Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Sony ULT Field 7

Partyfaktor 10/11

Sony ULT 7 har skyhøy partyfaktor for en bærbar høyttaler, men lyder ikke så raffinert.

Skrevet av / 07.06.24 - 15:00
Sony ULT Field 7
Lasse Svendsen

Sony-høyttaleren overbeviste oss stort i den første testen, og klarer seg utmerket når den utfordres av både billigere og dyrere høyttalere.

I testen av Sony ULT Field 7 fant vi ut at den ikke akkurat var laget for kresne ører, men snarere for å holde festen i gang så lenge som mulig. Med en batteritid på nesten 30 timer, er forutsetningene for en lang og kanskje slitsom fest, definitivt tilstede hvis man bruker Sony-høyttaleren som lydkilde.

Er relativt stor til bærbar å være, men veier ikke all verden og de integrerte håndtakene på sidene, gjør den lette å håndtere. Selv om den ikke akkurat går ned i ryggsekken.

Sony ULT Field 7_3 Sony ULT Field 7_4 Sony ULT Field 7_5
<
>
Høyttaleren kan fungere som gitarforsterker, og har lydinngang og lading av mobilen. Foto: Lasse Svendsen

Høyttalerne har passive basselementer på sidene, med blinkende LED-lys som pulserer i takt med musikken. På fronten har høyttaleren to diskanter og to bass/mellomtoneelementer, skjult under et sprutsikret, sort trekk. Den leveres forøvrig bare i sort. Sony oppir batteritiden til 30 timer, hvis lysene er slått av og volum ikke er høyere enn trinn 16. Skulle batteriet skrike etter mer strøm, tar det bare 10 minutter med lading for tre nye timer med musikk.

Høyttaleren i Sonys Ultimate-serie, har en ULT-knapp på toppen som aktiverer to ulike EQ-er i bassen. ULT 1 gir dypere bass, mens ULT 2 demper dypbassen til fordel for mer trøkk i bassen.

Partyfaktor 

Den kan kobles sammen med opptil 100 høyttalere, noe vi av naturlige årsaker ikke har testet, men det er mange grunner til å tro at høyttaleren klarer seg lenge på egen hånd. For du verden for et lydtrykk den leverer.

Høyttaleren kan settes på høykant hvis det er mer praktisk, men uansett hvordan man setter den opp, leverer den et makeløst trykk i bassen som vi ikke har hørt fra en høyttaler i denne størrelsen. Spesielt hvis høyttaleren er stilt på to, da kan det nesten bli for mye av det gode.

Skyvet i bassen er enormt, og matcher fint både Club 120 og Stage 320, men Sony-høyttaleren har ikke helt det samme raffinerte fokuset. Særlig i mellomtonen, hvor lydbildet kan høres litt mørkere, nesten grovkornet ut, sammenlignet med de noe bedre balanserte JBL høyttalerne i testen. 

Partyfaktoren fra Sony-høyttaleren, er ikke noe å utsette på. Lydbildet er stort, dynamikken spesielt i bassen, er enestående, og høyttalerne er helt perfekt for de som ser etter en kompakt høyttaler med høy partyfaktor som prioritet nummer en. Sony ULT Field 7, leverer   et steintøft og engasjerende lydbilde, med en bassdynamikk vi ikke har hørt maken til fra en høyttaler i denne størrelsen.

Karakter
Sony ULT Field 7
Premium

Lyd & Bilde mener

Spiller høyt med en fet bass som garanterer partystemning. Kan kobles sammen med flere høyttalere. Lang batteritid. Kan ikke koble til Wi-Fi. Ingen støtte for Dolby Atmos. Farget mellomtone.

Også i denne testen:

7 trådløse partyhøyttalere med trøkk

JBL PartyBox Stage 320

Partyfaktor 10/11

JBL PartyBox Stage 320 fyller en stor hage med et massivt trøkk, og god lyd i tillegg.

Skikkelig godt driv i bassen, stort og åpent lydbilde med god dynamikk. Innganger for mic og gitar. Solid byggekvalitet og sprutsikkert kabinett.
Moderat batteritid for en så stor høyttaler. Koster mer enn den større og kraftigere PartyBox 710 (som kun går på 230 V, red. anm)
Les hele testen

Soundboks 4

Partyfaktor 11/11

Soundboks flaggskip ser kanskje ikke så vakker ut, men vent til du hører lyden.

Skikkelig lydtrykk med kontant bassgjengivelse, som er klokkeklar selv når man spiller høyt. Klasseledende batteritid. Avtagbart batteri. Innganger for gitar og mikrofon.
Det hadde vært fint med hjul som gjorde det mulig å trille høyttaleren. Rustikt utseende.
Les hele testen

Enkl Sound Copenhagen ES2

Partyfaktor 6/11

Den bærbare trekantede høyttaleren scorer ikke så høyt på partyfaktoren, som den gjør på lydkvaliteten.

Fyldig lydbilde med god dynamikk og fokus. Mer raffinert klang enn vanlig fra bærbare Bluetooth-høyttalere. Kan pares med flere høyttalere. Finnes i fire farger.
Begrenset lydtrykk gir lavere partyfaktor.
Les hele testen

JBL Xtreme 4

Partyfaktor 7/11

Med skulderrem er det enkelt å ta med musikken dit man vil.

Fet og fyldig lyd med trøkk. Veldig god batteritid. Kan pares med et uendelig antall høyttalere. Pluss for øljekk.
Lydbildet blir grovkornet når man spiller veldig høyt.
Les hele testen

JBL PartyBox Club 120

Partyfaktor 9/11

Club-høyttaleren fra JBL egner seg til større områder enn man skulle tro.

Skikkelig godt driv i bassen, stort og åpent lydbilde med god dynamikk. Innganger for mic og gitar. Solid byggekvalitet og sprutsikkert kabinett.
Vekten er høy og spilletiden er moderat for en høyttaler i denne klassen.
Les hele testen

Sony ULT Tower 10

Partyfaktor 11/11

Sonys flaggskip kombinerer et enormt lydtrykk med bra lyd, og morsomme effekter.

Mektig bass og massivt lydtrykk. Fyller lett et stort rom med festmusikk. Håndtak og hjul gjør det enkelt å flytte på den. Kan pares med opptil 100 høyttalere. Leveres med en trådløs mikrofon.
Lyden er farget og bassgjengivelsen ikke så presis.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Familiefeide i B&W

Futt i filmen med Dolby Atmos!

Førsteklasses høyttalerteknologi på budsjett

Veggpryd med lyd

Garanterer god stemning på sommerfestene

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Scroll to Top