Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Harman/Kardon SB30

Klar tale

Harman/Kardon SB30 er svært livlig og artikulert i stemmeregisteret. Lyden er kraftig, og bassen like så. Men holder det helt i mål?
Lyd & Bilde mener
Klar mellomtone Trådløs subwoofer Trøkker bra
Litt seig bass Mangler HDMI Fjernkontrollen
Spesifikasjoner
  • HDMI: nei
  • Digital inn: optisk og koaksial
  • Analog inn: RCA
  • Trådløs subwoofer
  • Veggfeste inkl.
  • B x H x D = 116 x 10 x 8 cm

Med sine 116 cm i bredden passer SB30 fra Harman/Kardon best med 50-tommers TV eller større. Hele 13 separate høyttalerelementer skal gjenskape et størst mulig lydbilde. 11 individuelle forsterkerkanaler er satt til å drive dem, med avansert prosessering som skal gi simulert surroundlyd til et større felt og ikke bare sitteplassen i midten.

Av lydeffekter kan du velge mellom stereo, virtuell surround eller en egen Harman Wave. Med sistnevnte kan du bruke en egen ”room size” knapp, som tilpasser lydbildet best mulig til størrelsen på rommet ditt.

Dolby Volume er også på plass, som får frem flere detaljer i lydbildet ved lavere lyttenivåer. Dette fordi de svakeste partiene fremheves, mens de sterkeste holdes igjen.

Brukervennlighet
SB30 står ikke veldig stabilt på bordet, da den er temmelig fortung og kan falle over. Vi anbefaler derfor å montere den på veggen. En EQ-svitsj på baksiden av planken justerer bassresponsen etter om du har planken på vegg eller bord.

Ellers er planken lett å bruke. Den trådløse subwooferen synkroniserer automatisk med planken uten behov for å trykke på noe. Tegnrute finnes ikke, i stedet forteller lysdioder på fronten av planken hva slags funksjoner som er aktivert. Den lille, fislete fjernkontrollen, fungerer godt, men er ellers et trist syn.

Annonse

Lydkvaliteten
Styrken til SB30 ligger i en meget klar og snerten mellomtone. Dialogene på film er meget tydelige og velartikulert. Smådetaljer i lydbildet kommer godt frem, og maskingeværskudd smeller som bare det! Diskantområdet er ikke like finmasket som med SpeakerCraft, dersom en av karakterene på lerretet hever røsten kan det bli litt hardt.

Eksplosjoner smeller bra, og subwooferen tilfører bulder og brak. Men den er ikke blant de raskeste, slik at det kan bli litt tilslørt i dypbasseffektene.

Annonse

Størrelsen på lydbildet er ganske bra, man kommer godt inn i handlingen, og det omslutter oss nesten. Ekte surround blir det aldri, men det skal man heller ikke forvente.

Musikk gjengis med god attakk i mellomtonen. Pianotangenter har skikkelig snert, og sangstemmer står klart og åpent ut. Bjørn Johan Muris stemme på surroundinnspillingen ”Dele alle ord og tanker” fra Hoff Ensembles klassiske jazzutgivelse ”Quiet Winter Night” er meget tydelig. Og duettpartner Tomine Harket står ut med god kraft i sitt øvre register. Overtonene er også luftige, og lydbildet er stort og nesten omsluttende.

Subwooferen tilfører fundamentet i bassregisteret. Men den hekter seg ikke godt nok til lydplanken lydmessig. Det oppstår et hull i det øvre bassområdet, som gjør at det blir litt ulineært. Skrur man opp subwooferen i lydnivå for å kompensere, blir det litt svulstig. Skrur man den ned, oppleves bassen tidvis litt slank. Subwooferen er heller ikke den mest attakkerte vi har hørt.

Konklusjon
Harman/Kardon SB30 er en lydplanke med skikkelig sprek mellomtonegjengivelse som gjør at sangstemmer og dialoger kommer klokkeklart frem. Filmopplevelsene er gode, og med ekstern subwoofer får man mer buldring i bunnen av frekvensområdet.

Vi ønsker oss imidlertid en kjappere subwoofer, som dessuten integreres mer sømløst i lydbildet. Det mangler litt futt i øvre bassområde, som går utover musikkopplevelsene.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

SpeakerCraft CS3

Fabelaktig løsning

SpeakerCraft sin lydplanke er egentlig ingen planke, men en slank kasse. Men løsningen er snerten, og den låter utmerket.

Balansert lyd Integrert bass Trådløs Bluetooth
Ikke ekte dypbass Mangler HDMI Fjernkontrollen

Klipsch HD Theater SB 3

Tøff med horn

Klipsch HD Theater SB 3 er en lydplanke med horndiskanter og et dertil tøft lydbilde som trøkker bra.

Tøff lyd Trådløs subwoofer
Grove overtoner Mangler HDMI Fjernkontrollen
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.