: Klipsch RP-160

Grand Slam!

Høyttalerne fra Klipsch er en ”skostørrelse” større enn de andre testdeltakerne, og kommer væpnet til tennene med kraftige horndiskanter og basselementer. Det kan man også høre!
Lyd & Bilde mener
Med stor og kraftfull lyd, og en høy følsomhet på hele 95 dB kan Klipsch-høyttalerne gi imponerende resultat selv med moderate, rimelige forsterkere.
Disse svære høyttalerne får ikke uten videre plass i noen bokhylle!
Spesifikasjoner
  • 6,5" Cerametallic bass/mellomtone
  • 1 stk. LTS Tractrix horndiskant (titanium)
  • Følsomhet: 95 dB ved 1 watt / 8 ohm
  • Frekvensgang: 43 Hz – 24 kHz (+/-3dB)
  • Sort vinyl
  • H x B x D: 42,4 x 22,4 x 32,7 cm
Annonse
Annonse
forfatter

Reference-serien fra Klipsch er en høyttalerserie som nyter stor popularitet både på hjemmebane og her i Norden. Den nye Reference Premier-serien ble lansert under årets CES-messe i Las Vegas, og inneholder en rekke forbedringer mot forrige generasjon. Deriblant et nyutviklet 90×90 graders Tractrix-horn, med gummiert overflate for å dempe resonanser. Videre er det snakk om forsterkede basselementer og et redesignet, estetisk renere kabinett der grillen festes med skjulte magneter. Modellen vi tester her, RP-160, er den største av to kompakthøyttalere, og har en sokkel som tilter dem litt opp. Skjønt «kompakt» blir en overdrivelse i dette tilfellet. Klipsch RP-160 er for stor til å stå i noen bokhylle. Den bør heller stå på stativ, eventuelt ovenpå et passe høyt skap eller TV-reol.

 

Lydkvalitet

Horndiskanter har flere fordeler. En av dem er den økte effektiviteten, som gjør at høyttalerne trenger færre watt for å spille høyt. Kraft er ikke akkurat mangelvare med vår Hegel H80 referanseforsterker – men det er merkbart hvordan RP-160 spiller vesentlig høyere i forhold til posisjonen på volumrattet.

Mange forbinder horndiskanter med skarp, pistrete PA-lyd, men den beskrivelsen passer ikke til RP-160! Tvert imot bevarer høyttalerne en varm og behagelig lydkarakter selv på høyt volum, og låter krisp og detaljert uten å bli for fremadlent

Det store kabinettet med en massiv, hornformet bassport på baksiden indikerer at disse høyttalerne er laget for å flytte mye luft, og det stemmer: Daft Punks synthbass og trommerytmer serveres med imponerende trykk og tyngde bak anslagene. Dette er de eneste høyttalerne i testen med skikkelig bass av den typen som kjennes i stolryggen! RP-160 er definitivt en selvskreven kandidat til hjemmefesten, da de kan spille tordnende høyt uten tegn til forvrengning.

Bakdelen med det store kabinettet og den potente bassen er at RP-160 behøver mer plass rundt seg. Derfor er ikke dette den ideelle kompakthøyttaleren i alle sammenhenger. I det tilfellet kan lillebror RP-150 trolig være et mindre, men like rocka alternativ.

 

Rock & Roll around the Clock

Lydmessig stiller Klipsch egentlig litt i en klasse for seg. Den store, saftige bassgjengivelsen er potent nok til å feie de andre testdeltakerne over ende! Kombinert med saftig dynamikk, og en behagelig ren lyd oppover i mellomtone og diskant – selv på høye lyttenivåer – så får man her testens mest underholdende lyd.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

PSB Imagine XB

Sprut til tusen

Denne lille krabaten går fint inn i bokhylla, og varter opp med overraskende spreke toner.

Høyttalerne låter større enn de ser ut, med en frisk og rytmisk spillestil. Meget underholdende, med en bråte detaljer i lydbildet. Dessuten er de meget plasseringsvennlige.
Andre høyttalere i klassen har dypere bass, og det finnes de med en mykere og glattere spillestil.

Canton Chrono 502.2

Silkelyd fra bokhylla

En av testens mest kompakte høyttalere låter silkeglatt og forførende.

Høyttalerne har en av de lekreste utførelsene vi har sett i sin klasse. I tillegg låter de både fint og oppløst, med spesielt luftige overtoner. Kompakte mål gjør de meget plasseringsvennlige.
Bassen er ikke den heftigste, og det mangler litt attakk også oppover i tonene.

Elac BS 73

Silkemyk vokal

Fra Elac kommer en liten høyttaler med sjarmerende stor og fyldig klang!

Nydelig åpen og varm klang preger disse høyttalerne, som aldri skjærer i ørene.
Bassen er litt mer forsiktig, og Elac har ikke like dynamisk og spretten lyd som de sprekeste konkurrentene i prisklassen.

Bowers & Wilkins 685 S2

Gullstandarden

600-serien fra Bowers & Wilkins har i en årrekke vært målestokken for lydkvalitet i kompaktklassen. Den oppgraderte 685 S2 viser hvor lista skal ligge!

685 S2 preges av en detaljert mellomtone og finkornet diskant som slipper gjennom flere detaljer enn konkurrentene, og en velbalansert lydkarakter som egner seg bra til alle typer musikk
Når man prøver å gjøre alle til lags, kan det også låte litt kjedelig for enkelte. Det finnes andre testdeltakere med enda mer basstrykk, futt og fart.

SVS Prime Bookshelf

Tåler en trøkk

SVS er kjent for sine hjemmekinohøyttalere. Og disse høyttalerne trives nok også best i hjemmekinoen.

SVS Prime Bookshelf har en heftig bassrespons til en kompakthøyttaler å være. Bassrytmene trøkker bra, og høyttaleren låter aldri hard selv ved ganske høyt lydnivå.
Vi ønsker oss luftigere overtoner. Instrumenter og sangstemmer låter litt dempet og mangler gnist og energi.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Panasonic HX800E får du et skarpt og naturlig bilde uten at det koster skjorta. Men konkurransen er tøff!
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.