TEST: Urbanista Miami

Trådløs, aktiv støydemping på budsjett

Aktiv støydemping i trådløse hodetelefoner, pleier å koste mer enn dette.
Karakter
Urbanista Miami
Lyd & Bilde mener
Klassens beste batteritid, ok støydemping, fyldig og engasjerende lyd med bra trøkk i bassen. Mye for pengene.
Støydempingen er ikke like effektiv som på våre referanser. Lydbildet mangler detaljer, oppløsning og har et litt diffust fokus.
Spesifikasjoner

Type: Hodetelefoner med aktiv støydemping
Bluetooth: 5.0 (AAC/SBC)
Element: 30 mm
Vanntett: Nei
Mikrofon / fjernkontroll: Ja / touch
Ladekabel: USB
Batteritid: Opptil 50 timer, 40 t med ANC
Vekt: 234 gram
Farge: Sort, rød, grønn el. hvit
Annet: Støtter Google Assistant
Web: urbanista.com

Annonse
Annonse
forfatter

Å finne et par gode, trådløse hodetelefoner med støydemping under 1500 kr, har vist seg å være umulig. Det nærmeste man kommer er Jabra Elite 85h, som koster 2000 kr.

Bortsett fra Sony WH-XB900N som har falt så mye i pris, at den er det eneste alternativet til 1500 kr.

Men nå har Urbanista sluppet et par trådløse med støydemping, som ikke har en lang rekke meningsløse tall og bokstaver i navnet, men simpelthen heter Urbanista Miami. Navnet skyldes at de er inspirert av fargene i Miami, Florida, og vårt testeksemplar het Ruby, og har en rødfarge med hint av lilla og rosa. Jeg tipper at Ruby knapt blir en hit her i Norden, men det finnes andre farger.

De andre fargene er Teal, som er mellomgrønn, og de obligatoriske sorte og hvite, som oftest selger best. For selge kommer disse til å gjøre. Trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping i denne prisklassen er mangelvare, og legger man bra batteritid og god lyd til listen, haker Urbanista Miami av alle boksene.

Urbanista Miami ligner mer på Sony WH-XB900N enn Jabra-hodetelefonene, men Miami kan ikke styres fra en app (ennå), og det er heller ingen eq-justeringer (som WH-XB900N trenger), men batteritiden er kjempebra med en spilletid på 50 timer – 40 med støydemping, og de leveres ned et reiseetui med ladekabel, flyadapter og en minijack-kabel for fysisk tilkobling.

Annonse
Reiseetui med plass til kabler.
Foto: Lasse Svendsen

Å bruke

Støydempingen og lyden betjenes med knapper på øreklokkene. På den høyre sturer man volum og avspilling, svarer på samtaler, og slår av og på hodetelefonene. På den venstre velger man mellom aktiv støydemping, medhør – Ambient Sound Mode, og her kan man også slå av sensoren som pauser avspillingen hvis man tar av hodetelefonene.

Innebyggede mikrofoner brukes til medhør og støydemping, og Miami støtter stemmestyring av mobilen via Google Assistant.

Ingen touch, men fysiske knapper for alt unntatt volum.
Foto: Lasse Svendsen

Urbanista mener at Miami er så store at de er ‘rundt-øret’-hodetelefoner (around ear, snarere enn på-øret (on-ear), det korrekte skal være en mellomting. For de vinklede, ovale øreputene er faktisk litt trange. Selv for normalt store ører. Ellers er bærekomforten god, selv om de sitter strammer på hodet enn Jabra-hodetelefonene og AirPods Max.

Lydkvalitet

Kvaliteten på Miami hodetelefonene er tillitvekkende, og mye bedre enn vi er vant til i denne prisklassen. Paringen med mobilen foregår sånn at man trykker og holder inne strømbryteren, mens man åpner Bluetooth-innstillingene på mobilen. Da blinker lade-LED-en på Miami og når de dukker opp på skjermen, velger man koble til.

Støydempingen kontrollerer man som sagt med knappen på den venstre øreklokken, og man merker godt når den er på. Da dempes alle lyder utenfra, dog ikke like bra så på Jabra-hodetelefonene, enkelte lyder – høyfrekvente og rumling på lave frekvenser, høres fremdeles om enn noe dempet. Men det er bedre enn ingen støydemping.

Annonse

Man kan kanskje ikke forlange like god støydemping som i de dyrere hodetelefonene vi har testet, og Miami-hodetelefonene har et stykke igjen før de er på nivå med de beste. Likevel, støydempingen er effektiv nok til at duringen fra bussen ikke merkes så godt, og da kommer ofte musikken bedre fram.

Hodetelefonene er på sitt beste når de får spille pop, rock, hip-hop, elektronica, elektronisk jazz, metal eller dance, altså utpreget rytmisk musikk med mye dynamikk og fet bass. Det passer nemlig best til klangbalansen her, som favoriserer bassrytmer mer enn under- og overtonene til strykerne i et orkester. Til det er hodetefonene ikke detaljrike nok, de mangler litt på fokus og raffinement i mellomtone og diskant, men du verden så saftig bassen er.

Uten å være påtrengende.

Terje Rypdals Conspiracy lyder steintøft med trommene som setter rytmen fra førte takt, og gitarene river godt og kraftfullt i mellomtonen, mens orgelet fargelegger lydbildet med toner i amber og blått. Det man ikke merker så mye til, er symbalene, som drukner i lydbildet.
Kantslag på skartrommen merker man heller ikke mye til, men klokkespillet på Keith Jarrets For Miles, kommer bedre fram i lydbildet.

Annonse

Klavertoner funger fint og selv store konsertklaverer lyder voksent og godt definert, men også her savner jeg litt klang i diskanten. Men sett på Zara Larssons Look What You’ve Done, og Urbanista-hodetelefonene er i sitt ess. Den sugende bassen blir fysisk, vokalen er godt definert, og det eneste jeg savner er muligheten til å spille enda høyere.

Urbanista Miami er det beste kjøpet i denne klassen.
Foto: Lasse Svendsen


Konklusjon

De trådløse Urbanista Miami, er et kupp til prisen. Selv om den aktive støydempingen ikke er så effektiv som håpet, gjør den en bedre jobb en ingen støydemping. Når selv lyden er en ren fest av et engasjerende om enn ikke veldig raffinert fyrverkeri, kan vi ikke annet enn anbefale Miami for alle som sikter seg inn på budsjettklassen, når de ser etter nye trådløse hodetelefoner. Med støydemping. For det er nemlig ikke lett å finne i denne klassen. Urbanista Miami har det, og samtidig ser de bra og, kvaliteten er bedre en vi er vant til i denne prisklassen, så valget er enkelt.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.