annonse

Bluetooth-boombokser

Musikk til asfaltjungelen!

Ta med deg den fete lyden og bli konge i ditt område.

(Foto: Produsenten)
annonse

Lyd er livsstil, og moderne livsstil er bevegelig. Derfor må det i dag være håndtak på stereoanlegget så man kan ta det med seg ut i det fri, inn i asfaltjungelen – eller bare opp på takterrassen.

I denne testen har vi funnet syv av de feteste, artigste eller peneste bærbare, trådløse høyttalere, og latt dem ta kampen mot hverandre. Trådløse høyttalere finnes i mange størrelser, men her har vi gått løs på de tyngste som fortsatt kan bæres omkring. Det vil si at de må kjøre på batterier.

Den bærbare Bluetooth-høyttaleren har så godt som overtatt plassen fra 1980-tallets ghettoblastere. Kassettbånd, radio og CD-spiller er avløst av trådløs musikkstrømming fra mobilen. I hvert fall nesten, for noen av de gamle kjempene fra den gang er fortsatt med, bare i modernisert form.

Når det gjelder batteridriften, er det en stor fordel å velge en modell med gjenoppladbart batteri innebygget. Tradisjonelle alkaliebatterier gir helt klart en frihet, da man kan skifte batterier på et øyeblikk, og være klar til å feste videre. Men friheten har sin pris: Det koster opp mot 200 kroner å fylle batterirommet på de største modellene!

picture1 picture2
<
>
(Foto: Produsenten)
 • Harman Kardon Go + Play 2.990 kr
 • Klipsch The One 3.000 kr
 • Marshall Kilburn 2.200 kr
 • Philips PX840T 1.790 kr
 • JVC Boom Blaster RV-NB100B 3.899 kr
 • B&O Play Beolit 17 4.999 kr
 • Superstar Monster Blaster 2.990 kr

Vi er et magasin som skriver om lyd, og har selvfølgelig lyttet veldig mye til høyttalerne i testen. Både inne og ute. Men denne gangen har vi lagt de alvorlige hørebrillene på hyllen for en stund. Ingen av høyttalerne i testen leverer noe som ligner normal hi-fi. Og stereo i enda mindre grad. Her handler det mer om stil og lydtrykk enn om forvrengningsprosenter og en overbevisende akustisk scene. Rett eller galt? Det viktigste er om det er fett eller ikke! Selv om det primært gjelder trådløs Bluetooth-overføring, teller antall ekstrafunksjoner og tilkoblingsmuligheter naturligvis positivt med. Noen av modellene i testen kunne skryte av CD-spiller, radio (FM eller DAB+) og USB-tilkobling, mens andre nøyde seg med Bluetooth og en analog minijack-lydinngang. De testede høyttalerne varierte mye i både pris og bruk. Fra noble innendørsmodeller til jernpumpende gategutter. Og prisen varierte enda mer. Den dyreste koster tre ganger så mye som den billigste. I alle tilfeller må vi imidlertid si at man får virkelig mye for pengene. God fornøyelse.
Produkter i testen
Marshall Kilburn
Ren, rå rocke-nostalgi
Grip tak i Marshall-stacket, og ta den fete lyden med ut.
Monster Superstar Blaster
High-tech gatekanon
Monsters ghettoblaster er kynisk brutal å se på, men låter vennligere enn ventet.
Klipsch The One
Trådløs gledesspreder
Klipsch slår på de nostalgiske strengene på sin innendørs batterihøyttaler.
Philips PX840T
Konfirmantblasteren
Hvis budsjettet er lite, får man overraskende mange funksjoner for pengene hos Philips.
Harman Kardon Go + Play
Til både inne og ute
Harman Kardons bærbare høyttaler er lett å ta med, men fortsatt pen nok til stua.
B&O Play Beolit 17
Fornyet klassiker
B&O Play har allerede oppskriften, så ingrediensene er stort sett uforandrede siden forrige servering.
JVC Boom Blaster RV-NB100B
Ghettoens konge
Ingen over og ingen ved siden av Boom Blaster når det spilles opp på asfalt!
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Les også

  Fant ikke noen innlegg.