: Klipsch HD Theater SB 3

Tøff med horn

Klipsch HD Theater SB 3 er en lydplanke med horndiskanter og et dertil tøft lydbilde som trøkker bra.
Lyd & Bilde mener
Tøff lyd Trådløs subwoofer
Grove overtoner Mangler HDMI Fjernkontrollen
Spesifikasjoner
  • HDMI: nei
  • Digital inn: optisk
  • Analog inn: RCA og 3,5mm minijack
  • Trådløs subwoofer
  • Veggfeste inkl.
  • B x H x D = 111,7 x 11,7 x 7,9 cm
Annonse
Annonse
forfatter

Lydplanken fra Klipsch tar seg med sine 111,7 cm i bredden estetisk best ut med TV-er fra 46 tommer og oppover. Klipsch sverger til horndiskanter fremfor domediskanter, og HD Theater SB 3 er intet unntak. Horn betyr høyere følsomhet, som igjen betyr høyere lyd med lavere forsterkereffekt.

Planken har innebygd Dolby Digital-dekoding, og med 300 watt maksimal effekt for hele systemet, skulle det ikke stå på lydtrykket.

Det finnes kun optisk digitalinngang her, i tillegg til analog RCA og minijack.

Brukervennlighet
Klipsch-planken kan fint plasseres på bordet, eller monter den på veggen med medfølgende braketter.

I likhet med Harman/Kardon synkroniserer subwooferen automatisk med planken når de skrus på. Fjernkontrollen er også her liten og kjip, og du skal passe godt på for at den ikke skal forsvinne ned imellom sofaputene. Men ellers er planken enkel i bruk. Det er få funksjoner, velg mellom surround og stereo med samme knapp, lydnivå opp og ned, samt kilde. Derfor er det ingen behov for en tegnrute, da man alltid har kontroll. Det er ingen tonekontroll her (EQ).

Lydkvaliteten
Det er ingen tvil om at det er dynamikk som står på agendaen her. Lydbildet blir formelig kastet mot oss, og dialogene står fint ut fra bakgrunnen. De er imidlertid litt hardere og krassere enn med SpeakerCraft, som har bedre oppløsning.

Surroundeffekten hos Klipsch er grei nok, og gir et større lydbilde enn i stereo. Men den er ikke like overbevisende og stor som med SpeakerCraft, og må også se seg slått av Harman/Kardon.

Der hvor Klipsch briljerer er i bassregisteret. Subwooferen har bra med futt, slik at actionsekvensene rister bedre tak i buksebeinet enn med de andre. Bassen er raskere og hektes bedre til resten av lydbildet enn med Harman/Kardon. Og den er da vesentlig kraftigere enn med SpeakerCraft. Men også Klipsch kunne vært mer frempå i det øvre bassområdet.

Musikk i stereo gjengis med bra med trøkk, og med bra futt i bassen. Men når bassgitaren på låta ”Scratch” av rockebandet Morphine kommer inn i begynnelsen, skurrer det i høyttalerelementene når vi guffer opp litt. Da er det heller ikke kjempehøyt på noen måte. Det later til at mellomtoneelementene i lydplanken blir servert et litt for dypt frekvensregister, og kunne med fordel vært avskåret litt høyere opp.

Søtere, akustisk musikk, som for eksempel ”Quiet Winter Night” av Hoff Ensemble, med blant andre Jan Gunnar Hoff på piano og Aril Andersen på kontrabass, gjengis med bra futt i bassperkusjon og kontrabass, og pianoet har også markant snert. Men mellomtonegjengivelsen er litt grovkornet, og stemmene til Bjørn Johan Muri og Tomine Harket kunne vært mer nyansert i sine overtoner.

Konklusjon
Klipsch HD Theater SB 3 har tøff bass og en utagerende spillestil. Takket være horndiskanter og godt med kraft gir den lyd til både film og musikk.

Dialoger og sangstemmer kommer bra frem i mellomtonen, og basseffektene tas godt hånd om av subwooferen.

Lydplanken er derimot litt grov i målet og mangler noe oppløsning i overtonene. Det gjør den mindre egnet til akustisk musikk, vi skulle ønske oss en generelt mer ømfintlig håndtering.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

SpeakerCraft CS3

Fabelaktig løsning

SpeakerCraft sin lydplanke er egentlig ingen planke, men en slank kasse. Men løsningen er snerten, og den låter utmerket.

Balansert lyd Integrert bass Trådløs Bluetooth
Ikke ekte dypbass Mangler HDMI Fjernkontrollen

Harman/Kardon SB30

Klar tale

Harman/Kardon SB30 er svært livlig og artikulert i stemmeregisteret. Lyden er kraftig, og bassen like så. Men holder det helt i mål?

Klar mellomtone Trådløs subwoofer Trøkker bra
Litt seig bass Mangler HDMI Fjernkontrollen
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.