8 Airplay høyttalere

Luksuriøs trådløs musikk

Man må ikke velge mellom trådløs overføring eller bra lyd – med de nyeste Airplay-høyttalerne får man det beste av to verdner.
forfatter

I dag har flere musikksamlingen tilgjengelig på nettbrettet eller smartmobilen. Skulle musikken ut i rommet var man tidligere tvunget til å kjøpe høyttalere med dokkingstasjon om man ville ha litt lydkvalitet. Og det finnes mange vellydende apparater i alle prisklasser som kan hjelpe oss med det. Men det å plugge inn det bærbare apparatet så snart man vil spille noe er verken spesielt praktisk eller behagelig.

Da Apples AirPlay dukket opp så det plutselig lysere ut med mulighetene til å kunne droppe ledningene. Men ettersom teknikken, eller først og fremst sertifiseringen, gjør apparatene betydelig dyrere, har utvalget av høyttalere vært ganske begrenset. Sist vi testet AirPlay-høyttalere holdt vi oss til den relativt lommebok vennlige prisklassen 3-4.000 kroner. Siden den gang har det kommet mange trådløse høyttalere fra etablerte hi-fi-merker i en litt høyere prisklasse. Det er disse vi retter oss mot denne gangen.

Ikke bare Apple
Før alle Android-tilhengere blir altfor opprørt over at vi ”bare” skriver om Apple-produkter så er det faktisk en grunn til det. AirPlay finnes på alle Apple-enheter og datamaskiner, mens det ikke finnes en motsvarende standard for Android. Og dermed blir høyttalerne i første omgang produsert for AirPlay eller alternativt nødløsningen Bluetooth.

Men det er unntak. Flere av apparatene i denne testen kan faktisk spille musikk trådløst fra Android-enheter, selv om det dreier seg om spesielle løsninger. Samsungs høyttalere kan benytte Allshare Play og har en dokkingkontakt for sine mobiler. Pioneer har slått seg sammen med HTC som i sine nye mobiler har noe som kalles HTC Connect innebygget. Og Sonys apparater kan spille musikk både fra eget bibliotek og fra Sonys Music Unlimited via Android- og iOS-apper.

Dette er Airplay
AirPlay er Apples trådløse teknikk for å sende musikk fra PC/Mac eller sine mobile apparater til høyttalere og receivere som støtter AirPlay. Fra dataen kan man sende lyden til flere apparater samtidig og styre avspillingen med appen Remote på sine mobile apparater. Man kan imidlertid ikke spille forskjellige låter i forskjellige rom.For å velge hvor det skal spilles trykker man på AirPlay-symbolet i nederste høyre hjørne på musikkspilleren og velger høyttalere. I dataens iTunes klikker man på AirPlay-ikonet i nedre høyre hjørne og får opp en lignende liste. Her finnes også alternativet Flere høyttalere som åpner et nytt vindu med alle høyttalerne.

AirPlay benytter det trådløse nettverket for å sende over musikken. Det gjør at man ikke trenger komprimere lyden, noe som er tilfellet med Bluetooth, og derved få bedre lydkvalitet. Det er imidlertid fortsatt trådløst, noe vi alle vet ikke er perfekt. Man kan derfor oppleve at musikken blir borte eller til og med at apparatet helt mister kontakten.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Produkter i testen

Sony SA-NS510

Bærbar partyhøyttaler

En kul batteridrevet høyttaler med rundtstrålende lyd som kan spille fra mange kilder.

Rundtstrålende Batteridrift Apple og Android
Mest for partymusikk

B&W A5

Kompakt vellyd

Bak et enkelt ytre gjemmer det seg en avansert høyttaler med overraskende lydkvalitet.

Bra lyd Lettplassert
Ingen finesser

B&O Beolit 12

Bærbar designhøyttaler

Eksklusivt materiale og utmerket lyd gjør Beolit til et godt valg for den som har råd.

Bra lyd Bærbar og batteridrift Pen og velbygd
Dyr

Samsung DA-E750

Fleksibel luksushøyttaler

Samsungs flaggskip har stilfull design, varm lyd og uendelige tilkoblingsmuligheter.

iPod- og Android-dokking Allshare, AirPlay og Bluetooth Bra lyd
Dårlig plasserte statuslamper Prisen

Pioneer A4

Basskonge til lavpris

Imponerende bassressurser og uvanlige tilkoblinger gjør Pioneers høyttaler spesielt interessant.

Kraftfull bass Wi-Fi Direct
Plastaktig Ingen fjernkontroll

Loewe Airspeaker

Form over funksjon

En pen og vellydende høyttaler som ikke lykkes overbevise at den er verdt prisen.

Tre Mange fargevalg Bra lyd
Komplisert installasjon Skjulte knapper

Libratone Zipp

praktisk og kul høyttaler

Vil man ha trådløs musikk som alle på pikniken kan nyte er det Zipp som gjelder.

Batteridrift Fungerer uten nettverk Enkel håndtering
Begrenset lydstyrke

Bose Soundlink Air

Sober, men ekstrem

Selv for den som liker mye bass blir det lett for mye av det gode

Hyggelig format Brukervennlig Batteri som tillegg
Overdrevet bass Klumpete strømadapter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.