: Canton Chrono 502.2

Silkelyd fra bokhylla

En av testens mest kompakte høyttalere låter silkeglatt og forførende.
Lyd & Bilde mener
Høyttalerne har en av de lekreste utførelsene vi har sett i sin klasse. I tillegg låter de både fint og oppløst, med spesielt luftige overtoner. Kompakte mål gjør de meget plasseringsvennlige.
Bassen er ikke den heftigste, og det mangler litt attakk også oppover i tonene.
Spesifikasjoner
  • 6" mellomtonebass (aluminium)
  • 1" diskant (aluminiummangan)
  • Følsomhet: 85 dB (1 watt / 1 m)
  • Impedans: 4-8 ohm
  • Frekvensgang: 33 Hz – 40 kHz
  • Svart eller hvit
  • H x B x D: 29 x 17 x 29,5 cm
Annonse
Annonse
forfatter

Fra Tysklands største høyttalerprodusent kommer en av de lekreste høyttalerne i denne klassen. I hvitt er Chrono 502.2 en fryd for øyet, med metalliske detaljer rundt høyttalermembranene.

Høyttalerne har relativt lav følsomhet, hvilket betyr at de trenger litt forsterkerkraft for å spille høyt. Mest sannsynlig er ikke kunder som vil «guffe opp til 11» i målgruppen uansett, så de fleste vil klare seg fint med en forsterker på 2 x 50 watt.

De kompakte høyttalerne er nok fristende å plassere i bokhyllen, men vit at skumgummipute til bassporten ikke følger med, noe som kan gjøre bassen litt overveldende.

 

Canton_Chrono_502_1

 

Lydkvalitet

Når det er sagt, så er bassen fra Chrono 502.2 både avbalansert og nøytral. Bassen har ikke samme aggressivitet som PSB, og heller ikke er like dyp og fyldig som hos B&W. Ikke se på spesifikasjonene her, oppgitt nedre grense på 33 Hz er antakelig målt ved -10 dB. Dermed skulle ikke høyttalerne være så vanskelig å plassere i bokhylla.

Pianoet til Nicole Atkins på hennes melankolske tolkning av Springsteen-låta «Dancing in the Dark» klinger veldig fint. Lydbildet er luftig, stort og åpent. Det er god bredde her, og pianoet har mange lag med luft i de øverste frekvensene. På samme måte er stemmen til Dan Wilson luftig og distinkt. Lyden minner mye om den til PSB Imagine XB, men Canton er mindre aggressiv fra mellomtonen og oppover. På godt og vondt. På den ene siden er vrenggitaren i refrenget på nevnte låt mykere å høre på med Canton. Men samtidig mangler noe av livet.

Også Nick Caves «Red Right Hand» oppleves som litt forsiktig og snilt fremført. Vi savner også litt trøkk i bassområdet. Det kan hende importøren heller burde sendt oss storebror 503.2 til bare tusen kroner mer, for denne er større og vil nok bedre evne å konkurrere med B&W og Klipsch på bassgjengivelse. 502.2 vil på sin side måle seg mot PSB, Elac og SVS, og i så måte plasserer denne seg midt i feltet.

 

Canton_Chrono502_2
Høyttaleren gjør seg også fint i svart.

 

 

Vakkert, men litt forsiktig

En av de lekreste høyttalerne av sitt slag låter også fortreffelig. Lyden er uproblematisk uansett musikktype, både åpen og detaljert. Sangstemmer er tydelige, og instrumenter har godt med plass å utfolde seg på.

Det mangler generelt litt energi og snert. Alt låter fint, men hvis du vil ha mer trøkk og gnist, finnes det andre alternativer. Vi avskriver ikke storebror 503.2 i så måte.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

PSB Imagine XB

Sprut til tusen

Denne lille krabaten går fint inn i bokhylla, og varter opp med overraskende spreke toner.

Høyttalerne låter større enn de ser ut, med en frisk og rytmisk spillestil. Meget underholdende, med en bråte detaljer i lydbildet. Dessuten er de meget plasseringsvennlige.
Andre høyttalere i klassen har dypere bass, og det finnes de med en mykere og glattere spillestil.

Klipsch RP-160

Grand Slam!

Høyttalerne fra Klipsch er en ”skostørrelse” større enn de andre testdeltakerne, og kommer væpnet til tennene med kraftige horndiskanter og basselementer. Det kan man også høre!

Med stor og kraftfull lyd, og en høy følsomhet på hele 95 dB kan Klipsch-høyttalerne gi imponerende resultat selv med moderate, rimelige forsterkere.
Disse svære høyttalerne får ikke uten videre plass i noen bokhylle!

Elac BS 73

Silkemyk vokal

Fra Elac kommer en liten høyttaler med sjarmerende stor og fyldig klang!

Nydelig åpen og varm klang preger disse høyttalerne, som aldri skjærer i ørene.
Bassen er litt mer forsiktig, og Elac har ikke like dynamisk og spretten lyd som de sprekeste konkurrentene i prisklassen.

Bowers & Wilkins 685 S2

Gullstandarden

600-serien fra Bowers & Wilkins har i en årrekke vært målestokken for lydkvalitet i kompaktklassen. Den oppgraderte 685 S2 viser hvor lista skal ligge!

685 S2 preges av en detaljert mellomtone og finkornet diskant som slipper gjennom flere detaljer enn konkurrentene, og en velbalansert lydkarakter som egner seg bra til alle typer musikk
Når man prøver å gjøre alle til lags, kan det også låte litt kjedelig for enkelte. Det finnes andre testdeltakere med enda mer basstrykk, futt og fart.

SVS Prime Bookshelf

Tåler en trøkk

SVS er kjent for sine hjemmekinohøyttalere. Og disse høyttalerne trives nok også best i hjemmekinoen.

SVS Prime Bookshelf har en heftig bassrespons til en kompakthøyttaler å være. Bassrytmene trøkker bra, og høyttaleren låter aldri hard selv ved ganske høyt lydnivå.
Vi ønsker oss luftigere overtoner. Instrumenter og sangstemmer låter litt dempet og mangler gnist og energi.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Panasonic HX800E får du et skarpt og naturlig bilde uten at det koster skjorta. Men konkurransen er tøff!
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.