TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Sudio T2

Har Sudio lyktes med å få inn helheten?

Et pent ytre er en ting. Spørsmålet er om innsiden lever opp til forventningene.

forfatter
Publisert 29.10.21 - 09:00
Karakter
Sudio T2
L&B menerskew
pluss Et tvers gjennom gedigent og pent helhetsinntrykk med et lydbilde som lever opp til forventningene for prisklassen. Et ekstra pluss for miljøbevissthet, innovativ form og kult fargevalg.
minus Den aktive støyreduseringen lar det være litt igjen å ønske seg, og lydkvaliteten ved telefonsamtaler kan være en utfordring da den har en tendens til å svinge. En app kan bli neste skritt i utviklingen.
Veil. pris 1299 Produktside
Spesifikasjoner
  • Type: In-ear trådløse ørepropper
  • Bluetooth: 5.2
  • Beskyttelse: svette- og sprutsikre
  • Batteri: opptil 7 timer og 30 minutter (ANC av)
  • Vekt: 5,3 g/stk., 46,2 g med etuiet
  • Lading: USB-C
  • Web: sudio.com/no

Svenske Sudio startet i 2012, og er et selskap som har valgt å profilere og løfte frem sin holdbarhetstanke. Som et skritt her er at emballasjen som øreproppene Sudio T2 leveres i, er helt fri fra plast. Uansett om du interesserer deg for miljøspørsmål eller ikke, er det nesten ikke mulig å lukke øynene for at denne tanken er helt riktig i tiden.

Vi har tidligere testet Sudio Tolv, som fikk kritikk for at de hadde fysiske knapper for justering, middelmådig lydkvalitet, og manglet en app. Det skal bli interessant å se om selskapet har tatt til seg kritikken. Sudio fortsetter, til min glede, å satse på farger og form – så selv når det gjelder nye Sudio T2, som i tillegg til nøytralt (halvtrist?) svart også finnes i hvitt, sand og jade. Etuiet er, akkurat som på Sudio Tolv, eggformet. Det har en matt finish og føles robust, gedigent og er estetisk tiltalende.

Bild 1 Bild 2
<
>
Etuiet er lekkert eggformet med matt finish som forsterker den luksuriøse følelsen.

Lyden i Sudio 2

Risikoen med noe som ser pent og gedigent ut, er at forventningene blir for store. Men til tross for at man trolig har lagt både kraft, energi og en del penger i det ytre, har man faktisk ikke spart noe på det indre. Lyden er som forventet for en ørepropp i denne prisklassen, så det er tydelig at personene som jobber med innsiden, har tatt tak i problemet. Flott jobbet! Her finnes både luftighet og dybde, og den har beholdt mitt engasjement for musikken i stedet for at jeg begynner å bli irritert over småting i lydbildet. Jeg lytter ofte på lydbøker, og selv der er jeg ganske nøye og velger ofte bøker ut fra hvem som er oppleseren. Gunilla Leining er en klar favoritt, og nyansene i hennes stemme kommer fint frem i Sudio 2.

På emballasjen står Active noice cancelling, og for å få det til legger du fingeren på øreproppen i cirka to sekunder til du hører en svitsjende lyd. Gjør du om på prosedyren, får du et pling plong som bekreftelse. Min opplevelse er at det er litt uklart om det er svitsj eller pling plong som indikerer at støyreduseringen er aktiv eller ikke. Jeg prøvde også utendørs i trafikken, men noe halleluja-øyeblikk med lovet støyredusering opplevde jeg aldri helt. Så for ikke å tære unødvendig, og forkorte 7 timer og 30 minutters batteritid, kan du med fordel skippe støyreduseringen. Derimot bør det nevnes at proppene fungerer helt akseptabelt selv i et vindfullt sted som Karlskrona.

Som en del av miljøtanken er øreproppene fint plassert på en papplate, og ikke stappet i en plastpose som vanlig. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Da jeg for en stund siden testet MiiBuds Action II, ble jeg uskyldig anklaget for å sitte på toalettet under en telefonsamtale med min mann. Dette skjedde ikke med Sudio T2. Jeg ringte også opp min kollega, som også hadde sterke meninger om samtalekvaliteten på nevnte ørepropp, men der kom det heller ingen klager. Det jeg merket, var imidlertid at lyden svingte litt på «min» side iblant. Jeg fikk ingen klager fra mine samtalepartnere når dette skjedde, men selv ble jeg ganske frustrert, og hadde vanskelig for å holde fokus på de riktige tingene.

Verdens korteste ladeledning? Eventuelt er også dette en del av selskapets miljøpolitikk – å spare på materialene. Om ikke annet lokket den i hvert fall frem en god latter fra meg. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Komfort og brukervennlighet

Jeg har sagt det tidligere, og jeg sier det igjen: Det er ingen selvfølge i å finne et par in-ear-hodetelefoner som ikke gjør vondt over tid, og som sitter bra uten å falle ut. Personlig synes jeg at det er virkelig utfordrende, og ørene mine klarer som oftest ikke flere timer i strekk uten at ubehaget begynner å gjøre seg gjeldende. Jeg opplevde at proppene satt bra i mine ører, uten at jeg trengte å gå og trykke dem tilbake i tide og utide. Sudio T2 kommer med fire ulike størrelser på øreproppene, så det er bare å prøve seg frem. Og husk at ørene våre er ulike, så du kan trenge forskjellige størrelser i høyre og venstre øre.

Studio er vennlige nok til å merke proppene med L og R. Det er i alle fall jeg ekstra takknemlig for! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Nå kan det være at jeg er helt ensom om dette i-landsproblemet, men det er bare å erkjenne: Jeg synes det kan være litt vanskelig å vite hvilken ørepropp som skal sitte i høyre og venstre øre. Derfor blir det en liten ekstra stjerne til Sudio for at de fortsetter å merke proppene med L og R. Takk!

Det å koble proppene til mobilen var enkelt og smidig, og de fysiske knappene som var på forgjengeren, er bare et minne, og er erstattet med smidige touch-knapper. På ønskelisten står fortsatt en app for å kunne gjøre innstillinger og justeringer …

Er du lei av tradisjonelle svarte hodetelefoner, finnes Sudio T2 også i hvitt, sand eller jade. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusjon

Sudio T2 er en fin og anvendelig ørepropp i pen og gedigen forpakning – ikke noe å si på det! Lydbildet er som forventet for prisklassen, og byr opp til engasjement. Ved lydboklytting fremgår oppleserens stemme tydelig og klar uten merkeligheter. Jeg hever imidlertid en varselfinger om det er veldig viktig for deg å kunne bruke hodetelefonen uhindret og uten forstyrrelser ved telefonsamtale, og unngå det med støyreduseringen, da den er meget ujevn og kan komme og gå.

forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Kineserne kan kjøpe OnePlus 11 allerede på mandag Lanseringen skjer mer enn en måned før den globale lanseringen, som skjer den 7. februar.
Dette har du ikke fått til 1000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei gi uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Bilde