Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: JBL PartyBox Club 120

Partyfaktor 9/11

Club-høyttaleren fra JBL egner seg til større områder enn man skulle tro.

Skrevet av / 07.06.24 - 15:00
JBL PartyBox Club 120
Lasse Svendsen

Den bærbare JBL PartyBox Club 120, er kanskje ikke den mest bærbare høyttaleren i testen. Med vekt over 14 kg er ikke dette høyttaleren man slenger over skulderen, og tar en tur i parken med. Men den er i det minste flyttbar. Som betyr at den enkelt kan tas med på fest hos naboen, eller flyttes rundt på terrassen og stues vekk når den ikke behøves lenger.

Party Club 120, er mye kraftigere enn både Xtreme 4 og Boombox 3 Wi-Fi. Med 160 W effekt til rådighet, når den et lydtrykk som de mindre høyttalere ikke er i nærheten av. Ikke nok med det. Her får man også DJ-effekter i appen, og innganger for mikrofoner eller gitar, slik at man kan bruke høyttaleren som et lite PA-anlegg. Den har også LED-lys som blinker og svinger i takt med musikken, og sist men ikke minst: den har et avtakbart batteri. 

Dét er en viktig ting akkurat her, fordi batteritiden er oppgitt til maksimalt 12 timer på en lading, med et ekstra batteri kan man naturligvis doble spilletiden. Skulle man ikke ha et ekstra batteri til rådighet, er det greit å vite at 10 minutter lading gir cirka 80 minutters spilletid.

Club 120 batteri Club 120 connector panel Club 120 top panel
<
>
Foto: Lasse Svendsen

Høyttaleren kan pares sammen med en ekstra Club 120 for stereolyd, og den støtter Auracast. Det finnes ikke hjul på Club 120, men den har et nedfellbart håndtak og er relativt enkel å håndtere. Det spiller ingen rolle om det begynner å regne, høyttalerne er sprutsikker og tåler fint både at det regner og at det søles på den.

Foto: Lasse Svendsen

Partyfaktor

Med to basselementer i et større kabinett, er det ikke så rart at Club 120 både spiller tøffere og høyere, enn de mindre høyttalerne fra JBL. Den kan faktisk måle seg med lydtrykket fra Sony ULT 7, som nylig satte standarden for hvor høy partyfaktor man kan få fra en bærbar Bluetooth høyttaler.

JBL høyttaleren når ikke helt opp til Sony høyttalerens dynamiske bass, men den spiller høyere, tøffere, ikke minst, bedre i kursiv enn noen annen bærbar høyttaler vi har testet i prisklassen. Den matcher kanskje ikke Sony-høyttaleren på lydtrykk, men er faktisk litt mer raffinert, og klangen i musikken kommer bedre fram i den lille Club-høyttaleren. Med denne kan man faktisk fylle hagen med mer enn nok lyd til at stemningen holder seg, hvertfall til man må bytte batteri. Det er verdt å merke seg at to stykker av Club 120, koster mindre enn tårnhøyttaleren fra Sony som også er med i testen. For med to stykker får man som kjent både stereolyd og høyre lydtrykk.

Vekten er en ulempe for Club 120, men bonusen er at høyttaleren har plass til større elementer som gir større og bedre lyd, og det merkes godt når man skrur opp volumet til et nivå som virkelig sparker festen i gang. Hvis man ikke vil ha en stor høyttaler og synes de små er for pinglete er Club 120 meget godt valg

Karakter
JBL PartyBox Club 120
Basic

Lyd & Bilde mener

Skikkelig godt driv i bassen, stort og åpent lydbilde med god dynamikk. Innganger for mic og gitar. Solid byggekvalitet og sprutsikkert kabinett. Vekten er høy og spilletiden er moderat for en høyttaler i denne klassen.

Også i denne testen:

7 trådløse partyhøyttalere med trøkk

JBL PartyBox Stage 320

Partyfaktor 10/11

JBL PartyBox Stage 320 fyller en stor hage med et massivt trøkk, og god lyd i tillegg.

Skikkelig godt driv i bassen, stort og åpent lydbilde med god dynamikk. Innganger for mic og gitar. Solid byggekvalitet og sprutsikkert kabinett.
Moderat batteritid for en så stor høyttaler. Koster mer enn den større og kraftigere PartyBox 710 (som kun går på 230 V, red. anm)
Les hele testen

Soundboks 4

Partyfaktor 11/11

Soundboks flaggskip ser kanskje ikke så vakker ut, men vent til du hører lyden.

Skikkelig lydtrykk med kontant bassgjengivelse, som er klokkeklar selv når man spiller høyt. Klasseledende batteritid. Avtagbart batteri. Innganger for gitar og mikrofon.
Det hadde vært fint med hjul som gjorde det mulig å trille høyttaleren. Rustikt utseende.
Les hele testen

Enkl Sound Copenhagen ES2

Partyfaktor 6/11

Den bærbare trekantede høyttaleren scorer ikke så høyt på partyfaktoren, som den gjør på lydkvaliteten.

Fyldig lydbilde med god dynamikk og fokus. Mer raffinert klang enn vanlig fra bærbare Bluetooth-høyttalere. Kan pares med flere høyttalere. Finnes i fire farger.
Begrenset lydtrykk gir lavere partyfaktor.
Les hele testen

JBL Xtreme 4

Partyfaktor 7/11

Med skulderrem er det enkelt å ta med musikken dit man vil.

Fet og fyldig lyd med trøkk. Veldig god batteritid. Kan pares med et uendelig antall høyttalere. Pluss for øljekk.
Lydbildet blir grovkornet når man spiller veldig høyt.
Les hele testen

Sony ULT Tower 10

Partyfaktor 11/11

Sonys flaggskip kombinerer et enormt lydtrykk med bra lyd, og morsomme effekter.

Mektig bass og massivt lydtrykk. Fyller lett et stort rom med festmusikk. Håndtak og hjul gjør det enkelt å flytte på den. Kan pares med opptil 100 høyttalere. Leveres med en trådløs mikrofon.
Lyden er farget og bassgjengivelsen ikke så presis.
Les hele testen

Sony ULT Field 7

Partyfaktor 10/11

Sony ULT 7 har skyhøy partyfaktor for en bærbar høyttaler, men lyder ikke så raffinert.

Spiller høyt med en fet bass som garanterer partystemning. Kan kobles sammen med flere høyttalere. Lang batteritid.
Kan ikke koble til Wi-Fi. Ingen støtte for Dolby Atmos. Farget mellomtone.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Futt i filmen med Dolby Atmos!

Førsteklasses høyttalerteknologi på budsjett

Veggpryd med lyd

Garanterer god stemning på sommerfestene

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Høyttalere du bare kan drømme om

Scroll to Top