TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Klipsch HD Theater SB 3

Tøff med horn

Klipsch HD Theater SB 3 er en lydplanke med horndiskanter og et dertil tøft lydbilde som trøkker bra.

forfatter
Publisert 19.05.13 - 15:05
L&B mener
Tøff lyd Trådløs subwoofer
Grove overtoner Mangler HDMI Fjernkontrollen
Spesifikasjoner
 • HDMI: nei
 • Digital inn: optisk
 • Analog inn: RCA og 3,5mm minijack
 • Trådløs subwoofer
 • Veggfeste inkl.
 • B x H x D = 111,7 x 11,7 x 7,9 cm

Lydplanken fra Klipsch tar seg med sine 111,7 cm i bredden estetisk best ut med TV-er fra 46 tommer og oppover. Klipsch sverger til horndiskanter fremfor domediskanter, og HD Theater SB 3 er intet unntak. Horn betyr høyere følsomhet, som igjen betyr høyere lyd med lavere forsterkereffekt.

Planken har innebygd Dolby Digital-dekoding, og med 300 watt maksimal effekt for hele systemet, skulle det ikke stå på lydtrykket.

Det finnes kun optisk digitalinngang her, i tillegg til analog RCA og minijack.

Brukervennlighet
Klipsch-planken kan fint plasseres på bordet, eller monter den på veggen med medfølgende braketter.

I likhet med Harman/Kardon synkroniserer subwooferen automatisk med planken når de skrus på. Fjernkontrollen er også her liten og kjip, og du skal passe godt på for at den ikke skal forsvinne ned imellom sofaputene. Men ellers er planken enkel i bruk. Det er få funksjoner, velg mellom surround og stereo med samme knapp, lydnivå opp og ned, samt kilde. Derfor er det ingen behov for en tegnrute, da man alltid har kontroll. Det er ingen tonekontroll her (EQ).

Lydkvaliteten
Det er ingen tvil om at det er dynamikk som står på agendaen her. Lydbildet blir formelig kastet mot oss, og dialogene står fint ut fra bakgrunnen. De er imidlertid litt hardere og krassere enn med SpeakerCraft, som har bedre oppløsning.

Surroundeffekten hos Klipsch er grei nok, og gir et større lydbilde enn i stereo. Men den er ikke like overbevisende og stor som med SpeakerCraft, og må også se seg slått av Harman/Kardon.

Der hvor Klipsch briljerer er i bassregisteret. Subwooferen har bra med futt, slik at actionsekvensene rister bedre tak i buksebeinet enn med de andre. Bassen er raskere og hektes bedre til resten av lydbildet enn med Harman/Kardon. Og den er da vesentlig kraftigere enn med SpeakerCraft. Men også Klipsch kunne vært mer frempå i det øvre bassområdet.

Musikk i stereo gjengis med bra med trøkk, og med bra futt i bassen. Men når bassgitaren på låta ”Scratch” av rockebandet Morphine kommer inn i begynnelsen, skurrer det i høyttalerelementene når vi guffer opp litt. Da er det heller ikke kjempehøyt på noen måte. Det later til at mellomtoneelementene i lydplanken blir servert et litt for dypt frekvensregister, og kunne med fordel vært avskåret litt høyere opp.

Søtere, akustisk musikk, som for eksempel ”Quiet Winter Night” av Hoff Ensemble, med blant andre Jan Gunnar Hoff på piano og Aril Andersen på kontrabass, gjengis med bra futt i bassperkusjon og kontrabass, og pianoet har også markant snert. Men mellomtonegjengivelsen er litt grovkornet, og stemmene til Bjørn Johan Muri og Tomine Harket kunne vært mer nyansert i sine overtoner.

Konklusjon
Klipsch HD Theater SB 3 har tøff bass og en utagerende spillestil. Takket være horndiskanter og godt med kraft gir den lyd til både film og musikk.

Dialoger og sangstemmer kommer bra frem i mellomtonen, og basseffektene tas godt hånd om av subwooferen.

Lydplanken er derimot litt grov i målet og mangler noe oppløsning i overtonene. Det gjør den mindre egnet til akustisk musikk, vi skulle ønske oss en generelt mer ømfintlig håndtering.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

SpeakerCraft CS3

Fabelaktig løsning

SpeakerCraft sin lydplanke er egentlig ingen planke, men en slank kasse. Men løsningen er snerten, og den låter utmerket.

Balansert lyd Integrert bass Trådløs Bluetooth
Ikke ekte dypbass Mangler HDMI Fjernkontrollen

Harman/Kardon SB30

Klar tale

Harman/Kardon SB30 er svært livlig og artikulert i stemmeregisteret. Lyden er kraftig, og bassen like så. Men holder det helt i mål?

Klar mellomtone Trådløs subwoofer Trøkker bra
Litt seig bass Mangler HDMI Fjernkontrollen
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
På jakt etter ny lydplanke? Sjekk vår topp 10 liste. Savner du bedre lyd fra TV-en? Her finner du de 10 beste lydplankene akkurat nå!
Marshall fornyer sine trådløse høyttalere Oppdaterer Acton, Stanmore og Woburn.
Den trådløse favoritten får en etterlengtet funksjon KEF LSX II blir enda bedre, og enda mer praktisk.
Gatefest med håndtak fra Sony Sony lanserer tre nye X-Series-høyttalere, XG300, XE300 og XE200
Bærbare sommerhøyttalere fra Philips Philips S4807 og S7807 er støv- og vanntette, robuste Bluetooth-høyttalere
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend