: Klipsch HD Theater SB 3

Tøff med horn

Klipsch HD Theater SB 3 er en lydplanke med horndiskanter og et dertil tøft lydbilde som trøkker bra.
Lyd & Bilde mener
Tøff lyd Trådløs subwoofer
Grove overtoner Mangler HDMI Fjernkontrollen
Spesifikasjoner
  • HDMI: nei
  • Digital inn: optisk
  • Analog inn: RCA og 3,5mm minijack
  • Trådløs subwoofer
  • Veggfeste inkl.
  • B x H x D = 111,7 x 11,7 x 7,9 cm
Annonse
Annonse
forfatter

Lydplanken fra Klipsch tar seg med sine 111,7 cm i bredden estetisk best ut med TV-er fra 46 tommer og oppover. Klipsch sverger til horndiskanter fremfor domediskanter, og HD Theater SB 3 er intet unntak. Horn betyr høyere følsomhet, som igjen betyr høyere lyd med lavere forsterkereffekt.

Planken har innebygd Dolby Digital-dekoding, og med 300 watt maksimal effekt for hele systemet, skulle det ikke stå på lydtrykket.

Det finnes kun optisk digitalinngang her, i tillegg til analog RCA og minijack.

Brukervennlighet
Klipsch-planken kan fint plasseres på bordet, eller monter den på veggen med medfølgende braketter.

I likhet med Harman/Kardon synkroniserer subwooferen automatisk med planken når de skrus på. Fjernkontrollen er også her liten og kjip, og du skal passe godt på for at den ikke skal forsvinne ned imellom sofaputene. Men ellers er planken enkel i bruk. Det er få funksjoner, velg mellom surround og stereo med samme knapp, lydnivå opp og ned, samt kilde. Derfor er det ingen behov for en tegnrute, da man alltid har kontroll. Det er ingen tonekontroll her (EQ).

Annonse

Lydkvaliteten
Det er ingen tvil om at det er dynamikk som står på agendaen her. Lydbildet blir formelig kastet mot oss, og dialogene står fint ut fra bakgrunnen. De er imidlertid litt hardere og krassere enn med SpeakerCraft, som har bedre oppløsning.

Surroundeffekten hos Klipsch er grei nok, og gir et større lydbilde enn i stereo. Men den er ikke like overbevisende og stor som med SpeakerCraft, og må også se seg slått av Harman/Kardon.

Der hvor Klipsch briljerer er i bassregisteret. Subwooferen har bra med futt, slik at actionsekvensene rister bedre tak i buksebeinet enn med de andre. Bassen er raskere og hektes bedre til resten av lydbildet enn med Harman/Kardon. Og den er da vesentlig kraftigere enn med SpeakerCraft. Men også Klipsch kunne vært mer frempå i det øvre bassområdet.

Musikk i stereo gjengis med bra med trøkk, og med bra futt i bassen. Men når bassgitaren på låta ”Scratch” av rockebandet Morphine kommer inn i begynnelsen, skurrer det i høyttalerelementene når vi guffer opp litt. Da er det heller ikke kjempehøyt på noen måte. Det later til at mellomtoneelementene i lydplanken blir servert et litt for dypt frekvensregister, og kunne med fordel vært avskåret litt høyere opp.

Søtere, akustisk musikk, som for eksempel ”Quiet Winter Night” av Hoff Ensemble, med blant andre Jan Gunnar Hoff på piano og Aril Andersen på kontrabass, gjengis med bra futt i bassperkusjon og kontrabass, og pianoet har også markant snert. Men mellomtonegjengivelsen er litt grovkornet, og stemmene til Bjørn Johan Muri og Tomine Harket kunne vært mer nyansert i sine overtoner.

Annonse

Konklusjon
Klipsch HD Theater SB 3 har tøff bass og en utagerende spillestil. Takket være horndiskanter og godt med kraft gir den lyd til både film og musikk.

Dialoger og sangstemmer kommer bra frem i mellomtonen, og basseffektene tas godt hånd om av subwooferen.

Lydplanken er derimot litt grov i målet og mangler noe oppløsning i overtonene. Det gjør den mindre egnet til akustisk musikk, vi skulle ønske oss en generelt mer ømfintlig håndtering.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

SpeakerCraft CS3

Fabelaktig løsning

SpeakerCraft sin lydplanke er egentlig ingen planke, men en slank kasse. Men løsningen er snerten, og den låter utmerket.

Balansert lyd Integrert bass Trådløs Bluetooth
Ikke ekte dypbass Mangler HDMI Fjernkontrollen

Harman/Kardon SB30

Klar tale

Harman/Kardon SB30 er svært livlig og artikulert i stemmeregisteret. Lyden er kraftig, og bassen like så. Men holder det helt i mål?

Klar mellomtone Trådløs subwoofer Trøkker bra
Litt seig bass Mangler HDMI Fjernkontrollen
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.