Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Scansonic S5BTL

Fleksibel eleganse

Pen design, rå styrke og masser av innganger. Man får imponerende mye med S5BTL.
Lyd & Bilde mener
God oppløsning Kan spille høyt Mange tilkoblinger Learn-funksjon
Begrenset bassgjengivelse
Spesifikasjoner
 • To-veis aktivt høyttalersystem
 • 2 x 50 W stereoforsterker
 • Frekvensområde: 50-20.000 Hz
 • Konstruksjon: Bassrefleks
 • Bass: 5”
 • Diskant: 1” softdome
 • Inngang: AUX1 (stereo RCA), AUX 2 (3,5
 • mm stereo-minijack), digital1 (optisk), digital2 (koaksial)
 • Utgang: Høyttaler, subwoofer (3,5 mm minijack), USB (kun til lading)
 • Trådløs: Bluetooth, AVRCP, aptX
 • Mål: 15,1 x 22,3 x 21 cm (BxHxD)
 • Farger: Sort, hvit, rød høyglans

Scansonic S5BTL er splitter nye. Testeksemplarene var unummererte prøver, men skal være identiske med den versjon som vil komme på markedet. Som den første av Scansonics høyttalere er S5BTK designet av Michael Børresen, som normalt står bak de mange gange dyrere høyttalerne til søsterselskapet Raidho.

Bakplaten er godt fylt opp: Ut over Bluetooth er det to linjeinnganger. Det er også både optisk digitalinngang og koaksial. Utgang til subwoofer gir mulighet for et tilskudd i bunnen, og en USB-kontakt kan brukes til lading av bærbare enheter. På bakplaten sitter det også en volumknapp, slik at man kan tilpasse forsterkningen uten å miste oppløsing med en digital volumkontroll. Høyttalerne har også en ”learn”-funksjon slik at de kan styres fra en felles fjernkontroll. Kabinettene virker solide, og er langt tyngre enn de ser ut.

Førsteinntrykket er en høyttaler med en ren og fri klang, god oppløsing og et lydbilde som heller til det lyse. Det er lett å høre forskjell på en klarinett og en saksofon, og stemmer gjengis meget fint. ”Scarlet Ribbons” lyder så hudløst som nummeret skal, og hvert åndedrag er med.

Det er mulig å spille ganske høyt med S5BTK. Den meget overlessede ”Pestilence And Plague” kom forholdsvis godt fra det. Bassen er ikke overveldende, men høyttalerne lyder bare litt anstrengt når hele orkester kommer inn. Av ren og skjær ondskap satt vi på Nero-remiksen av ”Ghosts ’n’ Stuff”. Høyttalerne overlevde mishandlingen og låt stadig bra. Men den brutale subbassen glimret med sitt fravær. Det å forvente dubstep-ristinger fra en 5 tommers bassenhet er nå også å be om det urimelige. Audio Pro T12 leverer imidlertid.

Den lyse tonebalansen betyr at stemmer kan mangle kropp. Store tunge Meat Loaf synger rent, men reduseres til en 70 kilos svekling.

Annonse

Når alt kommer til alt er S5BTL en høyttaler med et overflødighetshorn av funksjoner, god nyansering og kraftoverskudd til å fylle stuen. Men den bør ha hjelp i bunnen, hvis det er vitaminrik kost på menyen.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Audio Pro Addon T12

Festdeltakere i sivil

Det ligner et lettsindig spill med naturlovene når de små Addon T12 fyller rommet med fet bass. Hvis musikken handler om fest og fart, er de på topp.

Utrolig bassgjengivelse Stort kraftoverskudd Spiller høyt
Svak mellomtone Mindre nyansert

Q Acoustics BT3

Britisk nøyaktighet

Musikken serveres uten unødvendig maskering og farging. Og det behøver ikke gå rolig for seg, for det er masser av krefter i bakhånd.

Kan spille imponerende høyt Både digital og analog inngang Virker meget robust God nyansering
Kan lyde litt skarpt Savner litt bass

Scandyna SmallPod Bluetooth

Designerromskip med høy konefaktor

Den populære Podspeakers-serien har nå fått et trådløst medlem. Utseende alene vil nok gi dem adgang til stuen. Men de tåler både å bli sett og hørt.

Meget flott design Mest avbalanserte lyd God mellomtone
Ikke digitalinngang Kun begrenset lydstyrke Hul bass

Pioneer XW-BTS5

Enkle og velbalanserte

Selv om Pioneers trådløse høyttalere koster det halve av konkurrentene, og kun har de mest nødvendige funksjonene, byr de på overbevisende gjengivelse så lenge man ikke gir dem for kompliserte oppgaver.

Billige God bassgjengivelse Den beste romfølelse Ren lyd
Ikke aptX Ingen kablede innganger Tilbaketrukket gjengivelse Mindre kontroll over lydbildet
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

2 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.