelse så lenge man ikke gir dem for kompliserte oppgaver.

Billige God bassgjengivelse Den beste romfølelse Ren lyd
Ikke aptX Ingen kablede innganger Tilbaketrukket gjengivelse Mindre kontroll over lydbildet

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Lyd & Bilde