: Harman/Kardon SB30

Klar tale

Harman/Kardon SB30 er svært livlig og artikulert i stemmeregisteret. Lyden er kraftig, og bassen like så. Men holder det helt i mål?
Lyd & Bilde mener
Klar mellomtone Trådløs subwoofer Trøkker bra
Litt seig bass Mangler HDMI Fjernkontrollen
Spesifikasjoner
  • HDMI: nei
  • Digital inn: optisk og koaksial
  • Analog inn: RCA
  • Trådløs subwoofer
  • Veggfeste inkl.
  • B x H x D = 116 x 10 x 8 cm
Annonse
Annonse
forfatter

Med sine 116 cm i bredden passer SB30 fra Harman/Kardon best med 50-tommers TV eller større. Hele 13 separate høyttalerelementer skal gjenskape et størst mulig lydbilde. 11 individuelle forsterkerkanaler er satt til å drive dem, med avansert prosessering som skal gi simulert surroundlyd til et større felt og ikke bare sitteplassen i midten.

Av lydeffekter kan du velge mellom stereo, virtuell surround eller en egen Harman Wave. Med sistnevnte kan du bruke en egen ”room size” knapp, som tilpasser lydbildet best mulig til størrelsen på rommet ditt.

Dolby Volume er også på plass, som får frem flere detaljer i lydbildet ved lavere lyttenivåer. Dette fordi de svakeste partiene fremheves, mens de sterkeste holdes igjen.

Brukervennlighet
SB30 står ikke veldig stabilt på bordet, da den er temmelig fortung og kan falle over. Vi anbefaler derfor å montere den på veggen. En EQ-svitsj på baksiden av planken justerer bassresponsen etter om du har planken på vegg eller bord.

Ellers er planken lett å bruke. Den trådløse subwooferen synkroniserer automatisk med planken uten behov for å trykke på noe. Tegnrute finnes ikke, i stedet forteller lysdioder på fronten av planken hva slags funksjoner som er aktivert. Den lille, fislete fjernkontrollen, fungerer godt, men er ellers et trist syn.

Annonse

Lydkvaliteten
Styrken til SB30 ligger i en meget klar og snerten mellomtone. Dialogene på film er meget tydelige og velartikulert. Smådetaljer i lydbildet kommer godt frem, og maskingeværskudd smeller som bare det! Diskantområdet er ikke like finmasket som med SpeakerCraft, dersom en av karakterene på lerretet hever røsten kan det bli litt hardt.

Eksplosjoner smeller bra, og subwooferen tilfører bulder og brak. Men den er ikke blant de raskeste, slik at det kan bli litt tilslørt i dypbasseffektene.

Størrelsen på lydbildet er ganske bra, man kommer godt inn i handlingen, og det omslutter oss nesten. Ekte surround blir det aldri, men det skal man heller ikke forvente.

Musikk gjengis med god attakk i mellomtonen. Pianotangenter har skikkelig snert, og sangstemmer står klart og åpent ut. Bjørn Johan Muris stemme på surroundinnspillingen ”Dele alle ord og tanker” fra Hoff Ensembles klassiske jazzutgivelse ”Quiet Winter Night” er meget tydelig. Og duettpartner Tomine Harket står ut med god kraft i sitt øvre register. Overtonene er også luftige, og lydbildet er stort og nesten omsluttende.

Subwooferen tilfører fundamentet i bassregisteret. Men den hekter seg ikke godt nok til lydplanken lydmessig. Det oppstår et hull i det øvre bassområdet, som gjør at det blir litt ulineært. Skrur man opp subwooferen i lydnivå for å kompensere, blir det litt svulstig. Skrur man den ned, oppleves bassen tidvis litt slank. Subwooferen er heller ikke den mest attakkerte vi har hørt.

Annonse

Konklusjon
Harman/Kardon SB30 er en lydplanke med skikkelig sprek mellomtonegjengivelse som gjør at sangstemmer og dialoger kommer klokkeklart frem. Filmopplevelsene er gode, og med ekstern subwoofer får man mer buldring i bunnen av frekvensområdet.

Vi ønsker oss imidlertid en kjappere subwoofer, som dessuten integreres mer sømløst i lydbildet. Det mangler litt futt i øvre bassområde, som går utover musikkopplevelsene.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

SpeakerCraft CS3

Fabelaktig løsning

SpeakerCraft sin lydplanke er egentlig ingen planke, men en slank kasse. Men løsningen er snerten, og den låter utmerket.

Balansert lyd Integrert bass Trådløs Bluetooth
Ikke ekte dypbass Mangler HDMI Fjernkontrollen

Klipsch HD Theater SB 3

Tøff med horn

Klipsch HD Theater SB 3 er en lydplanke med horndiskanter og et dertil tøft lydbilde som trøkker bra.

Tøff lyd Trådløs subwoofer
Grove overtoner Mangler HDMI Fjernkontrollen
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.