TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Takstar HF 580

Kinesisk luksus på budsjett

Planar-hodetelefoner er normalt svindyre. Men Takstar HF 580 presterer å få high-end-teknologien inn i noe alle har råd til.

forfatter
Publisert 14.02.20 - 15:10
Karakter
Takstar HF 580
L&B mener
Superlekker byggekvalitet. Lyden er ren, uanstrengt og dynamisk.
Litt tilbaketrukket øvre mellomtone. Krever en god hodetelefonforsterker.
Spesifikasjoner
 • Type: over-ear, åpen
 • Drivere: 97 x 76 mm planmagnetiske drivere
 • Frekvensområde: 15–25 000 Hz
 • Impedans: 32 ohm
 • Tilkobling: 3,5 mm stereojack / 6,3 mm adapter.
 • Vekt: 550 g
 • Web: malaaudio.no
Veil. pris 2.399Pr. 14.02.20 Produktside

Kinesiske Takstar er ikke så kjente på våre breddegrader, men prisen på under 3000 kroner for et par planmagnetiske hodetelefoner vekker en naturlig nysgjerrighet. For de pleier normalt å ha et siffer mer i prisen.

Planmagnetiske (eller «planar») hodetelefoner kan både i oppbygning og lyd sammenlignes med elektrostatiske hodetelefoner. I konvensjonelle hodetelefoner er driveren bygget som en liten høyttalerenhet. I en planar-hodetelefon er membranen en ultratynn folie som er spent ut foran en kraftig magnet. Det betyr at membranen kan gjøres meget lett og at den påvirkes jevnt over hele flaten.

Det gir mulighet for en svært forvrengningsfri og vektløs gjengivelse. Men planar-hodetelefoner koster oftest en liten formue på grunn av den avanserte oppbygningen. Audeze og HiFiMan er noen av de mest kjente tilhengerne av planar-hodetelefoner, men også T+A har nylig meldt seg inn i klubben med de enormt kostbare Solitaire P.

Takstar HF 580 ligner sistnevnte av ytre, men koster bare en femtendedel, så forventningene er lagt litt lavere. Faktisk er HF 580 den billigste planar-hodetelefonen vi har sett til dags dato. Man kan mistenke at HF 580 mest er tiltenkt hjemmemarkedet når teksten på emballasjen og i manualen er på kinesisk. Heldigvis med engelsk oversettelse under.

Kinesiske Takstar er ikke så kjente på våre breddegrader, men prisen vekker en naturlig nysgjerrighet. (Foto: Takstar)

Luksus og komfort

Det er ellers ikke spart på byggekvaliteten, og hvis jeg hadde fått hodetelefonene i hånden uten annen informasjon, ville jeg ha gjettet på en langt høyere pris. Øreklokkene er store og høyglanssorte. Hodebøylen er foret med tykt kunstlær. Det følger med to typer øreputer: den ene i luftig stoff, den andre i et sølvfarget, vevd materiale. Komforten på begge er topp.

Kabelen, som er fastmontert, er gummibelagt for å hindre at den vikler seg. Det virker nesten litt for godt, for kabelen er så tykk og kraftig at det kan vært vanskelig å rette ut buktningene når den har vært rullet sammen. Med en lengde på hele tre meter kan kabelen nå helt fra stereoanlegget og til godstolen. Og det er fint.

Vekten på over et halvt kilo fører oss til tungvektsklassen, men heldigvis er vekten godt fordelt, og den rikelige polstringen betyr at HF 580 ikke føles tung på hodet.

Bare til hjemmebruk

Det hører med til sjeldenhetene at vi i dag finner hodetelefoner uten innebygget mikrofon og fjernkontroll til mobilen. På den andre siden vil den slags moderne tull være borkastet her. For det første er Takstar HF 580 ikke en hodetelefon som man tar med på bussen eller sykkelen. Til det er den for stor, tung og sart. Og for det andre må den helst ha en ordentlig hodetelefonforsterker for å yte sitt beste. Her holder det ikke med hodetelefonutgangen (om den overhodet finnes) på mobilen.

Øreklokkene er store og høyglanssorte, og hodebøylen er foret med tykt kunstlær. (Foto: Takstar)

Lydkvaliteten

Det første man merker seg, er den enorme bassen. Ikke tung og dominerende som i DJ-hodetelefoner, men mektig og dyp. Pauker serveres med trykk, og vegg-til-vegg-heavy som Pestilence and Plague med Judas Priest får en wagnersk storhet. Det er nesten på grensen til å være for mye, men også bare nesten.

Mellomtonen er virkelig nyansert og uforvrengt. Det gir en naturlig klang på både stemmer og instrumenter, og selv når det går hett for seg, blir ikke tingene rotet sammen. Selv de minste detaljene står hårreisende presist når Jonathan legger stemme til den halvgale King George III i You’ll be Back fra Hamilton.

I det øverste sjiktet kommer motsetningene. HF 580 er egentlig veloppløst nok i toppen, men den står litt i skyggen av den flotte mellomtonen. Det kan i noen tilfeller gi et litt innelukket og mindre luftig inntrykk. På den positive siden kan man si at det aldri er noe som kan få hodetelefonene til å låte skarpt eller pågående.

Diskanten avslører imidlertid også at Takstar HF 580 er kresen med hva den kobles til. På hodetelefonutgangen på en mobil (Huawei Mate 10 Pro) blir lyden flat og mørk. Tilkoblet en fullvoksen stereoforsterker blir detaljene i toppen bedre, og bassen mer kontrollert.

Før vi blir for kresne, må vi heller ikke glemme å se på prisen. Vi har å gjøre med en planar-hodetelefon til en fantastisk lav pris. I dette perspektivet er det imponerende hva man får. En nærliggende sammenligning kan være den virkelig vellykkede Ollo HPS S4, som har en litt mer analytisk klang, men ikke så mye sjarm som Takstar HF 580.

Konklusjon

Takstar HF 580 er et spennende bekjentskap, med noen innlysende kvaliteter til en pris som er vanskelig å konkurrere med. Byggekvaliteten er svært god, og du får overraskende mange av planar-prinsippets sterke sider uten de ellers obligatoriske lommeboksmertene.

Hvis du leter etter et analyseredskap, må du fortsette å lete litt til. Til det er HF 580 for tung i bassen og avdempet i toppen. Vil du derimot slappe av i godstolen med klassisk rock – eller for den saks skyld med klassisk orkestermusikk – er du på rett spor.

Vi er ikke oppe i high-end-klassen, men det er vanskelig å finne mange klassiske kablede hodetelefoner som gir like mye for pengene.

HF 580 de billigste planar-hodetelefonene vi har testet til dags dato. (Foto: Takstar)

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

2 kommentarer om “Takstar HF 580”

 1. Jepp! Jeg har gått til innkjøp av disse hodetelefonene. Beregnet som hjemmealternativet til bluetooth Sonyer som anbefales overalt. Det er ingen tvil! Chet Baker er mer musikk på disse en Sony! Alt blir levende på en annen måte. Selv om jeg har ekstern HT forsterker(portabel) så er og blir dette et hjemmealternativ. Dee er tunge og upraktiske på bussen, men hjemme så er det ingen vei utenom! Skal du ha hodetelefoner i prisklassen – Lytt! Anbefales til alle som er glad i god musikk! PS egner seg lite til partymusikk eller elektronika.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Seriøse trådløse fra Focal Focal Bathys er trådløse hodetelefoner med ANC. Men de konkurrerer ikke mot Sony og Bose, her siktes det nemlig høyere.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde