Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Sony ULT Tower 10

Partyfaktor 11/11

Sonys flaggskip kombinerer et enormt lydtrykk med bra lyd, og morsomme effekter.

Skrevet av / 07.06.24 - 15:00
Sony ULT Tower 10
Lasse Svendsen

Hvis man ønsker en partyhøyttaler som kan gjøre stort sett alt man ber om, trenger man ikke lete videre. Sonys største partyhøyttaler har det meste man kan få bruk for og leveres til og med med en trådløs mikrofon, så her er det bare å fyre i gang et karaokeparty. Man kan faktisk koble til to mikrofoner, eller gitar, og det finnes en inngang for å koble lyden fra TV-en til høyttaleren her også

Som alle høyttalere i denne klassen kan den styres av en app, her finner man flere festlige effekter som vokaldemping  og lydeffekter man kan legge til musikken. Med håndtak og hjul er den dessuten enkel og flytte på, og den behøver ikke være tilkoblet strøm for å spille.

Her finnes det lyseffekter som pulserer i takt med musikken, som man kan slå av eller dempe hvis man synes at det blir for mye blinkende lys. Høyttaleren er flaggskipet i Sonys nye Ultimate-serie, har de samme bassinnstillingene med en knapp på toppen, som den mindre Field har.

ULT 10 gitar input ULT 10 connector
<
>
Foto: Lasse Svendsen

Et 32 x 32 cm stort firkantet basselement med to digre bassporter, gir et enormt skyv i bassen uansett hvilken ULT-funksjon man har valgt. To diskantelementer foran og to bak gir 360 graders spredning av de øvre frekvensene. Frekvensene i mellom ivaretas av et mellomtoneelement på 80 mm, og Sound Field Optimization skal kompensere for støy og justere lydinnstillingene tilpasset høyttalerens plassering.

Sony oppgir ikke effekten, men tro meg, det er rikelig med effekt i den enorme høyttaleren. Mer enn nok til at selv de mest ihuga partyfolkene får nok, lenge før volumet er skrudd på fullt.

Partyfaktor

Høyttaleren er bedre enn forrige års SRS-XV900 fra samme produsent, og da tenker jeg ikke bare på lydtrykket. Men også på lydkvaliteten. Den nye tårnhøyttaleren tar fort oppmerksomheten i rommet med alle de blinkende lysene og den påtrengende bassgjengivelsen, men lytter man litt nøyere, hører man at de faktisk har fått til å tune lyden bedre enn før.

Lydbildet er fremdeles farget, men ikke like mye som før, og det finnes faktisk et snev av raffinement, og fokus. Det er mer klangbunn og fyldigere vokalgjengivelse eksempelvis i Soundboks 4, men den har ikke den samme fete R&B-vennlige bassen som Sony-høyttaleren har. Hvilken man skal velge, avhenger av hva man prioriterer. Mest mulig lyd med fetest mulig bass og et lysshow på toppen, eller best mulig lyd med klarest mulig bass. Hvor lysshowet er av fullstendig underordnet betydning.

Det finnes en annen ultimate høyttaler som må nevnes her, JBL PartyBox Ultimate. Den har til nå vært den klart beste allrounder blant partyhøyttalere og inkluderer både Dolby Atmos og Wi-Fi tilkobling noe verken Soundboks eller Sony høyttaleren har. 

Men Sony-høyttaleren har en fordel, den leverer i bunn og grunn en tilsvarende lydkvalitet og lydtrykk til en lavere pris, og det gjør den på mange måter til et bedre kjøp.

Karakter
Sony ULT Tower 10
High End

Lyd & Bilde mener

Mektig bass og massivt lydtrykk. Fyller lett et stort rom med festmusikk. Håndtak og hjul gjør det enkelt å flytte på den. Kan pares med opptil 100 høyttalere. Leveres med en trådløs mikrofon. Lyden er farget og bassgjengivelsen ikke så presis.

Også i denne testen:

7 trådløse partyhøyttalere med trøkk

JBL PartyBox Stage 320

Partyfaktor 10/11

JBL PartyBox Stage 320 fyller en stor hage med et massivt trøkk, og god lyd i tillegg.

Skikkelig godt driv i bassen, stort og åpent lydbilde med god dynamikk. Innganger for mic og gitar. Solid byggekvalitet og sprutsikkert kabinett.
Moderat batteritid for en så stor høyttaler. Koster mer enn den større og kraftigere PartyBox 710 (som kun går på 230 V, red. anm)
Les hele testen

Soundboks 4

Partyfaktor 11/11

Soundboks flaggskip ser kanskje ikke så vakker ut, men vent til du hører lyden.

Skikkelig lydtrykk med kontant bassgjengivelse, som er klokkeklar selv når man spiller høyt. Klasseledende batteritid. Avtagbart batteri. Innganger for gitar og mikrofon.
Det hadde vært fint med hjul som gjorde det mulig å trille høyttaleren. Rustikt utseende.
Les hele testen

Enkl Sound Copenhagen ES2

Partyfaktor 6/11

Den bærbare trekantede høyttaleren scorer ikke så høyt på partyfaktoren, som den gjør på lydkvaliteten.

Fyldig lydbilde med god dynamikk og fokus. Mer raffinert klang enn vanlig fra bærbare Bluetooth-høyttalere. Kan pares med flere høyttalere. Finnes i fire farger.
Begrenset lydtrykk gir lavere partyfaktor.
Les hele testen

JBL Xtreme 4

Partyfaktor 7/11

Med skulderrem er det enkelt å ta med musikken dit man vil.

Fet og fyldig lyd med trøkk. Veldig god batteritid. Kan pares med et uendelig antall høyttalere. Pluss for øljekk.
Lydbildet blir grovkornet når man spiller veldig høyt.
Les hele testen

JBL PartyBox Club 120

Partyfaktor 9/11

Club-høyttaleren fra JBL egner seg til større områder enn man skulle tro.

Skikkelig godt driv i bassen, stort og åpent lydbilde med god dynamikk. Innganger for mic og gitar. Solid byggekvalitet og sprutsikkert kabinett.
Vekten er høy og spilletiden er moderat for en høyttaler i denne klassen.
Les hele testen

Sony ULT Field 7

Partyfaktor 10/11

Sony ULT 7 har skyhøy partyfaktor for en bærbar høyttaler, men lyder ikke så raffinert.

Spiller høyt med en fet bass som garanterer partystemning. Kan kobles sammen med flere høyttalere. Lang batteritid.
Kan ikke koble til Wi-Fi. Ingen støtte for Dolby Atmos. Farget mellomtone.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Futt i filmen med Dolby Atmos!

Førsteklasses høyttalerteknologi på budsjett

Veggpryd med lyd

Garanterer god stemning på sommerfestene

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Høyttalere du bare kan drømme om

Scroll to Top