Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sony SA-NS510

Bærbar partyhøyttaler

En kul batteridrevet høyttaler med rundtstrålende lyd som kan spille fra mange kilder.
Lyd & Bilde mener
Rundtstrålende Batteridrift Apple og Android
Mest for partymusikk
Spesifikasjoner
  • Høyttalere: 4 x 1” + 1 x 4” watt
  • Batteri/fjernkontroll: nei/ja
  • Tilkoblinger: Aux, USB, RJ45, AirPlay, Allshare, Bluetooth
  • Mål: 45 x 24 x 15 cm
  • Vekt: 8,6 kg

Sonys små nettverkshøyttalere er åpenbart tenkt å kunne flyttes rundt i forskjellige rom og spille musikken trådløst. Det begynner med billige NS310, via storebror NS410 og så toppmodellen NS510, som til forskjell fra de andre har batteridrift. Formen og den kraftige bassen gjør at den føles mest naturlig på gulvet, der den rundtstrålende lyden kanskje også kommer best til sin rett. På toppen finnes foruten den lysende, forkledd som bærehåndtak, bassporten sammen med statuslamper og valg av kilder. Det artigste navnet har Party-knappen som kobler sammen alle nettverkshøyttalere slik at de spiller samme musikk.

Takket være innstillings-appen for iOS og Android er det lett å stille inn høyttalerne i nettverket, og om man ikke vil bruke AirPlay finnes det også musikkapper for begge systemene. Da kan man spille egen musikk, benytte Sonys Music Unlimited eller en nettverksdisk som kilde. Det finnes også en Aux-inngang for å koble til valgfri musikk-kilde. Med tanke på utformingen så er NS510 neppe en høyttaler man tar med seg ut, for batteridriften er først og fremst for å kunne bære den rund hjemme eller muligvis også på festen.

Og som partyhøyttaler fungerer den bra. Det er kanskje ikke verdens mest raffinerte lyd, men den spiller rent og har skikkelige bassressurser. Setter man den under bordet så flagrer det i buksebena. Vi har vanskelig for å se hvordan denne typen av en høyttaler skulle kunne brukes til å sitte ensom og digge jazzmusikk, så hvordan det høres ut er egentlig ikke interessant. Man får musikk i flere rom, det lyder høyt og man får lyst til å danse.

Konklusjon
Sonys serie med nettverkshøyttalere føles som et forsøk på å slå seg inn på Sonos multiroms-marked. Man får altså se NS510 som en av flere høyttalere man har hjemme, og det er den man tar frem når det er fest. Den rundtstrålende lyden gjør at folk kan gå rundt i rommet og få samme basspumpende lydopplevelse. Og når gjestene har flyttet seg til kjøkkenet, kan man takket være batteridriften ta den med seg dit. Trenger man ikke batteridrift kan man spare en tusenlapp og kjøpe NS410 i stedet.

Også i denne testen:

B&W A5

Kompakt vellyd

Bak et enkelt ytre gjemmer det seg en avansert høyttaler med overraskende lydkvalitet.

Bra lyd Lettplassert
Ingen finesser

B&O Beolit 12

Bærbar designhøyttaler

Eksklusivt materiale og utmerket lyd gjør Beolit til et godt valg for den som har råd.

Bra lyd Bærbar og batteridrift Pen og velbygd
Dyr

Samsung DA-E750

Fleksibel luksushøyttaler

Samsungs flaggskip har stilfull design, varm lyd og uendelige tilkoblingsmuligheter.

iPod- og Android-dokking Allshare, AirPlay og Bluetooth Bra lyd
Dårlig plasserte statuslamper Prisen

Pioneer A4

Basskonge til lavpris

Imponerende bassressurser og uvanlige tilkoblinger gjør Pioneers høyttaler spesielt interessant.

Kraftfull bass Wi-Fi Direct
Plastaktig Ingen fjernkontroll

Loewe Airspeaker

Form over funksjon

En pen og vellydende høyttaler som ikke lykkes overbevise at den er verdt prisen.

Tre Mange fargevalg Bra lyd
Komplisert installasjon Skjulte knapper

Libratone Zipp

praktisk og kul høyttaler

Vil man ha trådløs musikk som alle på pikniken kan nyte er det Zipp som gjelder.

Batteridrift Fungerer uten nettverk Enkel håndtering
Begrenset lydstyrke

Bose Soundlink Air

Sober, men ekstrem

Selv for den som liker mye bass blir det lett for mye av det gode

Hyggelig format Brukervennlig Batteri som tillegg
Overdrevet bass Klumpete strømadapter
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.