Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Urbanista Miami

Trådløs, aktiv støydemping på budsjett

Aktiv støydemping i trådløse hodetelefoner, pleier å koste mer enn dette.

Skrevet av / 22.03.21 - 10:00
Urbanista Miami
Lasse Svendsen

Å finne et par gode, trådløse hodetelefoner med støydemping under 1500 kr, har vist seg å være umulig. Det nærmeste man kommer er Jabra Elite 85h, som koster 2000 kr.

Bortsett fra Sony WH-XB900N som har falt så mye i pris, at den er det eneste alternativet til 1500 kr.

Men nå har Urbanista sluppet et par trådløse med støydemping, som ikke har en lang rekke meningsløse tall og bokstaver i navnet, men simpelthen heter Urbanista Miami. Navnet skyldes at de er inspirert av fargene i Miami, Florida, og vårt testeksemplar het Ruby, og har en rødfarge med hint av lilla og rosa. Jeg tipper at Ruby knapt blir en hit her i Norden, men det finnes andre farger.

De andre fargene er Teal, som er mellomgrønn, og de obligatoriske sorte og hvite, som oftest selger best. For selge kommer disse til å gjøre. Trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping i denne prisklassen er mangelvare, og legger man bra batteritid og god lyd til listen, haker Urbanista Miami av alle boksene.

Urbanista Miami ligner mer på Sony WH-XB900N enn Jabra-hodetelefonene, men Miami kan ikke styres fra en app (ennå), og det er heller ingen eq-justeringer (som WH-XB900N trenger), men batteritiden er kjempebra med en spilletid på 50 timer – 40 med støydemping, og de leveres ned et reiseetui med ladekabel, flyadapter og en minijack-kabel for fysisk tilkobling.

Reiseetui med plass til kabler.
Foto: Lasse Svendsen

Å bruke

Støydempingen og lyden betjenes med knapper på øreklokkene. På den høyre sturer man volum og avspilling, svarer på samtaler, og slår av og på hodetelefonene. På den venstre velger man mellom aktiv støydemping, medhør – Ambient Sound Mode, og her kan man også slå av sensoren som pauser avspillingen hvis man tar av hodetelefonene.

Innebyggede mikrofoner brukes til medhør og støydemping, og Miami støtter stemmestyring av mobilen via Google Assistant.

Ingen touch, men fysiske knapper for alt unntatt volum.
Foto: Lasse Svendsen

Urbanista mener at Miami er så store at de er ‘rundt-øret’-hodetelefoner (around ear, snarere enn på-øret (on-ear), det korrekte skal være en mellomting. For de vinklede, ovale øreputene er faktisk litt trange. Selv for normalt store ører. Ellers er bærekomforten god, selv om de sitter strammer på hodet enn Jabra-hodetelefonene og AirPods Max.

Lydkvalitet

Kvaliteten på Miami hodetelefonene er tillitvekkende, og mye bedre enn vi er vant til i denne prisklassen. Paringen med mobilen foregår sånn at man trykker og holder inne strømbryteren, mens man åpner Bluetooth-innstillingene på mobilen. Da blinker lade-LED-en på Miami og når de dukker opp på skjermen, velger man koble til.

Støydempingen kontrollerer man som sagt med knappen på den venstre øreklokken, og man merker godt når den er på. Da dempes alle lyder utenfra, dog ikke like bra så på Jabra-hodetelefonene, enkelte lyder – høyfrekvente og rumling på lave frekvenser, høres fremdeles om enn noe dempet. Men det er bedre enn ingen støydemping.

Man kan kanskje ikke forlange like god støydemping som i de dyrere hodetelefonene vi har testet, og Miami-hodetelefonene har et stykke igjen før de er på nivå med de beste. Likevel, støydempingen er effektiv nok til at duringen fra bussen ikke merkes så godt, og da kommer ofte musikken bedre fram.

Hodetelefonene er på sitt beste når de får spille pop, rock, hip-hop, elektronica, elektronisk jazz, metal eller dance, altså utpreget rytmisk musikk med mye dynamikk og fet bass. Det passer nemlig best til klangbalansen her, som favoriserer bassrytmer mer enn under- og overtonene til strykerne i et orkester. Til det er hodetefonene ikke detaljrike nok, de mangler litt på fokus og raffinement i mellomtone og diskant, men du verden så saftig bassen er.

Uten å være påtrengende.

Terje Rypdals Conspiracy lyder steintøft med trommene som setter rytmen fra førte takt, og gitarene river godt og kraftfullt i mellomtonen, mens orgelet fargelegger lydbildet med toner i amber og blått. Det man ikke merker så mye til, er symbalene, som drukner i lydbildet.
Kantslag på skartrommen merker man heller ikke mye til, men klokkespillet på Keith Jarrets For Miles, kommer bedre fram i lydbildet.

Klavertoner funger fint og selv store konsertklaverer lyder voksent og godt definert, men også her savner jeg litt klang i diskanten. Men sett på Zara Larssons Look What You’ve Done, og Urbanista-hodetelefonene er i sitt ess. Den sugende bassen blir fysisk, vokalen er godt definert, og det eneste jeg savner er muligheten til å spille enda høyere.

Urbanista Miami er det beste kjøpet i denne klassen.
Foto: Lasse Svendsen


Konklusjon

De trådløse Urbanista Miami, er et kupp til prisen. Selv om den aktive støydempingen ikke er så effektiv som håpet, gjør den en bedre jobb en ingen støydemping. Når selv lyden er en ren fest av et engasjerende om enn ikke veldig raffinert fyrverkeri, kan vi ikke annet enn anbefale Miami for alle som sikter seg inn på budsjettklassen, når de ser etter nye trådløse hodetelefoner. Med støydemping. For det er nemlig ikke lett å finne i denne klassen. Urbanista Miami har det, og samtidig ser de bra og, kvaliteten er bedre en vi er vant til i denne prisklassen, så valget er enkelt.

Karakter
Urbanista Miami
Basic

Lyd & Bilde mener

Klassens beste batteritid, ok støydemping, fyldig og engasjerende lyd med bra trøkk i bassen. Mye for pengene. Støydempingen er ikke like effektiv som på våre referanser. Lydbildet mangler detaljer, oppløsning og har et litt diffust fokus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

Scroll to Top