Pioneer SE-Monitor5

Når hver detalj teller

Hodetelefonene Pioneer SE-Monitor5 graver frem musikalske detaljer på atomnivå.

Pluss
Superdetaljert lyd med fabelaktig dynamikk, som bare vokser med oppgaven. Bærekomforten er i særklasse.
Minus
Prisen er høy, og hodetelefonene får konkurranse av rimeligere alternativer. Vi ønsker oss litt varmere lyd.

Her er vår test av Pioneer SE-Monitor5.

Hvor ofte har du ikke lest om stereokomponenter til mangfoldige tusener av kroner, og tenkt at den lyden skulle du hatt – om du bare hadde råd! Det er utvilsomt noe magisk som skjer når man runder 100.000 kroner for et par høyttalere, men dessverre får de færreste av oss oppleve det.

Stortest av 10: De beste av de beste hodetelefonene til 5.000 kroner

Men det kan du, om du bare tenker litt annerledes. For i stedet for å ofre bilen for et par høyttalere, kan du tenke mer egoistisk og spille musikk bare for deg selv. Da kommer du nemlig langt med et par hodetelefoner, og plutselig kan budsjettet skrelles med nesten 90 prosent uten å miste lydkvalitet! Vel å merke om du ikke har noe imot at orkesteret sitter inne i hodet ditt og spiller, i stedet for å stå framfor deg.

Pioneer SE-Monitor5 er et par hodetelefoner som plasserer seg i dette segmentet. Med en prislapp på 10.000 kroner tar de mål for seg å forvandle din musikalske hverdag til ren magi.

Test: Pioneer Rayz Plus – ørepropper med støyreduksjon og Lightning-plugg

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Her har man tatt lærdom av teknologien som ble utviklet til de dobbelt så dyre dyrere – og håndlagde – SE-Master1, og fôret den inn i et par hodetelefoner som i tillegg til å være mer tilgjengelige i pris, er mer omgjengelige da de er av lukket type i stedet for åpen.

Akustisk isolasjon

Det betyr at de har god akustisk isolasjon, slik at folk rundt deg slipper å høre på musikken din, dessuten kan du bruke hodetelefonene i mer støyende omgivelser, siden de stenger noe av støyen ute. For eksempel kan du glemme å bruke et par åpne hodetelefoner på toget. Men det kan du med SE-Monitor5. Undertegnede har faktisk prøvd, og selv om hodetelefoner med aktiv støydemping blokkerer mer støy, så kan du fint bruke SE-Monitor 5 uten å måtte skru opp lyden til vanvittige nivåer.

Pioneer SE-Monitor5
Med 50 mm store høyttalerelementer blir klokkene på Pioneer SE-Monitor5 ditto store. Foto: Pioneer

 

Pioneer har klart å kombinere akustisk støydemping med et ventilert kammer, en bassrefleks, som hindrer over- og undertrykk og gjengir bassen mer utstrakt og mindre komprimert enn man ellers kan forvente av et par lukkede hodetelefoner. Kombinert med et par store 50 millimeters høyttalerelementer gir dette forutsetninger for en stor og massiv bassgjengivelse. Disse er for ordens skyld av cellulose nanofiber, som er stivere enn glassfiber og visstnok skal gi en naturlig klang.

Pioneer SE-Monitor5
Høyttalerelementer i nanofiber fra cellulose skal sørge for en mer musikalsk lydgjengivelse. Foto: Pioneer

 

Kan brukes med mye utstyr

Pioneer SE-Monitor5 har en grei elektrisk impedans på 40 ohm som kombinert med en ganske høy følsomhet på 99 dB bør bety at de kan drives med det meste av utstyr, også til nød en vanlig mobiltelefon. Selv om de selvsagt fortjener det beste, som for eksempel Pioneers egen stasjonære forsterker U-05 eller en høykvalitets bærbar forsterker som Chord Mojo eller RHA Dacamp L1.

Pioneer SE-Monitor5
Kabelen bruker 3,5 mm jackplugg inn i hodetelefonene, som gjør det relativt enkelt å finne tredjepartskabler, skulle man ønske det. Foto: Pioneer

 

En balansert og to ubalanserte kabler følger med i esken, sistnevnte i lengdene 1,6 og 3 meter. De balanserte har 2,5 mm plugg, som støttes av enkelte bærbare musikkspillere. For eksempel Pioneers egen XDP-30R. Jeg kunne ønske meg at det følte med diverse overgangsplugger som stor og liten XLR, samt 6,3 millimeter jackplugg, slik at hodetelefonene passet flere typer balanserte komponenter. I stedet må man da kjøpe slike selv. Heldigvis bruker kablene to 3,5 millimeters plugger inn i selve hodetelefonene, som er ganske standard, slik at man kan kjøpe kabler som passer ens eget utstyr.

Som standard har hodetelefonene behagelige øreputer i velur, men det følger også med et par puter i samme kunstskinn som toppmodell SE-Master1 bruker. Sistnevnte gir litt bedre isolasjon og tettere passform, mens velurputene puster mer på bekostning av litt bassfylde, og mer gjennomtrekk av støy.

Pioneer SE-Monitor5
Neida, du trenger ikke aktiv støydemping på toget. Bare et par lukkede hodetelefoner, som Pioneer SE-Monitor5. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Passform og komfort

Hodetelefonene er nesten en halv kilo tunge, men selv om man kjenner vekten, er det ikke plagsomt. De sitter meget behagelig på hodet. Med lukkede skinnputer blir man gjerne klam i ørene over tid, men det har vært uproblematisk å ha dem på ørene i en time i strekk. Det kan virke som om bassrefleksportene slipper inn akkurat nok luft til at ørene får puste. Velurputene er enda mer behagelige over tid, men personlig foretrekker jeg den mer intime følelsen man får med kunstskinn.

Lyden av 10.000 kroner på ørene

Det er ikke dagligdags at man hører et par så dyre hodetelefoner, og i optimale forhold låter Pioneer SE-Monitor5 aldeles utmerket.

La det være sagt først som sist at hodetelefonene trenger en skikkelig forsterker. Med den bærbare RHA Dacamp L1 blir det blir fart på sakene. Da sitter rytmene stramt som en gardist, transienter smeller ut og lyden har en stabil og deilig ro over seg. Det samme opplever jeg med den stasjonære digitalkonverteren Hegel HD12 med sin høykvalitets hodetelefonutgang, som drar kvaliteten ut av hodetelefonene.

Pioneer SE-Monitor5
Pioneer SE-Monitor5 kommer opprinnelig med velurputer, men i esken medfølger også skinnputer. Foto: Pioneer

 

Basstromma på Puscifers post-industrielle Life of Brian (Omniflux Mix), en kongelåt på alle måter, låter kontant og rytmisk, med et godt grep om bassrytmene. Samtidig som vokaler står meget klart og tydelig ut fra musikken.

Nøytralt og balansert

Pioneer SE-Monitor5 låter nøytralt og meget balansert, med nødvendig tyngde i bassen. Mellomtonen er stor og fyldig, bare hør på Celloen på Bachs Cello Suite #1 i G-dur. En nydelig klang, fra en cello med stor kropp. Det låter passe rått og brutalt, samtidig som den søte klangen fra treverket kommer frem. Helt øverst i overtoneområdet er det litt å gå på, det er først og fremst her det skorter i forhold til de dobbelt så dyre SE-Master1, som har et større og enda luftigere lydbilde. Men bassen er også mer utstrakt på de dyrere brødrene, som er av åpen type men likevel overraskende fyldige i klangen.

Pioneer SE-Monitor5
Pioneer SE-Monitor5. Foto: Pioneer

 

Beyerdynamic T 5 p G2 er en lukket hodetelefon til samme pris som SE-Monitor5. Jeg føler ikke Pioneer er fullt så balansert i klangen. Pioneer låter litt mer aggressivt i mellomtonen, countrygitaren til Lindi Ortega på balladen Til the Goin’ Gets Gone klirrer litt hardt på og har også en liten forsterkning i midten av diskantområdet, før det rulles av litt tidligere helt i toppen og dermed ikke har den samme luften som Beyerdynamic-hodetelefonene. Men Pioneer har nok en noe fyldigere bassgjengivelse, gitt at de får en god nok forsterker til å trekke det frem.

Sammenligner vi med de dobbelt så dyre Sony Z1R, også disse lukket, så er Pioneer tynnere i lyden, med en mindre utstrakt bassgjengivelse. Og selv om det er detaljer nok og transienter er tydelige, så smeller de ikke like frigjort ut som verken hos Sony-ene eller hos åpne hodetelefoner av høy kvalitet. Er du villig til å gå åpent, får Pioneer SE-Monitor5 konkurranse fra langt rimeligere saker. Fostex TH500RP og ikke minst HiFiMAN HE-400i låter begge mer dynamisk og frigjort. Focal Elear til 11.000 kr har vesentlig bedre oppløsning og en mer vektløs gjengivelse av musikken, enn Pioneer SE-Monitor5. Og tar du steget opp til Sennheiser HD 800 S så får du musikken superærlig gjengitt, samtidig som de engasjerer på et helt annet plan. Rett og slett en annen klasse enn Pioneer SE-Monitor5. Pioneer-ene er mer omgjengelige enn alle disse, da de demper støy utenfra og lar folk slippe å høre musikken din i samme grad. Pioneer-ene funker også tross alt bedre med bærbart utstyr.

Pioneer SE-Monitor5
Foto: Pioneer

 

Ønsker du mer bass og en rundere, snillere spillestil kan B&W P9 Signature være tingen. De låter ikke like nøytralt som Pioneer-ene, og en lydtekniker ville nok derfor heller gått for SE-Monitor5. Men for min del er P9-ene et hakk mer musikalske og funker langt bedre med bærbart utstyr.

Glem mobiltelefonen

Jeg vil fraråde å bruke hodetelefonene alene sammen med en mobiltelefon. Koblet direkte til min iPhone 6s uten ekstern forsterker blir det for bassfattig, og det mangler kontroll på rytmene.

Pioneers egen musikkspiller XDP-30R burde sprite opp sakene, spesielt siden den har 2,5 mm balansert utgang. Dessverre har den ikke nok ”gain” til å vekke opp hodetelefonene skikkelig. Det hjelper lite at jeg så vidt kan ane at balansert kabel åpner opp lyden en liten smule i forhold til ubalansert, for hodetelefonene skriker etter høyere lydnivå.

Pioneer SE-Monitor5: Konklusjon

Med SE-Monitor5 har Pioneer tatt den helt ut og laget et ganske ekstremt par lukkede hodetelefoner. En solid konstruksjon hele veien, uten å ha tatt noen snarveier hva byggekvalitet angår.

Lyden er meget potent, med glimrende snert på rytmer og i instrumenter. Sangstemmer formelig står ut fra musikken, vel å merke med en skikkelig hodetelefonforsterker. De drives nemlig ikke veldig godt med en mobiltelefon.

Men uansett kvaliteten på hodetelefonforsterkeren sitter jeg igjen med tanken om at man ikke automatisk kan ta et par glimrende hodetelefoner av åpen type, som SE-Master1, og forvandle samme lyd ut av et lukket konsept. Audio-Technica har prøvd på dette med ATH-M70x, et par lukkede hodetelefoner som ikke rekker de åpne ATH-R70x opp til knærne. SE-Monitor5 er på samme måte ikke den samme gudegaven som SE-Master1, og slår heller ikke vår bærbare referanse Beyredynamic T 5 p. Pioneer får nemlig konkurranse fra langt rimeligere alternativer.

Pioneer SE-Monitor5 Pioneer SE-Monitor5 Pioneer SE-Monitor5 Pioneer SE-Monitor5 Pioneer SE-Monitor5 Pioneer SE-Monitor5 Pioneer SE-Monitor5 Pioneer SE-Monitor5
<
>
Kabelen bruker 3,5 mm jackplugg inn i hodetelefonene, som gjør det relativt enkelt å finne tredjepartskabler, skulle man ønske det. Foto: Pioneer

 

Les også

Test av Focal Utopia – Det ypperste blant hodetelefoner

Test av Sony WH-1000XM2 – trådløse hodetelefoner med perfeksjonert støydemping

Test av McIntosh MHA150 – superpotent og svindyr hodetelefonforsterker

Her er vår test av Pioneer SE-Monitor5. Hvor ofte har du ikke lest om stereokomponenter til mangfoldige tusener av kroner, og tenkt at den lyden skulle du hatt – om du bare hadde råd! Det er utvilsomt noe magisk som skjer når man runder 100.000 kroner for et par høyttalere, men dessverre får de færreste av oss oppleve det. Stortest av 10: De beste av de beste hodetelefonene til 5.000 kroner Men det kan du, om du bare tenker litt annerledes. For i stedet for å ofre bilen for et par høyttalere, kan du tenke mer egoistisk og spille musikk bare for deg selv. Da kommer du nemlig langt med et par hodetelefoner, og plutselig kan budsjettet skrelles med nesten 90 prosent uten å miste lydkvalitet! Vel å merke om du ikke har noe imot at orkesteret sitter inne i hodet ditt og spiller, i stedet for å stå framfor deg. Pioneer SE-Monitor5 er et par hodetelefoner som plasserer seg i dette segmentet. Med en prislapp på 10.000 kroner tar de mål for seg å forvandle din musikalske hverdag til ren magi. Test: Pioneer Rayz Plus – ørepropper med støyreduksjon og Lightning-plugg Her har man tatt lærdom av teknologien som ble utviklet til de dobbelt så dyre dyrere – og håndlagde – SE-Master1, og fôret den inn i et par hodetelefoner som i tillegg til å være mer tilgjengelige i pris, er mer omgjengelige da de er av lukket type i stedet for åpen.

Akustisk isolasjon

Det betyr at de har god akustisk isolasjon, slik at folk rundt deg slipper å høre på musikken din, dessuten kan du bruke hodetelefonene i mer støyende omgivelser, siden de stenger noe av støyen ute. For eksempel kan du glemme å bruke et par åpne hodetelefoner på toget. Men det kan du med SE-Monitor5. Undertegnede har faktisk prøvd, og selv om hodetelefoner med aktiv støydemping blokkerer mer støy, så kan du fint bruke SE-Monitor 5 uten å måtte skru opp lyden til vanvittige nivåer. [caption id="attachment_72510" align="alignnone" width="460"]Pioneer SE-Monitor5 Med 50 mm store høyttalerelementer blir klokkene på Pioneer SE-Monitor5 ditto store. Foto: Pioneer[/caption]   Pioneer har klart å kombinere akustisk støydemping med et ventilert kammer, en bassrefleks, som hindrer over- og undertrykk og gjengir bassen mer utstrakt og mindre komprimert enn man ellers kan forvente av et par lukkede hodetelefoner. Kombinert med et par store 50 millimeters høyttalerelementer gir dette forutsetninger for en stor og massiv bassgjengivelse. Disse er for ordens skyld av cellulose nanofiber, som er stivere enn glassfiber og visstnok skal gi en naturlig klang. [caption id="attachment_72509" align="alignnone" width="460"]Pioneer SE-Monitor5 Høyttalerelementer i nanofiber fra cellulose skal sørge for en mer musikalsk lydgjengivelse. Foto: Pioneer[/caption]  

Kan brukes med mye utstyr

Pioneer SE-Monitor5 har en grei elektrisk impedans på 40 ohm som kombinert med en ganske høy følsomhet på 99 dB bør bety at de kan drives med det meste av utstyr, også til nød en vanlig mobiltelefon. Selv om de selvsagt fortjener det beste, som for eksempel Pioneers egen stasjonære forsterker U-05 eller en høykvalitets bærbar forsterker som Chord Mojo eller RHA Dacamp L1. [caption id="attachment_72512" align="alignnone" width="460"]Pioneer SE-Monitor5 Kabelen bruker 3,5 mm jackplugg inn i hodetelefonene, som gjør det relativt enkelt å finne tredjepartskabler, skulle man ønske det. Foto: Pioneer[/caption]   En balansert og to ubalanserte kabler følger med i esken, sistnevnte i lengdene 1,6 og 3 meter. De balanserte har 2,5 mm plugg, som støttes av enkelte bærbare musikkspillere. For eksempel Pioneers egen XDP-30R. Jeg kunne ønske meg at det følte med diverse overgangsplugger som stor og liten XLR, samt 6,3 millimeter jackplugg, slik at hodetelefonene passet flere typer balanserte komponenter. I stedet må man da kjøpe slike selv. Heldigvis bruker kablene to 3,5 millimeters plugger inn i selve hodetelefonene, som er ganske standard, slik at man kan kjøpe kabler som passer ens eget utstyr. Som standard har hodetelefonene behagelige øreputer i velur, men det følger også med et par puter i samme kunstskinn som toppmodell SE-Master1 bruker. Sistnevnte gir litt bedre isolasjon og tettere passform, mens velurputene puster mer på bekostning av litt bassfylde, og mer gjennomtrekk av støy. [caption id="attachment_72513" align="alignnone" width="375"]Pioneer SE-Monitor5 Neida, du trenger ikke aktiv støydemping på toget. Bare et par lukkede hodetelefoner, som Pioneer SE-Monitor5. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]  

Passform og komfort

Hodetelefonene er nesten en halv kilo tunge, men selv om man kjenner vekten, er det ikke plagsomt. De sitter meget behagelig på hodet. Med lukkede skinnputer blir man gjerne klam i ørene over tid, men det har vært uproblematisk å ha dem på ørene i en time i strekk. Det kan virke som om bassrefleksportene slipper inn akkurat nok luft til at ørene får puste. Velurputene er enda mer behagelige over tid, men personlig foretrekker jeg den mer intime følelsen man får med kunstskinn.

Lyden av 10.000 kroner på ørene

Det er ikke dagligdags at man hører et par så dyre hodetelefoner, og i optimale forhold låter Pioneer SE-Monitor5 aldeles utmerket. La det være sagt først som sist at hodetelefonene trenger en skikkelig forsterker. Med den bærbare RHA Dacamp L1 blir det blir fart på sakene. Da sitter rytmene stramt som en gardist, transienter smeller ut og lyden har en stabil og deilig ro over seg. Det samme opplever jeg med den stasjonære digitalkonverteren Hegel HD12 med sin høykvalitets hodetelefonutgang, som drar kvaliteten ut av hodetelefonene. [caption id="attachment_72511" align="alignnone" width="460"]Pioneer SE-Monitor5 Pioneer SE-Monitor5 kommer opprinnelig med velurputer, men i esken medfølger også skinnputer. Foto: Pioneer[/caption]   Basstromma på Puscifers post-industrielle Life of Brian (Omniflux Mix), en kongelåt på alle måter, låter kontant og rytmisk, med et godt grep om bassrytmene. Samtidig som vokaler står meget klart og tydelig ut fra musikken.

Nøytralt og balansert

Pioneer SE-Monitor5 låter nøytralt og meget balansert, med nødvendig tyngde i bassen. Mellomtonen er stor og fyldig, bare hør på Celloen på Bachs Cello Suite #1 i G-dur. En nydelig klang, fra en cello med stor kropp. Det låter passe rått og brutalt, samtidig som den søte klangen fra treverket kommer frem. Helt øverst i overtoneområdet er det litt å gå på, det er først og fremst her det skorter i forhold til de dobbelt så dyre SE-Master1, som har et større og enda luftigere lydbilde. Men bassen er også mer utstrakt på de dyrere brødrene, som er av åpen type men likevel overraskende fyldige i klangen. [caption id="attachment_72508" align="alignnone" width="460"]Pioneer SE-Monitor5 Pioneer SE-Monitor5. Foto: Pioneer[/caption]   Beyerdynamic T 5 p G2 er en lukket hodetelefon til samme pris som SE-Monitor5. Jeg føler ikke Pioneer er fullt så balansert i klangen. Pioneer låter litt mer aggressivt i mellomtonen, countrygitaren til Lindi Ortega på balladen Til the Goin’ Gets Gone klirrer litt hardt på og har også en liten forsterkning i midten av diskantområdet, før det rulles av litt tidligere helt i toppen og dermed ikke har den samme luften som Beyerdynamic-hodetelefonene. Men Pioneer har nok en noe fyldigere bassgjengivelse, gitt at de får en god nok forsterker til å trekke det frem. Sammenligner vi med de dobbelt så dyre Sony Z1R, også disse lukket, så er Pioneer tynnere i lyden, med en mindre utstrakt bassgjengivelse. Og selv om det er detaljer nok og transienter er tydelige, så smeller de ikke like frigjort ut som verken hos Sony-ene eller hos åpne hodetelefoner av høy kvalitet. Er du villig til å gå åpent, får Pioneer SE-Monitor5 konkurranse fra langt rimeligere saker. Fostex TH500RP og ikke minst HiFiMAN HE-400i låter begge mer dynamisk og frigjort. Focal Elear til 11.000 kr har vesentlig bedre oppløsning og en mer vektløs gjengivelse av musikken, enn Pioneer SE-Monitor5. Og tar du steget opp til Sennheiser HD 800 S så får du musikken superærlig gjengitt, samtidig som de engasjerer på et helt annet plan. Rett og slett en annen klasse enn Pioneer SE-Monitor5. Pioneer-ene er mer omgjengelige enn alle disse, da de demper støy utenfra og lar folk slippe å høre musikken din i samme grad. Pioneer-ene funker også tross alt bedre med bærbart utstyr. [caption id="attachment_72515" align="alignnone" width="460"]Pioneer SE-Monitor5 Foto: Pioneer[/caption]   Ønsker du mer bass og en rundere, snillere spillestil kan B&W P9 Signature være tingen. De låter ikke like nøytralt som Pioneer-ene, og en lydtekniker ville nok derfor heller gått for SE-Monitor5. Men for min del er P9-ene et hakk mer musikalske og funker langt bedre med bærbart utstyr.

Glem mobiltelefonen

Jeg vil fraråde å bruke hodetelefonene alene sammen med en mobiltelefon. Koblet direkte til min iPhone 6s uten ekstern forsterker blir det for bassfattig, og det mangler kontroll på rytmene. Pioneers egen musikkspiller XDP-30R burde sprite opp sakene, spesielt siden den har 2,5 mm balansert utgang. Dessverre har den ikke nok ”gain” til å vekke opp hodetelefonene skikkelig. Det hjelper lite at jeg så vidt kan ane at balansert kabel åpner opp lyden en liten smule i forhold til ubalansert, for hodetelefonene skriker etter høyere lydnivå.

Pioneer SE-Monitor5: Konklusjon

Med SE-Monitor5 har Pioneer tatt den helt ut og laget et ganske ekstremt par lukkede hodetelefoner. En solid konstruksjon hele veien, uten å ha tatt noen snarveier hva byggekvalitet angår. Lyden er meget potent, med glimrende snert på rytmer og i instrumenter. Sangstemmer formelig står ut fra musikken, vel å merke med en skikkelig hodetelefonforsterker. De drives nemlig ikke veldig godt med en mobiltelefon. Men uansett kvaliteten på hodetelefonforsterkeren sitter jeg igjen med tanken om at man ikke automatisk kan ta et par glimrende hodetelefoner av åpen type, som SE-Master1, og forvandle samme lyd ut av et lukket konsept. Audio-Technica har prøvd på dette med ATH-M70x, et par lukkede hodetelefoner som ikke rekker de åpne ATH-R70x opp til knærne. SE-Monitor5 er på samme måte ikke den samme gudegaven som SE-Master1, og slår heller ikke vår bærbare referanse Beyredynamic T 5 p. Pioneer får nemlig konkurranse fra langt rimeligere alternativer. [gallery ids="72508,72509,72510,72511,72512,72513,72514,72515"]  

Les også

Test av Focal Utopia – Det ypperste blant hodetelefoner Test av Sony WH-1000XM2 – trådløse hodetelefoner med perfeksjonert støydemping Test av McIntosh MHA150 – superpotent og svindyr hodetelefonforsterker
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Type: Lukket, over øret
  • Sammenleggbare: Nei
  • Mikrofon / fjernkontroll: Nei / nei
  • Kabler: Balansert (2,5 mm) og ubalansert (3,5 + 6,3 mm)
  • Elementer: 50 mm cellulose nanofiber
  • Impedans / følsomhet: 40 ohm / 99 dB
  • Vekt: 480 gram (uten kabel)
Pris: 9995,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Favorittkameraet vårt blir bedre

Leica Q2 er kanskje det perfekte reisekameraet

Sonos One får ny innmat

Brukeropplevelsen på Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hva er egentlig nytt og annerledes?

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.

test
RME ADI-2 DAC

Den beste lyden vi har hørt

Du finner knapt noen bedre DAC til prisen, enn RME ADI-2 DAC.

Norgespremiere på superhøyttalere

Om du ikke har hørt om Kii Audio, så får du pokker meg ta turen ut til en av butikkene hvor høyttalerne Three BXT står i demo.

anmeldelse
A star is Born

Kjemien slår gnister

Cooper og Gaga synger seg inn i filmhistorien med en medrivende remake av motgang-gjør-sterk klassikeren.

test
IKEA Trådfri kontrollsett

Slå av og på

Gjør dum elektronikk litt smartere. Spesielt sammen med Trådfri Gateway.

test
IKEA Trådfri Gateway

IKEAs port til det smarte hjem

Vil man ha mest mulig ut av sine Trådfri smarte hjem-produkter, kommer man ikke utenom Trådfri Gateway.

test
IKEA Trådfri dimmesett

Smart pære for nybegynnere

IKEA Trådfri dimmesett er lett å komme i gang med. Men er ikke spesielt smart på egenhånd.

Lyssterk Leica 35mm

Her er den første vidvinkelen til Leica SL fullformatkameraer

MWC 2019: Nye PC’er fra Lenovo

MWC er ikke bare en mobilmesse. Lenovo hadde også pc'er til både jobb og fritid.