Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: MiiBuds Action II

Propper for de som trener mye

Trådløse treningspropper med ørekrok uten masse "ekstra av alt" kan være akkurat hva du trenger. Om den sitter der den skal, og lyden leverer.

Skrevet av / 15.09.21 - 16:50
MiiBuds Action II
Åsa Warme Hallén

Danske MIIEGO ble grunnlagt 2010, og har nå sluppet MiiBuds Action II, en helt trådløs hodetelefon – eller ørepropper, om man foretrekker å kalle dem det.

Det første som slår meg, er at selve etuiet er stort. Nesten dobbelt så stort som til Vista 2, som var de siste øreproppene jeg testet. For meg spiller det ingen rolle, og egentlig er det jo ikke så rart med tanke på at disse proppene er utstyrt med ørekroker for å sitte sikrere ved trening. De tar litt mer plass, helt enkelt.

 

Uten noe ekstra

Her er det ingen apper eller muligheter for å gjøre mange ulike personlige lydinnstillinger. Dette er ørepropper som skal sitte på plass når du trener og samtidig vil lytte til musikk. Punktum.

MiiBuds Active II
På undersiden finner du ledningen som forvandler etuiet til en powerbank – veldig smart. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Når øreproppene ligger i etuiet, lades de trådløst, og et stort pluss er at etuiet også fungerer som ekstern powerbank for å gi ekstra strøm til mobilen eller en annen enhet som trenger strøm. Ledningen til dette ligger fiffig gjemt på undersiden av etuiet.

Komfort

Direkte ut av etuiet er proppene utstyrt med øreskum av det som MIIEGO kaller memory foam, et formbart materiale som skal tilpasse seg etter akkurat dine ører. Om ørene ikke setter pris på denne løsningen, følger det med ytterligere 3 propper av silikon i størrelsene small, medium og large. Ved første lytting opplevde jeg selv at memory foamet var hardt og ubehagelig, men etter noen ganger innså jeg at det formet seg fint etter mitt øre, og passformen var ikke noe som forstyrret meg.

Det kreves litt arbeid å få ørepropper og vinger på plass, men øving gjør mester, og selv dette er noe jeg ikke tenker på etter et par ganger. Dessuten gir vingene faktisk en ekstra følelse av trygghet under trening; de sitter der de sitter, helt enkelt.

MiiBUDS ACTION playknapp
Play-knappen er utstyrt med MIIEGOs logo, og er tenkt å hjelpe deg blant annet med å skru opp og ned på volumet. Dessverre må du trykke ganske hardt og huske hvilken kommando som fungerer til hva, noe som gjør det betydelig smidigere å bare ta frem mobilen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

På øreproppen finnes det som i manualen kalles play-knappen. Med ulike antall trykk på enten høyre eller venstre propp kan du skru opp volumet (høyre propp), senke volumet (venstre propp). Ved dobbelttrykk på høyre propp hopper du til neste melodi, og hvis du velger å dobbelttrykke på venstre propp, kommer du til foregående låt … Husker du? Nei, ikke jeg heller! Ikke nok med at jeg enten har for kort minne til å huske hvilken kommando som var hvilken, noe som resulterer i himla mange trykk; det kreves dessuten at du trykker ganske hardt for at det skal fungere. Økt puls og vondt i ørene drar ned karakteren. For å spare både ører og hjerte endte det med at jeg plukket frem mobilen når jeg ville justere volum eller endre låtvalg.

Proppene, som finnes i både hvitt og svart, skal tåle kraftig regn og skikkelig svetting under treningen. Men jeg hadde ikke våget å skylle dem under rennende vann. (Foto: MIIEGO)

Så har vi det med IP-klassifisering, noe som ikke er helt åpenbart å forstå seg på. Etter litt etterforskning har jeg oppfattet det slik at MiiBuds Action II tåler vann som svette og regn, derimot liker de ikke å bli skikkelig skylt under rennende vann. Om det er viktig eller ikke, er opp til hver og en. Personlig synes jeg det føles ganske friskt å kunne skylle av svetten etter en treningsøkt. Men på den andre siden finnes det jo også de som ikke vasker treningsklærne sine mellom øktene heller …

Lyden

Ved den første testen får jeg en fin følelse av live-versjonen av George Michaels Star People fra MTV Unplugged i ørene. Introen leverer, bassen føles i kroppen, og Georges stemme er nærværende og luftig. En meget positiv førsteopplevelse, må jeg innrømme.

Etter mer lytting i en periode må jeg likevel erkjenne at helhetsbildet kanskje er litt kjedelig, og at topper og dybde savnes i noen tilfeller, men det er driv og engasjement. Jeg har absolutt opplevd kjedeligere lyd fra dyrere propper.

MiiBuds har ingen støyreduksjon på samme måte som mange andre hodetelefoner på markedet, derimot må jeg innrømme at memory foamet gjør at øreproppene sitter ganske tett, og stenger mye av omgivelseslydene ute. Selv vind – hurra!

Når det så er på tide å teste lyden under samtale, ringer jeg opp en kollega, som oppfører seg litt merkelig i løpet av den korte samtalen. Jeg ringer så opp mannen min, som med en gang spør hva jeg holder på med – sitter jeg på toalettet og ringer ham? Eh, nei det gjør jeg virkelig ikke, men det kan jo forklare hvorfor min kollega oppførte seg litt merkelig. Jeg ringer kollegaen tilbake (uten proppene denne gangen) for å høre hvordan han oppfattet lyden. Metallisk og med ekko var dommen. Så da setter dessverre hurraropene seg fast i halsen …

Konklusjon

Jeg tror at dette er øreproppene for deg som tar dem på før en treningsøkt, setter i gang musikken og deretter kjører på så det ryker. Ingen telefonsamtale eller bytte av låter, men kun full fokus på treningen. MiiBuds Action II sitter fortsatt på plass, og det er absolutt tilstrekkelig mye driv i lyden for at du ikke skal kunne bruke det som en unnskyldning for en mindre vellykket treningsøkt. Det finnes selvfølge billigere propper på markedet som også tilbyr flere muligheter i form av lydinnstillinger, men vil du ha ørepropper uten en masse unødvendige innstillinger, kan disse så absolutt være et alternativ.

Karakter
MiiBuds Action II
Basic

Lyd & Bilde mener

Treningspropper som sitter der de skal under treningsøkten. Et ekstra pluss for muligheten til å bruke etuiet som ekstern powerbank. Du må trykke ganske hardt for å regulere for eksempel lydvolumet direkte på øreproppen, noe som resulterer i ømme ører. Du kan ikke holde proppene rene ved å skylle dem under rennende vann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

Scroll to Top